Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz martonx #1563 üzenetére

    Ez miért előnye a php-nak? Miért más nyelveken mit tárolnak a verziókövetőben? Szerelmes verseket?
    Annyi előny, hogy nem kell lefordítani, megszabadulsz a Make/Ant szkriptektől, vagy az xml-ek turkálásától Mavenben, stb. . (Meg persze bizonyos szempontból ez hátrány is, tudom jól, ne akadj fenn ezen)

    A relációs SQL az egy rohadt nagy halmaz, rengeteg alhalmazzal, amik között halmaz műveleteket tudsz elvégezni rohadtul gyorsan. Hol akarsz ebben fejlődést? Legyenek örökölhetőek, interfészelhetőek a tárolt eljárások?
    Ha alkalmazáslogikára szeretnéd használni, akkor szélesebb körű beépített libeket, és igen, több nyelvi eszközt.

    Ráadásul vicces pont PHP oldalról fanyalogni az SQL nyelv egyszerűsége miatt...
    Az egy dolog, hogy a php egy nem túl jól kitalált nyelv, csomó furcsasággal, viszont a beépített eszközkészlete (magyarul a standard lib) igencsak jól használható és jól dokumentált.

    De hidd el, amikor komoly adatlogikákat kell kivitelezni, és komoly algoritmusokat kell kivitelezni, akkor azt próbáld már meg webszerver oldalon kivitelezni.
    Emlékeztetlek, az eredeti hozzászólás a php topikban keletkezett, arra a felvetésre, hogy a php kódba nem kéne egyáltalán sql-t beágyazni/összerakni, hanem minden hasonló feladatot tárolt eljárással kéne megoldani. A php topikban pedig jellemzően nem a szakma krémje szokott kérdéseket feltenni, hanem kezdők.
    Szóval igyekezz ennek tükrében értelmezni, amiket írtam. Én is pontosan jól tudom, hogy komplex projekteknél és nagy adatmennyiségnél az adatbázis szerver és kliens közötti kapcsolat overhead-je elszaladhat. Ennek ellenére nem fogom egyik kezdő php fejlesztőnek sem tanácsolni, hogy dobja ki a php-vel legyártott dinamikus sql-t és kezdjen inkább tárolt eljárásokat írni ezek kiváltására.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák