Új hozzászólás Aktív témák

  • sztanozs

    veterán

    válasz lakisoft #1550 üzenetére

    Az elsővel inkább az a gond, hogy a feljesztés előtt ha nincs rendes specifikáció, akkor az adattartalom és adat-reprezentáció komolyan változhat a fejlesztés során. Ilyen helyzetben tényleg hátrány lehet az adatbázis oldal verziókezelése. Azonban az adatbázis felépíthető tisztán text alapú utasításokon keresztül, amit már kezel a verziókezelő. Egyszerűen csak a szöveg alapú reprezentációt kell frissíteni és verziónként új adatbázist készíteni - nem pedig az aktuálist hozzáhegeszteni a fejlesztői verzióhoz. Ilyen módon az adatbázis felépítés (és a tárolt eljárásoik is) is egyszerűen verziókövethetővé válik.

    A második szerintem csak sírás. Adatbázis oldalon bőven elég szerintem az a WSWG megoldás, ami a piacon elérhető - ha az nem felelne meg, amit a motorhoz adnak.

    Ráadásul amint adatbázis szintű jogosultságkezelésre kerül sor nagyon nehéz bekorlátozni egy felhasználó tevékenységét, ha bármilyen tevékenységre kell jogának legyen bármelyik táblán, mert közvetlen adatbázis műveletekkel megy a lekérdezés, frissítés.

    JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

Új hozzászólás Aktív témák