Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    válasz kzrca #8961 üzenetére

    Semmiféleképp nem lebeszélni akarlak róla (ezek szerint van itt boldog sony tulaj is), vagyis ismét csak egy szubjetktív vélemény:
    Az alap koncepció, hogyha az ember nem akar külön komponensekből álló házimozit vagy egyszerűen nem tudja megoldani a nappali / helyiség keresztbe kábelezését, akkor marad a hangprojektor, ami mára elég sokat fejlődött és már elérhetőek oldalsó és felső hangszórókkal szerelt SB-k is, vagyis nem csak ,,szoftveresen" (surround móddal) próbálnak varázsolni hanem részben fizikailag is, így ha az árképzésem engedi, akkor Én erre törekednék (főleg egy jól elhelyezhető, letisztult helyiségben. Ezeket az oldalsó és magassági sugárzókat, amik ugye verődésből próbálják elérni a komponensekből álló hangfalak hatását, úgy kell elképzelni, hogy azért nem fogja azt nyújtani, mint egy tényleges házimozi, de mégis képesek horizontálisan és vertikálisan is kiszélesíteni a hangteret, ami baromi élvezetes tud lenni (samu Q90R-t használok). Pl atmos is inkább vertikálisan szélesít, de néha mégis olyan mintha konkrétan fentről jönne a hang (megfelelő tartalom esetén). Ezek alapján a sony 5.1 majd 300k, de ugye alap 3.1 (szóval csak szemből próbál ,,varázsolni"), így számomra irreálisan sok. Csak a SA‑Z9R majd ~80k :Y (ennyiért házimozi esetén igen jó polcsugárzók léteznek, amivel természetesen össze sem hasonlítható a sony Z9R vagy samu SWA) .
    Q70R + SWA-t sokan használnak itt fórumon is és dicsérik és ugye ez ,,csak" ~200k plusz már ebben is van magassági sugárzó (de mint írtam, azért ez nem oriási csoda, de egész kellemes tud lenni, vagyis ha nagyon óckodunk az outlet-től, akkor Én személyes tapasztalat alapján ezt a kombót tudnám javasolni (főleg ár/érték alapján).
    A JBL-t mint írtam, nekem sajnos nem teszik az SB hangzásvilága, de sok elégedett tulaj van pl itt is (mondjuk nekem konkrétan BAR 3.1-hez volt szerencsém, de az gondolnám, hogy ez gyártó specifikus szóval val a 9.1 sem tetszene), de amúgy ez lehet még egy jó opció ha a szatellitek megtáplálása problémás.
    Amúgy ha már 9.1, akkor a samu N950-Q90R 11.1 ;] , de valójában a JBL 5.1.4 a samu meg 7.1.4
    Emarkt régóta üzemelő cég (nem fog holnap megszűnni). Vásároltam már tőlük. Garanciáztatásba is belefutottam, ami simán megoldódott, mindezt úgy, hogy közben elképesztően korrektek voltak (Edigital giga cégről sajnos ezt nem tudom elmondani). Ha a kábelezést meg tudod oldani szerintem érdemes vele futni egy kört és akár személyesen megnézni az N950-et

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák