Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca19 (a)

    aktív tag

    Szeretnék pár szót hozzászólni, mint soundbar tulajdonos. Általában olvasgatni szoktam ezt, illetve a Multimédiás hangfalszettek 2.0, 2.1, 5.1 írásokat.
    Nekem egy LG NB3531A soundbarom van. Nemrég nézelődtem MM-ba és Euronicsba, először is amit megállapítottam, hogy a mostani LG-k sokkal gyengébbnek tűntek, mint a 2-3 évvel ezelőttiek. Ezeket az újakat rossz volt hallgatni az enyémhez képest. Ettől függetlenül, aki a régebbit nem hallotta, annak nyilván nagyon jó is lehet az új. Sajnos úgy éreztem, hogy visszafejlődés történt...lehet több a bemenet és a szolgáltatás, de hang terén úgy érzem visszalépés: jobban szól a 2 éves 60 ezres, mint a mostani 100 ezres soundbar...

    A másik dolog: ez az LG audioeszközöket nem tudom komolyan venni, illetve az egybeszettek csúfolása. Igenis vannak nagyon jó egybeszettek szerintem. Úgy alakult, hogy az első egybeszettem LG volt, (Logitech hangcuccokkal nem volt szerencsém, de ez nem ide tartozik), szóval úgy alakult, hogy amikor audioeszközt újítottam, LG lett a vége, 2-szer is. De az ember olvassa ugye a fórumokat: nehogy vegyél egybeszettet, így sz.r, úgy sz.r stb... LG Samsung nem ért hozzá...ugye ismerős. Most nemrég úgy alakult, hogy beújítottam egy Microlab Solo 9C-re. Amitől féltem, hogy kevés lesz a mély. Tévedtem, na ez az egy ami megfelelő volt minden másban elvérzett. Amikor cipeltem a dobozt meggyőző volt, van súlya rendesen. Alig tudtam kiemelni. Amikor megláttam membránokat, mondom, te jó ég, most bánom meg, hogy eddig az LG szutykaira költöttem, ez tuti leiskolázza. Oké. Jöjjön a bekapcsolás: 60-as hangerőből 10-esen már hallok valamit, sorozatot filmet 35-50 között nézek, de ekkor még nem is durván szól. Ennyi lenne? Egy ilyen 25 kg-os cucc ennyit tud? Oké. Hát tartalék nem sok van benne. Oké, végül is nem baj, ha jól szól, legfelejebb néha a határon hallgatom. Jöjjön a hangminőség: a mély az jó. De a többi... a bögreszettes LG-m közelébe nincs a cucc, ez vonatkozik közép, magas tartományra is. Zenehallgatás közben nincs meg egy tág térérzet, csak szól és ennyi. Én magam ledöbbenve, csak néztem , hallgattam nem is tudtam mire vélni. A bögreszettnek csúfolt LG-hez köze nem volt. Tudom, hogy hiheteten, szinte magam sem hittem el, hogy egy ekkora 25 kg-os "dögöt", a kis LG agyonver hangerősségbe, hangminőségbe. És nem arról van szó, hogy nem dübörög annyira, pont hogy a mélye a Microlabnak rendben volt...pont a közép, magassal vannak gondok. A Microlab csak szól, az LG-t meg bekapcsolom és, több év után is azt mondom: "aztarohadtéletbe". És nehéz rajta abbahagyni a zenehallgatást, mert élvezet rajta zenélni.

    Azt nem értem, hogy rohadt nagy ez a Microlab, és nehéz: Itt egy kép, bár nem adja vissza (27-es az LCD viszonyításként), és rossz volt nézni, hogy köze nincs az LG-hez...(tisztában vagyok vele, h szinte senki sem fogja ezt elhinni)

    Nyilván sok típus van, de megkell hallgatni kinek mi tetszik, és azért mert egybeszett, vagy soundbar még lehet jó, vannak kimondottan jól sikerült darabok.

    http://www.diesel.com

Új hozzászólás Aktív témák