Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
LG C1 tv beépített médialejátszónak kellene tudnia Dolby Atmos passthrought a soundbar irányába?
Samsung Q930B soundbar -> a kis led kijelzője kiírja amikor Dolby Atmos tartalmat játszik.
Odroid N2+CoreElec/KODI megfelelő beállítása mellett (HDMI a tv-be dugba) működik a TV-n keresztül a Dolby Atmos.
LG gyári lejátszója esetén nincs Dolby Atmos kiírás a soundbaron, ergo szerintem nem is megy.
A Netflix app például simán ki tudja küldeni a Dolby Atmost a soundbarra.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Zolom89
senior tag
C2 ez most nálam úgy néz ki, hogy két filmmel teszteltem.
az első a Black Adam. Ennél úgy indul a film hogy egy üzenet a hang nem támogatott ennél a filmnél. A hang kiválasztásnál nem is jelenik meg az atmos angol sav.
top gun2-nél pedig ott van az atmos sav ha azt választom ki a soundbar ki is írja hogy atmos hangot kap.Szoval valamiben biztos van eltérés a két hangsav között, amit felismer a beépített jelátszó
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
válasz ricsip #15161 üzenetére
Mondjuk a mai világban egyre lényegtelenebb is a beépített lejátszó szerintem. Streaming világát éljük.
Bár fogalmam sincs hogy a DTS licens mennyibe kerülhetett volna de nem úgy is a vásárló fizeti ki… gondolom valami hasonló fillerbaszas lehet mint a 100mbites LAN csatlakozó Vagy hogy a 2017es LG OLED tévémbe volt usb3 csatlakozó az utánna lévőkből meg kimaradt…“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Pro!Petya
addikt
válasz Zolom89 #15163 üzenetére
"100mbites LAN csatlakozó"
Tádám és Plex-en meg már stutterelnek 95+Mbps filmek. Wifi-n persze megy simán , de mire én is rájöttem hogy hol a hiba mikor ezen a xopórolleren ültem ... hát a tv lan csatija volt a gyenge pont . Kb a legutolsó dolog amire gondoltam. USB2 is vicc mikor már szórták a tv-ket USB3-al.
[ Szerkesztve ]
-
mm00
aktív tag
válasz Pro!Petya #15158 üzenetére
Hát nekem sajnos nem jön össze a gyári médialejátszóval. Alapból a gyári lejátszó csak 3 hangsávot ismer fel pedig 4 van benne, de egyikre se írja a soundbar az Atmos feliratot a kijelzőjén. Kodi-ba ha lejátszom, akkor ott a megfelelő hangsávra Atmos-t ír.
A teszt videó végén a felső hangszóróknál hallani a különbséget.
Ezt a tesztet próbálom: [link]
-
Gino20
őstag
Topik témáját illetően abszolút torllokás mentesen az a véleményem, hogy ha a zene is fontos, akkor a 2.0-2.1 megoldás egészen más kávéház, akár már 150-200 e Ft-os kategóriában is az SB-hez képest és ehhez még csak nem is kell hangszeres, szinfónikus zene kedvelőnek lenni.
Épp most vettem hálóba egy kis aktív 2.0 rendszert. Itt írtam róla egy kisebb regényt [link]
Ezt annyival kiegészíteném, hogy ma a "nagy" nappaliban ráraktam a meglévő házimozi frontok tetejére és ~4m-es hallgatói távolságban sem romlott sokat a véleményem szűkebb "háromszög" esetén sem, vagyis a pici doboz értelmes hangrőn itt is fantasztikus volt zenén, de teszteltem filmekkel és a hangnak a tere szintén fantasztikus volt plusz középről kaptam egy teljesen jó dialógust is (ettől tartottam a legjobban, hogy vajon center nélkül mennyire lesz ez élvezhető mozizásra is, de nem csalódtam).
Amúgy 45-50 Hz-ig képes lemenni és ebből adódóan nem üt akkorát, mint egy "magasabb" kategóriás SB rendszer (mondjuk azok SUB-jai sem tudnak 20-25 Hz-et, talán 30-40 Hz-től ha működnek).
A másik témát is teszteltem, vagyis ha a SUB kimeneten érzékel mélyládát, akkor valóban levágja az alsó Hz tartományt és azt a SUB-ra küldi, így akár még jobban terhelhető a kis polcsugárzó cucc, persze ehhez kell egy + SUB.
Ahogy írtam hifi topikban a ~420e Ft-os itthoni ár már-már vicc kategória. Ennyiért tényleg lehet venni akár egy igen komoly sztereó vasat + hozzá egy jobban is terhelhető polcsugárzót ugyan ezekkel az extrákkal, vagyis pl a HDMI ARC/CEC csatlakozóval (ez számomra fontos volt).
100 szónak is egy a vége : kis hálóba (ami hamarosan már részben dolgozó is lesz a 2. gyerkőc érkezésével) kerestem egy filmre és ténylegesen zenére is alkalmas cuccot és úgy érzem megtaláltam .
Azt azért le kell szögezzem, hogy óriási házibulihoz ez a kis 2.0 rendszer sokak számára kevés lehet, de ha kap egy kis olcsó aktív SUB-ot, akkor már a leírtak miatt lehet itt is más a sztoriAhogy írtam Hifi topikban ~200-ért van egy ilyen fekete kivitelben vagy USA-ból 260-ért, de ha igény a HDMI által nyújtott extra, akkor van pl itthoni üzletből ezek [link] [link] vagy HDMI nélkül pl Kanto Yu4, Yu6 vagy más egyebek.
Nem aktív polc esetén meg lehet venni akár egy ilyet [link] és ehhez egy passzív polcotViszont ha ennél többet akarsz mozin és szeretnél hátulról is hangokat, akkor 200-300e Ft-os kategóriában az SB tud egy kompatkt megoldás lenni
Próbáltam röviden, de nem sikerült, sorry (azért is fejtettem ki kicsit jobban a véleményem, mert elvétve látom, hogy a zene is fontos lenne, így ha valaki használja kicsit is a szűrőt, akkor az lehet olvassa és hasznosnak véli )
-
Gino20
őstag
válasz Pro!Petya #15162 üzenetére
Ha valaki nem használ médialejátszót, akkor a DTS hiánya szerintem nagyobb probléma (LG talán 2 éve, samsung évek óta nem használja), mint a Dolby Vision hiánya.
Félre ne értsd, nem vita indítónak szánom, főleg egy SB topikban , de szerintem manapság valamiért nagy lett a hype a DV-n, közben sokan belépő 8 bits + FRC használunk 300-500 nites fényerővel, de a DV valódi képessége natív 12 bites panel esetén jönne meg (jelenleg 10 bit a csúcs) és amíg ez nincs, addig a HDR10+ sem marad el tőle semmilyen szinten sem, sőt nekem néha inkább sötétnek hatott a miniLED 1000-1500 nites TV-n is a DV a HDR-hez képest.A másik kényelmetlen sztori, hogy a TV saját forrás esetén nem képes kadenciahelyes lejátszásra, így ha venni kell valami valamit (ha van rá igény), akkor DV nélkül 20-30 e Ft-ból csinálok egy amlogic soc-os boxból egy "tökéletes" vagyis kadenciahelyes és audio passthrough lejátszót a CoreELEC használatával, de ha üldözöm a DV-t (ahogy azt Én is tettem, de látva már elengedtem ), akkor egy ilyen lejátszó talán 80-100 e Ft-tól indul (Zidoo Z9X, Nvidia Shield TV Pro 2019, Ugoos am6 plus) és még itt is bele futhatsz abba, hogy bizonyos DV profilokat hol az egyik, hol a másik nem is támogat.
-
veterán
válasz Gino20 #15167 üzenetére
A dialógusok sweet spotból hallgatva meglepően jók,van amiben még jobb is szerintem mint egy olcsóbb hm/soundbar.
Ott a centerből irányítottan hallottam a dialógusokat,most meg olyan mintha a tv képernyőjéből szólna.
Persze ott ahol 2-3 ember is leül a kanapéra filmezni ez már nem annyira nyerő,ott csak 1 embernek lesz jó.2napja tili-tolizom a hangfalakat,lézeres távolságmérővel,vízmértékkel és centivel igazítgatom…
Fél szoba már át lett rendezve…
Akusztikai és lakberendezési okokból végül (legalábbis egyelőre ) a 60”-es tv 2 oldalára kerültek cirka 15-15 centire (faltól 20centi),így nálam sincs meg a szabályos háromszög (ha akarnám se tudnám megoldani),de így is piszok jól szól.Filmezésnél is egész korrekt tere van a hangnak ahhoz képest hogy egy szimpla sztereó párosról van szó,se oldalsó sugárzók,se hangzásjavító virtuális megoldások,semmi hókuszpókusz.
A subbal vagyok kicsit gondban,még a legkisebb R-10SW is sokszor túl sok,vagyis inkább a szobám akusztikája gázos,így a legjobb megoldás perpill a ledugózott reflexnyílás lett.Sokkal kontrolláltabb és feszesebb lett a mély,de még mindig nem az igazi,ezt is pakolgatnom kell még ide-oda.
Jó kis móka ez a soundbar “odarakom a tv elé/alá oszt’ csókolom” egyszerűsége után… -
Zolom89
senior tag
válasz Gino20 #15168 üzenetére
Egymás mellé nem raktam hdr10 vagy DV tartalmat hogy mennyi a különbség de ha sima HDR tartalom indul el eszembe nem jut hogy de kar hogy ez nem DV valahogy én is úgy vagyok vele hogy akkor a hangot támogatná szélesebb körben… de ahogy írtam ízlések és pofonok, most per pill az összes streamingre elő vagyok fizetne, szóval saját lejátszót nagyon ritkán használom szerencsére. Már az előző tv-nel megutáltam, arra nem voltak képesek egy frissítéssel hogy a felirat vagy hangnál ne számok jelenjenek meg hanem ki írja hogy éppen melyik nyelv az 🙄 vagy éppen ha a magyar nyelv a 9. Volt a listába akkor azt nem lehetett kiválasztani mert annyit már nem látott… így azzal kezdtem a filmezest hogy ki kellett venni a többi feliratot.
Hogy on is legyek.
volt már szó többször a sub elhelyezéséről stb. A Q990b van egy olyan lehetőség hogy auto EQ. Le raktam a subot a kanapé melle, mint az előzőt es elinditottam ezt a 2perces procedurat, ahogy észrevettem úgy állítja be a szobához a melyet hogy egyre magasabb hz küldi meg, a bárba levő mikrofonnal meg figyeli. Durva de ez az egyetlen finomhangolás amit csináltam eddig pedig nagyon sok beállítási lehetősége van, gondolom ennyi számít a fizikai hangszórók megléte. Gondolom a Q930b is nagyon hasonló lehet.
Lassan 2hete használom, legyűrtem most pár sorozatot meg filmet, brutal jó. Igazából az a meglepő benne hogy mindegy milyen tartalmat játszok le, jo a mely, jo a beszed hang, nem kell szórakozni vele.“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Rusher4587
tag
Sziasztok!
Látom, sajnos nincs még a topik elején kisokos, ezért segítséget kérnék, 100.000 Ft-ig milyen soundbart ajánlanátok?
25nm nappali
TCL 55C635Si vis pacem, para bellum!
-
Pro!Petya
addikt
válasz Gino20 #15168 üzenetére
A tv gyári lejátszója is olyan mint a beépítetett hangszórók...
jó jó,de minek.
Ha nincs más az is megteszi.
Aki meg saját anyagait szeretné lejátszani többnyire és azt is a lehető legjobb minőségben az amúgy is kénytelen lesz beruházni egy média lejátszóra.
Persze olyan még nem létezik ami mindent támogat, így kompromisszumot kell kötni. Szóval akinek a DTS és egyéb nyalánkságok fontosak annak mindenképp kell még egy média lejátszó/AV. -
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Nem használ/használt itt valaki JBL SB450-et? Az lenne a kérdésem, hogy kijelző hiányában ha össze kötöm HdmiArc-on keresztül a tévémmel akkor a soundbar fog valamilyen módon visszajelzést adni a képernyőn?
Köszönöm"Hosszú és eredményes életet!"
-
Gino20
őstag
Valóban meglepően jó . Én nem bántam meg, hogy ez mellett döntöttem. Dobozok elhelyezése még kicsit várat magára, amíg elkészül a szekrénysor szóval jelenleg a nappaliban a Klipsch RP frontok tetején pihen
Tegnap kicsit teszteltem a SUB kérdést is, de erre már nem maradt sok időm, meg nem volt kedvem agyon tekergetni a HM-hez kalibrált XTZ subot, de hirtelen azt tapasztaltam, hogy félelmetes mennyiségű mélyet adott ki a SUB, majd ha a klipsch-en elkezdtem távirányítóval lejjebb venni a mélyet, akkor egyszer csak szinte elfogyott. Ez volt az a pont, hogy nem kezdtem el a SUB-ot állítgatni, majd a végleges helyén foglalkozok vele
-
Gino20
őstag
válasz Zolom89 #15170 üzenetére
Egymás mellé Én sem tudtam tenni, de volt egy DV képes TV-m, ami egyéb tekintetben nem működött jól, így 14 napon belül cseréltem nem DV képesre és semmi hiányérzetem nincs, de persze ha van DV támogatás (és ezt ki is használjuk), az csak jó.
Itteni topikban egy LG és Samsung OLED-et egymás mellé tettek, ahol az illető a DV-re is kitért [kép]#15175Pro!Petya: Ugyan így gondolom Én is . Évek óta kiváltottam a TV lejátszóját. Már el nem tudnám képzelni, hogy azzal vacakoljak.
-
dorika87
őstag
Sziasztok.
Egyáltalán nem értek hozzá, viszont jó lenne kipróbálni.
Teljesen tudatlanként szeretnék érdeklődni, hogy ha van egy nem dolby atmos képes tv-m, és van egy soundbarom ami tudja az atmost illetve egy médialejátszóm, ami leírás alapján szintén tudja (Apple TV 4k), akkor elő tudom belőle varászolni az atmos hangot pl. Netflixen, HboMaxon vagy egy NAS-on lévő filmből, amihez szintén van atmos hang?
Köszönöm! -
veterán
válasz dorika87 #15186 üzenetére
Simán lehet Atmos hangod Atmos-os tv nélkül is,csak ebben az esetben a sorrend nem ATV-TV-Soundbar (ARC),hanem ATV-Soundbar-TV.Tehát a soundbarba dugod közvetlen az Apple TV-t,a soundbar leveszi magának az Atmos-os hangot és a képet tovább engedi a TV felé.Atmosos a soundbar,szóval 4K-s a HDMI csatija,tehát a 4K képed is megmarad a filmeknél.
-
veterán
válasz Gino20 #15184 üzenetére
Nekem ma megjött a WIIM Mini DAC-om/Streamer-em,szóval most Apple TV-ről Airplay-en kapja a hangot a dac,onnan meg analóg megy a hang a hangfalba.Na mivel a DAC-ban van EQ lehetőség,így sikerült a subot is a szobához igazítani (fülre,nagyjából és a lehetőségekhez képest),bár más-más beállítás kell filmhez és zenéhez is,custom eq meg csak 1 van,szóval ez játszós lesz minden alkalommal.
-
ricsip
addikt
válasz Zolom89 #15176 üzenetére
Próbáltad az audio tracket váltani lejátszás elindítása után?
Letöltötem mind a 4 mkv-t (5.1.2, 5.1.4, 7.1.2,7.1.4). Elindítom a C1 beépített lejátszójával. Kiír egy hibaüzenetet, h. ez a videó nem támogatja az audio formátumot. Aztán továbblép, és elindul a videólejátszása. Közben pedig megszólal egy muksó hangja: azt mondja ez a basic Dolby Audio track, azért szól hogy az Atmos aktiválásához váltsak audio track-et. Elmegyek a lejátszóban a nyelv valasztashoz, ott kilistáz összesen 3 tracket, és a 2. kiválasztasakor a muksó ismételgetett szövege helyett fehérzajt kezd el játszani abból a hangszóróból, ami a videón sárgával van megjelölve. A plafonra rajzoltaknál pl. abból a hangszóróból, ami nekem a soundbaron a magassági hangokat (azaz az atmos effektet) szolgáltatja.
Megnéztem mediainfo-val az mkv-kat, 4 darab audio stream kellene lenni mindegyikben. Ehhez képest a tv csak 3-at ír ki, ergó gyanús nekem hogy a Dolby Digital Plus-t mégsem ismeri az LG.
Az 5.1.2 mkv fájl meg szerintem sérült, azt írja hogy 10 perces, de 8p20mp környékén elsötétül a kép, mint amikor befejeződne. Viszont megy tovább a számláló. Ha meg tekerni próbálok tovább, mjndig visszaugrik 8p20mp-hez.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zolom89
senior tag
-
ricsip
addikt
válasz Zolom89 #15191 üzenetére
nyomj ide néhány screenshotot a tv hang beállításai alatt az összes releváns értékről. Szerintem a digital audio-nál az lehet neked beallítva, hogy nem passthrough, hanem PCM-ben dekódolja a hangot, és így PCM-ben küldi a soundbar-ra (az MKV 2. track-re váltásnál láttam a PCM-et megjelenni a soundbar display-en, holott 1. és a 3. trackre helyeseb Dolby Audio-t írt ki)
[ Szerkesztve ]
-
-
Hlajos 45
friss újonc
Sziasztok!
Vettem egy philips 2.1 es soundbart a 6000 szériás tévéhez , gyári ugyan ilyen . Tehát ugyan azt a sorozatú a tévé és a hangcucc is.
A kérdésem az lenne hogy semmilyen módon nem lehet hangot kicsalni a sound bárból! Valaki járt már így? -
Sordoran
addikt
Jött értesítés, hogy akciós az egyik soundbar amit figyelek. Nem óriási akció, árukereső szerint volt már olcsóbb is, de nem rossz ár talán Samsung Q930B 275ezerért.
Ebben kérnék tanácsot, hogy mennyire éri meg, működik jól LG TV-vel (LG 48C2). Atmos miatt nézegetem ezeket, és bár előzőleg Q600 és Q700 volt nézve, de ott pluszba hátsó hangszórókkal is közeledett az olló, így már a Q930 is képbe került.
Van valakinek ilyen (vagy hasonló) kombója? Amennyiben eARC-al van összekötve a TV ki/be kapcsolása a soundbart is ki/be kapcsolja, hangerő szabályozást simán átviszi? Mostani LG soundbar nem tökéletes, de ez a ki/be kapcsolás, valamint hogy a TV vagy Nvidia shield távirányítójával elég hangot venni kényelmes és szükséges számomra. Nem akarok ennyi pénz kiadása után kompatibilitási, kényelmi hiányosságokat.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Zolom89 #15197 üzenetére
Nem tudom lesz-e olcsóbb ha kivárnék, a baj hogy közbe eszembejutott, hogy jelenlegi helyre csak 110cm szélességű soundbar férne be, és majd tavasszal lesz bútor csere. Így pedig megvenni majd dobozban tartani hónapokig nem buli...
De akkor nyugodtan listán tarthatom, köszi![ Szerkesztve ]
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
pajorgergo
aktív tag
sziasztok,
samsungnál megszűnt a 10% generálós kupon? (vásárlás után kapott linken keresztül generált kupon)Eladó Apple iPhone 13 Pro Max bőr tokok nálam.
-
Pro!Petya
addikt
válasz Sordoran #15196 üzenetére
(LG65C2 & Q930B & Shield Pro) Mind a háromhoz elég csak a TV magic remote-ja.
Ki/be kapcsolás egy gombnyomás, hangerő állítás is megy a szokásos módon , nem kell közelben tartani a másik plusz 2 távirányítót! (ha csak nem a speckó beállításokkal bíbelődik az ember)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...