- Dark Souls sorozat
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Nem kap több frissítést a Wolcen: Lords of Mayhem
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Elden Ring
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Ghost of Tsushima technikai teszt
-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Most jöttem haza Máltáról és gondoltam leírom a gondolataimat: Máltán nincs jó sör.
:-))
Na jó, szóval az import sörök elmennek, a legjobb amivel találkoztam, a Bombardier, Efes (nem gondoltam volna, de tényleg jó) és utolsó nap találtam egy kis boltban egy Belhaven Best nevű scottish ale-t (annyira azért nem nagy szám, de a British Store Belhaven-jeit annakidején végigkóstolgattam)) és egy Greene King nevű cég 'IPA'-ja (3,6% ABV (az kábé 9 Balling, szóval elég vékonyka)), amiből van smooth (kevesebb szénsav) és nem smooth (több szénsav), de legalább valamilyen komlós jelleget felvonultat (1,3 €-ért).
A futottak még kategóriában fel sem tudnám sorolni, de gyakorlatilag a szupermarketek alsó polcainak izéi, csak máltai, ciprusi, olasz, török kiadásban, nagyjából Arany Ászok kategória. 1-2-t feljegyeztem, ezeket semmi esetre se igyátok meg, ha van más, de hidegen szomjoltásra elegendő (4% körüli alkohol): a Cisk mindenhol reklámozva van, ez a legnagyobb helyi, de viszonyítva a Soproni szerintem jobb, így tessék megítélni :-)
Volt egy 95cl-es kannás (can :-) német schwarzi, ez volt az első sör (valami Kingwalley), utána jött a lejtmenet: Barley (beszédes, ugye? mint a Beer nevű sör), 1585, Bear Beer, Skol, Bavaria (ez mintha nálunk is lenne). Szóval szutyok az egész, de pld. a kannás Bombi 2€, ami szerintem egész jó az 1€ izékhez képest, de ha csapról iszod, akkor sem több 3€-nál. Szóval kábé pesti belvárosi árakon azért el lehet iszogatni azvárosban* országban. Sörért ne oda menjetek :-)*=Málta kábé 2/3-a Budapestnek, durván 400e lakossal.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz somasz #10400 üzenetére
Nem főzök (max töltöttkapit :-), de a 35 liter az elég súlyosnak hangzik. Maga az edény is több kiló és a benne lévő anyag is. Persze ha Fekete "Mózesre tanítom" László méreteid vannak, akkor uccu, meg sem fog kottyanni a betongolyó után :-)
Szerintem 20-22 literes fazék elég, abban 16-18 litert simán tudsz főzni. A kis üvegekkel annyiban nagyobb a szívás, hogy többet kell kupakolni. Ehhez kapcsolódóan még annyit, hogy szerintem az üvegszárító állvány sem hülyeség (bár nálam kevés a hely és egyszerűen fejjel lefelé mennek vissza a rekeszbe), az általad említett akkus csavarozó viszont szerintem tök jó ötlet, eszembe sem jutott, nagyon kreatív :-)
Különböző kis kiszerelésű komlókat beszerezhetsz, azokkal persze mellé is lehet menni ha sokat keversz össze (bár Armandonak volt két éve valami húsz komlós ipája (nem lehetett érezni belőle túl sokat), de pld. ezen a lengyel oldalon (ahonnan az Indexesek is szoktak rendelni) szépen le vannak írva a komlók íz- és használati profiljaik, szerintem recept nélkül, a hasraütés nevű tudományos módszerrel is be lehet lőni, mit szeretnél. Ja, valami fertőtlenítő is elkél majd. Hajrá :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
looser
addikt
Gyerekek, a Dreher hidegkomlós egész jó lett. KK már írt róla, tegnap vettem kettőt kíváncsiságból. Tényleg jó.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Daneeka #10428 üzenetére
Kizárt dolog mert nem tudom
Na jó, bocs, nem tudtam kihagyni :-)
Szerintem majd terítik mindenfelé. Én pld. megnéztem Tesco-ban, utána CBA-ban (Prima) és ez utóbbiban volt. De tegnapelőtt Intersparban és tegnap Auchan-ban sem láttam. Szerintem a boltok maguk döntik el, rendelnek-e, szóval nincs tuti tipp :-(
Bár mondjuk Summer és Winter Momentet sem lehetett mindenhol kapni, ahol Classic volt...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Beszereztem egy Adelskronen búzát a Pennyből (200 Ft), szerintem remek. A Ratebeer-en már kevésbé kedvelik, de ez a hsz annyira kedves, hogy muszáj idemásolni :-)
"Komolyan mondom, már egy ideje ezt csapatjuk a Pennyből, ha vaktesztelnék én meg nem mondanám hogy nem bajor búzasör. Kurva jó."
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #90933760 #10447 üzenetére
Szerintem ha otthon vagy, légy bátor és öntsd össze, amit szeretsz, a koktélok is így születnek. Nem vicc, halál komoly. Egy 100%-os gyümölcslé + egy normál alkoholtartalmú JÓ sör (a belgák jellemzően búzasörrel keverik a gyümölcsöseiket) nyerő páros lehet. Van itt egy kolléga (NoLF), aki pld. csapos Angliában és ő tudna mesélni, milyen keverékeket kérnek (mintha régebben Guinness + Sprite kombót írtál volna NoLF?), szóval szerintem nyugodtan kísérletezz. A narancsos kacsát és a harcsapaprikást túrós tésztával is kitalálta valaki és állati népszerűek :-)
Szerintem érdemes lehet egy Edelweiss búzasör + valami kedvenc üdítővel, gyümölcslével kezdeni. De 200 Ft környékén van amit pár napja írtam a Pennyben egy búzasör (Adelskronen), nekem bejött, de a Valentins is remek, kb. hasonló árban.
Hajrá!Most látom jookomak komentjét, a Lidl-ben van egy Argus málnás sör, ő viszont 5%-os, de szerintem teljesen jó berúgós üdítő, a sörök kapudrogja, a maláta alapú Bacardi Breezer fiataloknak :-)))
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
looser
addikt
válasz #90933760 #10480 üzenetére
Tudom, nem engem kérdeztél, de válaszolnék: de igen, az ízek bizony ilyen hőmérsékletnél zárva vannak, szépen, a hőmérséklet emelkedésével nyílnak ki.
Viszont (no offense, jookomak, ez szigorúan magánvélemény :-)
Szóval nekem bajom van ezzel a ne nagyon hűtsük be, vagy milyen hőfokon ajánlott fogyasztani. Ha egy sörrel elszöszmötölsz egy húsz percet, fél órát (nem egy ledöntős nagyláger), akkor bizony nem hogy a fogyasztási hőmérsékletet nem fogod elcsípni, de bizony egy lötty lesz a kezedben nem sokkal a kézhezkapás után és ez a mostani kánikulára hatványozottan igaz. Szerintem hűtsük le állatira a legtutibb fent említett To Ol (nem tudom annak az izének az ascii kódját fejből :-)) stout is tutira 15-20 fok között hozza a legjobb formáját, de ha eleve 5-8 fokosan kapod meg, akkor viszont az első kortytól kezdve figyelheted az ízek kibontakozását. Apró kortyok, egy jó IS-nél az a három deci ital hosszú ideig pihenhet a kezedben. Szerintem sokkal többet érsz el, mint fogyasztási hőmérsékleten kézbevéve.
Szóval ezt csak én gondolom, akit felháborított az azóta süllyesztőbe került Csobánkai sörmesterének instrukciója, amit a Skanzenben bizony be is tartottak és a legjobb ale-je (az Öreg sör, legalábbis majoros Gábor annak tekintette ezt a legalább egy évig érlelt ale-t), pedig de jó lett volna egyszer kézbekaparintani jéghidegen!
Na jó, abbahagytam, de ismétlem, magánvélemény! Nem lehet vele vitatkozni :-)))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Lidl akciók, nem írogatom ide, az újság 24. oldalától. Szokásos egyébként, de attól még nem rossz :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #90933760 #10483 üzenetére
De, a fagy tönkreteszi, mint a kólát pl., abból távozik a szénsav :-)
Nem, lefagyasztani azért nem jó, de szerintem a max. 10 fokos hőmérséklet nem probléma; a lágerek 1-3 fokon erjednek.jookomak: Akkor futok :-) Ja, megkóstoltam a Legenda Brettania-t; kicsit elmosolyodtam, mert azért lehetett régebben hallani elrontott sörökről e főzde kapcsán, de ez most tényleg állati jó lett. Mesehabbal Zsombibácsi írt róla és összefutott a számban a nyál. Eszembe jutott, amikor az én savanyúvá lett belga (élesztős) sörömbe kóstoltak bele a haverok és az arcuk kérdőjellé változott. Na ez nem olyan, szép, harmonikus, az est legjobb itala lett (Joker, Pony, Diesel mellett).
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dr.Zoo #10487 üzenetére
Ó te szegény, ilyen áldatlan állapotot kívánok minden wannabe sörfőzőnek :-))
jookomak: kihagyom, ne hari, most edzés van minden nap és korlátozott fogyasztás :-/ De azért majd jó lesz :-)
Csak az üzemorvos megfenyegetett, hogy 1-2 éven belül kapok egy sztrókot vagy szívrohamot, ha így folytatom. Szóval kis kitartás kell. De majd hétvégén iszok valamit :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dr.Zoo #10489 üzenetére
...és itt most nem Daneeka-ra gondoltál, ugye? :-)
Árpa Jankó is bekapcsolódott a sörhőmérsékletes beszélgetésbe a cikkével :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Tegnap jártunk kollégákkal a Hrabalban, s egy ilyen sörbe sikerült belefutni. Szerintem jobb, mint amennyinek pontozzák, állati jól eltalált maláta/keserű/szárazkomló aránya van, mondhatni Punk 2. :-)
Ide is idézném az egyik vicces kedvű hozzászólót:
"Has a fruity grassy hoppy citrus aroma. Fruity malty grainy grassy hoppy flavor. Has a fruity malty grainy grassy hoppy finish."
:-))
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz qltsar #10564 üzenetére
Kizárt dolog, mert nem tudom! :-))
Szerintem nagyon finom volt, ez a szénnéveri azért eléggé szubjektív :-)(#10565) Dr.Zoo: hát az alap Faxe-nak elég...nem jó íze van, szerintem, nem tudom, sok alkohollal mennyire lesz jobb :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A mai este sztárjai: Krombacher Weizen, La Gauloise Fruits Rouges, Corsendonk Tempelier, Corsendonk Agnus Dei, Corsendonk Rousse.
Egész héten edzés, diéta, ez a vasárnapi ajándéknap :-)
Az utolsó darabok a három héttel ezelőtti Auchanos beszerzésből :-)
A Praga sörök milyenek egyébként?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dilikutya #10608 üzenetére
Ez jól hangzik! Szívesen megnézném.
Baltoafarkas: rá se ránts, nekem is bejönnek a gyömölcsös (izé, azért gyümölcsöt nem láttak, de olyasmi :-) sörök, magam is iszok rendszeresem kólát, tonicot (kedvenc) és gyömbért, egyik sem ördögtől való :-)
Legjobban a vizet szeretem, de ami abból készül, az is többnyire jó :-)))
Cidert is ajánlom figyelmedbe, a kommerszek közül nekem bejött a Strongbow red berries. És nincs söríze, boríze van :-))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Csatlakozva :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz EQMontoya #10647 üzenetére
Jók a Kaltenecker sörei. A kávés Brokátot ajánlom, ha szereted a kávét :-) Ha Budapesten jársz, akkor pedig a Pirítósban kaphatóak a söreik, mindig négy különféle van csapon, akár naponta változhat.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz EQMontoya #10670 üzenetére
Nagy találkozások ezek, kérem :-))
A hangod állati ismerős volt. A kézfogást is előbbre hozhattuk volna :-)))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dilikutya #10687 üzenetére
Sokat tudsz a sörökről, kár, hogy nem látogattad eddig szerény topicunkat :-)
Nekem, ha kommersz vörös, akkor Szögedi Red Devil, rég ittam, de mindig hibátlan volt, a maga módján, s régebben (Palotanegyed), még csapolva is volt kint a feszten. Ez az általad említett "Jožin z bažin" állatira érdekel, keresni fogom! Jó ivósörre (na jó, most használtam utoljára ezt a kifejezést, szerintem minden sör ivósör...persze tudom, mit értenek alatta, de nem szeretem...) mindig vevő vagyok! (na jó, fogom még használni, végül is lényegtelen :-)
Egy üveg olcsó kaberné szavinyon után könnyen meggyőzöm magam :-)))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Épp arrafelé leszek a Panasonic szervízben, lehet, bekukkantok :-)
Valaki?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dilikutya #10767 üzenetére
Ikkona már tavaly nyáron kint volt az egyetem előtti feszten, szerintem remek söröket hoztak. Világost és ipát kóstoltam tőlük, az ipa ajándék volt, mert úgy lapátolták össze, annyira habzott.
Más. WC-n olvasgatok egy tavaly januári HVG-t és írják: "A német Bitburger, Krombacher, Veltins, Warsteiner és Barre árkartellezés miatt 106,5 millió eurós pénzbüntetést kapott..."
Nem az ő söreik vannak rendszeresen akcióban a Sparban? Gondolom a kartell jelenthet mesterségesen magasan és alacsonyan tartott árakat is?....Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kergeboci #10807 üzenetére
Már rá is kattantam :-))
Más. Extrém élelmes afrikai diákok búzasört főztek a reggeli zabpehelyből
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dr.Zoo #10818 üzenetére
Hú, hát én tényleg mindent megiszok (nem vagyok büszke rá ) de ez a Perlenbacher(?) Festbier és a dark lager borzasztó. A sima üveges Perlenbacher régen bejött, ezzel nem tudom, mi a baj. A festbierben van egy édes vonal, ami leginkább a Barths-féle berúgósör édes ízére emlékeztet, nem tudom, mi lehet, talán glicerin? Viszont a 350-es Leffe kiváló, mint mindig, a Birra Morettit nem kóstoltam, a Faxe szintén borzasztó (szerintem) és a két angol is kimaradt (Bishop's Finger & Spitfire), de mintha NoLF már lehúzta volna őket néhány oldallal visszább. De a Lidl marad ettől függetlenül az egyik legjobb, úgy minden téren, minden héten van valami meglepi :-)
Ja és a Horizont sörök is nagyon ott voltak. Most éppen egy Paulaner Münchner Hellt iszogatok és hát nem cseh vonal, de állati jó :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
(#10820) Traxx: fogalmam sincs, miért nem vettem még belőle; kipróbáltam pedig mindent, pld. a fekete dobozos görög(?) fekete lágert is, na szerintem ma veszek 1-1 darabot :-)
(#10821) Dilikutya: hát lehet, hogy egyet csak azért érdemes lehet, hogy 'na ilyet is ittam', de van még a hónapokkal ezelőtt beszerzett thai sörből is a Lidl-ben, de arra még nem vettem rá magam, hogy igyak belőle :-)
(#10823) trebon: kár érte, szerintem az egy majdnem Argus Maestic szintű valami volt (lehet röhögni :-) de bírtam, abból vettünk bulikra és szerintem köröket ver a hazai nagyüzemiekre.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dr.Zoo #10825 üzenetére
Biztosan ízleni fog!
Bent maradok ma melóhelyen, húgomék gépét tesztelem, telepítem újra, random elhalálozgat, negyed óra, mire feláll...mármint a windows :-))
Napközben kiugrottam a Lidl-be és vettem négy túlélőpalackot (Veltins Pilsener, Argus Maestic, Tekilás és Gold), ezeket elszopogatom amíg fut a memtest meg a telepítő :-)))Az Aldiban emlékeim szerint hatos pakkban van a Valentin's, szerintem kétszázért remek ajánlat! Hazafelé beugrok oda is. Jók ezek a német láncok :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A Stari alapból - szerintem - túlárazott. Kicsit úgy vagyok vele, mint Új Péter a Tokaji borral :-)
Elképzelem, hogy a honpolgár valami igazán jó sört szeretne venni és leemeli ezt a lágeralapú 4,x %-os izét* a polcról hatszázért, amikor hasonló árban belgák is vannak (persze magyar termék, magyar gazdaság erősítése meg minden, de azért ne mindenáron...) és otthon elégedetten iszogatja, hiszen hatszázért ez a gasztronómia csúcsa (közelében van). Nagy kár érte...* csak a világost, búzát és vöröst ittam, ebből persze utóbbi kettő pont nem láger, de akkor nem lenne ilyen lendületes az írás :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Kihozott a fesztre a Rizmajer egy vöröset, Esküvői sör néven, na nekem ez állatira bejött. Egyébként az itt felsoroltakra nem nagyon emlékszem, a Palócék sörei úgy, ahogy vannak, jó közepesek, de pld. ízlett az íreknél a Smithwicks, de nem jött be sem a Kilkenny, sem a Newcastle brown ale, ezek még fellelhetőek nálunk is. Bár lehet, hogy a Newkie nem vörös, de talán mégis :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
"A Dreher Hidegkomlós illatában és ízében egyaránt újszerű, frissítő, mégis tartalmas élményt nyújt. A Dreher sörökre jellemző kellemesen karakteres ízt különleges eljárással hozzáadott extra aromakomlóval gazdagítottuk, hogy sörünk méltó társad lehessen a tartalmas pillanatokban."
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dilikutya #10846 üzenetére
Már nagyon ittas voltam, amikor tegnap ezt beírtam, persze rákerestem a doboz oldalán lévő szövegre és kopipészt :-) Szerintem is teljesen jó sör. Rohadt kíváncsi lennék, ha nem lenne benne kukorica és nem lenne teljesen leerjesztve (kicsit malátásabb, cukrosabb lenne), akkor milyen lenne; szerintem tök apa-s lenne :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #10848 üzenetére
Hát igen. A szívem fájdul meg. A technika és az alapanyag adott. Oké, nylván egy ilyen, napi millió litert forgalmazó cégnek a receptváltás öngyilkosság lenne, de akkor meghagyhatnák és csinálhatnának valami újat. Mint. pld a tavalyi Dreher feszten a speciál félbarna. Szerintem egész jó volt.
Közben eszembe jutott még egy, a Ferdinánd Sedm Kulí, szerintem jó kis sör, az étteremben ez, a világos és a barna van csapon. A mellette lévő hospodát pedig megszűntették, ha jól láttam. Néhány hónapja betértünk enni-inni egy baráttal, akkor láttam. Sajnálom, jó hely volt. De mondjuk háromszáz méterre ott a Hopfanatic :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Dark Souls sorozat
- 3D nyomtatás
- Olasz autó topik (Fiat, Lancia, Alfa)
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs