- Call of Duty: Black Ops 6 címmel jön a sorozat idei része
- Cyberpunk 2077
- xDefiant
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- Ghost of Tsushima technikai teszt
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EAFC 24
- Destiny 2: The Final Shape - Befutott a fejlesztői videó második része
-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Totál OFF :-)
Szeretnék otthon hambit csinálni, nézegettem a marhahúsféléket és ráakadtam (majd kerestem) az Angus marhára. A google kereséskor az egyik találat a következő az első oldalon:
Számtalan olcsó, használt angus marha eladó. Mennyire olcsón találhatsz angus marha-t használtan? Nézz szét oldalunkon és megtudhatod!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hopfanatic fb üzenete:
Hopfanatic Pub
Holnap érkezik a palackos Campanie Cervisia a Pubba.
Aki még nem szerezte be, nálunk megtalálja.Szóval holnaptól :-)
Én csütörtökön megkóstoltam és szerintem az eddigi második legjobb söre Tominak. Fűszeres, boros, nagyon belga :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sörből eddig csak romlottat öntöttem ki, a Beer lecsúszott, bár én igénytelen vagyok :-)
Cujo nekem megvolt, úgy egy hónapja, zárósörnek toltam, valami jó testes stoutra vágytam, ez lett belőle :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8463 üzenetére
Nekem elsőre bejött ez a stílus a SW Hopfenweisse-nél, azután a Hopfanatic White Hopsnál, de azután elegem lett belőle. Szóval szerintem szárazkomlót ne :-)
Bár ki tudja, ha találsz valami jó kis gyümölcsös (nem szénás vagy fenyős illat- és ízvilágú) komlót, ami harmonizál a búzasöröddel...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindezek felett pedig a Kisalföldi Meggyes áll :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Pénteken voltunk a Legendában (Dob/Izabella), Jokerface nem volt, de mind a Diesel, mind a Folyékony kenyér nagyon jó kis világos ale. A Diesel virágos-komlós citrusos, az FK mintha egy halvány belga lenne, de valahogy pont ez a jó benne. Toltam még Brutal Bittert (ez régebben mintha tökösebb sör lett volna...) és Black Jacket, ami továbbra is jó, bár van benne egy halvány savanykás vonal, ami "érdekes", de összességében remek. Nekem a két világos nagyon bejött.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A sör jó.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Jhonny06 #8531 üzenetére
Hát én már lassítottam :-)
Nincs már az a 'felfedezés öröme', mint régebben. Nem mondanám, hogy kiégtem, de a társaság most jobban érdekel, akikkel vagyok, s ha valami 'kommersz' helyre megyünk, hát tolom ami van :-)
Pénteken Krúdyban voltunk, egy sima, winter és bak Dreher csúszott, kis vodkával. És jó volt, mert jók voltak a beszélgetések. Azért a Főzdefesztet várom, az nagy buli :-)(#8532) koxx: ezt még muszáj lesz megkóstolni :-) A Kaltenecker kávés Brokátja nekem nagyon bejön...
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Örülök, hogy ilyen irányt vett a beszélgetés. Hosszú ideje töröm én is a fejemet, egy régebbi posztban már hosszasan értekeztem erről. Ha vehetjük azt alapul, hogy - mondjuk legalább Európán belül - hasonlóak a sörösszetevők árai minden országban, akkor igazából pont, hogy érthető, miért ugyanannyi a Gulden Draak és az Angry Beast. A Van Steenberge ráadásul a többszörösét gyártja (megkockáztatom: ezerszeresét), mint Kiss Tomi, így nyilván olcsóbban jut hozzá az alapanyagokhoz. Tényleg nem védeni szeretném, hiszen magam is kiakadtam 2012 őszén a 600Ft/2dl áron debütáló vadállaton, amin azért nyilván volt haszon, hiszen Tomi azóta nyitott egy sörfőzdét és egy kocsmát és gondolom ugyanígy van Bart Danival, Kővári Gergővel, Olaszékkal és a többi. Senki sem egy segédmunkás bérét viszi haza havonta. Szerintem még a folyamat elején vagyunk. Nálunk minden olyan lassan meg, úgyhogy már egy ideje nem nyugtalankodom. A rendszerváltásunk óta rendszeres a politikai acsarkodás minden részről, majd kifejlődik, beérik ez is, az is :-)
Az árakról csak ez jut eszembe, bár kíváncsi lennék, főképp Daneeka részéről, mint tapasztalt sörfőző, hogy ha elkezdünk számolni, mire lehet jutni. Egyébként ha megnézitek, pont a hagyományos lágersöröket és annak fajtáit főzik azok, akik olcsóbban tudják adni a söröket (Szögedi, Rizmajer, Békésszentandrási stb.) ez is egy érdekes kiindulási alap lehet. Na jó éjt :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ma estére beszereztem három palack Erdinger alkoholmentes búzát, nagyon kíváncsi vagyok rá :-)
Köki Tesco, 150 Ft, ennyiért nem akartam ott hagyni :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hétvégén "főzök" egy belgát :-)
Kap majd néhány gramm Amarillot is :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8587 üzenetére
Szerencsére ez már nem az első szirup lesz, amit bekeverek, de eddig mindegyiket megkomlóztam pluszba és köröket ver bármely tucatlágerre. Nekem legalábbis bejöttek eddig. A fertőtlenítés alap, magam Iodophor-t használok, de elég sokat kell utána öblíteni, hogy ne maradjon meg az íze. 30 literes Olasz-féle vödröm van, abból szoktam leereszteni a fertőtlenítős vizet és megtöltöm vele a leendő palackokat. Eddig nem volt fertőzés (3 konzerv).
Safebrew T-58-at fogok használni, az Amarillot "szárazban" kapja, ami annyit jelent, hogy forró vízbe dobom egy fél percre, ami megöli a bacikat, viszont nem távozik az aroma. Ezt öntöm bele a végső, leerjedt cefrébe és hagyom még egy pár napig benne.
A szárazélesztőt egyébként a konzervben futtatom fel. palackban való erjesztésre kockacukrot használok, az 3,7g, ami pont elég fél liter sör szénsavasításához.
Jó lesz az Amarillo, csináltam régebben, hogy felbontottam néhány palack Pisnert, tettem bele egy-egy pelletet, egy hétig állt és olyan elképesztően sokat dobott rajta, hogy majd hanyatt estem :-)(#8588) Dr.Zoo: köszi, de vízszűrővel csinálom a vizet, az eddig megfelelt. Talán később, amikor már ezer litereket főzök :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Bekukkantottam ma a Kertészbe. Csak a zárást mondom: Mikkeller Black
imperial stout, 17,5 alkoholszázalékos nedű. Odatett, alig tudtam kibotorkálni. Annyira egyébként nem voltam oda; édes, sűrű stout, nekem lehetett volna kevésbé édes. De gyönyörű, puha, középbarna paplanhab, kanalas gyógyszer sűrűségű, vaníliafagylaltba turmixolt, Hubertusban pácolt, tökmagolajjal meghintett aszalt szilva csusszant le apránként, mililiteres kortyokban. A 0,25-ös poharat közel egy órán át szopogattam. Boldog voltam, hogy ihattam a Tokyohoz hasonló kaliberű sört, de azt azért még szeretném letesztelni :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hú adster, ez az Oakham Ales Inferno nagyon finom lehet! Most, hogy egyre többet süt a nap, pont ilyen csilivili, életvidám, szörfös bulisörökre bukok. A Diesel nekem ilyesmi, ahogy leírod :-)
Persze jó volt a Mikkeller russianpentaheavynussyimperialkickoff stoutja is, csak az nem egy Beach Boys kategória :-)(#8598) jookomak: :-)) már megint gyülekeznek, lassan ritkítok :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
jookomak: Szia! Ne hari, még igazából a Trance-t sem kóstoltam, pedig kíváncsi lennék rá. Mostanában kevesebb a szesz, belekezdtem egy diétába, plusz némi mozgás mellé és két hónap alatt leugrott 12 kiló, szóval elég büszke vagyok :-)
Az Erdinger alkoholfrei is emiatt volt; 125 kcal/palack és valamennyire sörszerű :-) Egyébként felvitte az árát háromszorosára ( ) a Tesco, így már nem hogy best, de egyenesen worst buy egy nondrinkernek...kár pedig ma is beugrottam, ránéztem és láttam, hogy feltehetőleg elsőre elírták. Pedig annál többet nem ér, ez így rájuk fog rohadni. Ők meg ebből nyilván azt vonják le, hogy akkor más német búza sem kell a népnek; se Ayinger, se Schneider Weisse, se Weihenstephaner; mivel német búza és nem veszik...extra gáz :-/
Szóval majd bepótolom az új főzeteket idővel :-)adster: ez csak egy szóvicc volt arra a Mikkeler-féle hordóérlelt kőolajra, de persze nincs ilyen kategória, bár ahogy a Bamato-t elnevezték, az alapján bármilyen agyament keveredés (névben is, sőt!!! :-)) belefér, szerintem. Nyilván egyikre sincs bjcp kategória :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Legenda pubot ajánlom, bár ismerős már többször belefutott romlott sörbe (azt mondta, nem tisztítják a csapokat és a csöveket), de nekem (3-4 alkalom) még szerencsére nem sikerült. A Hopfanaticból visszafelé sétálva a körúttal párhuzamosan, a Dob-Izabella sarkán van. Ajánlom szívemből, nekem most a Diesel és a Folyékony kenyér jön be a legjobban, de csapon mindig van 5-6 sör + üvegben a szinte teljes szortiment. Rengeteg hely van, le fogtok tudni ülni, bármikor mentek.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #8650 üzenetére
Hú, azt szeretjük! Bár tavaly már nekem kissé unalomba fulladt a dolog, lévén azért nagy változás nincsen (évszázadok óta?...) a cseh sörgyártásban, viszont jöhetnének egyszer újhullámos főzdék; rohadtul kíváncsi lennék, miket készítenek. Ilyen nagy múlttal és remek jelenbéli lehetőségekkel (gyakorlatilag a világ minden sörösszetevője beszerezhető) tuti remek söröket dobhatnak össze a csehek. Apropó, fél órája kezdődött a Legendában a 3. amatőr sörfőző verseny!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ha már offtop, akkor az Avxcafe kávéit milyennek tartjátok? A zenei fórumukat olvasom csak, vettem 1-2 dolgot a bolháról, de a kávéikat még nem próbáltam.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz joergie #8668 üzenetére
A hazai mainstream vonalra köröket ver, bár arra nem túl nehéz :-)
Ezek javarészt felsőerjesztésű (otthon, szobahőmérsékleten 15-24 fok között erjed), ún. ale sörök; gyakorlatilag elkészítik a gyárban az alapcefrét, kivonják belőle a vizet, a megmaradó szirupot pedig te visszavizezed és beélesztőzöd, esetleg pluszban komlózod. Hármat csináltam eddig, én szeretem őket. Állítólag ennyi után már főz az ember, de én még nem jutottam el odáig :-)
Van itt egy fórum, ahol szívesen segítenek neked, bátran kérdezz, vagy használd a keresőt, oskmindenre választ kapsz. Rengeteg infó emitt is. Vágj bele bátran!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Itt van egy - élő - fórum egy rakat linkkel, ezeket ismered?
Más. Néztem a facebookon, Gergőék szerveződnek Amszterdamba egy sörtúrára; kíváncsiságból rákerestem az árakra és leesett az állam. Simán 5€ az alja egy pohár sörnek s ez tényleg a legkisebb ár egy belga lágerért. Tudom, nem szabad összehasonlítani, nem csak a Csakajósörrel, de még egy pesti belga sörözővel sem. Szóval húzós ugyan, de egyszer-kétszer azért kimennék mindenképpen :-)
Csak most nézem, itt egy amerikai oldal, 12-es pack Sierra Pale Ale (oké, nem nagy szám), ~3500 Ft-ért
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hey-ho Sörmester! Az "Evil Twin Even More Jesus"-t remélem a Vatikánban szolgálták fel Néked, úgy lenne stílusos :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Jhonny06 #8739 üzenetére
Holnaptól úgyis zárva vannak öt napig, úgyhogy pihi van srácok :-)
Elmennek Amszterdambatöbb napra szétcsúszni mint állatkészletfrissítésre :-)Holnap elnézünk kollégákkal a Beer n' Burgerbe, sajnos jófajta sörökben nem reménykedhetünk az írás szerint az egyébként remek hambik mellé :-/
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sparból most jövök, minden belgára érvényes az 550-es akció :-)
Vettem vagy nyolc félét, nem lehet megunni :-)
Ja, és van GD is :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Gin tonic.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Jhonny06 #8756 üzenetére
Néha - megvallom - éreztem hasonlót. Én speciel kártyával fizetek mindig, borravalót nem szoktam hagyni (máshol sem). A sörrel eddig nem volt gond, erre figyel a tulaj, de a webshop tényleg nem real time a készletet illetően; az ezt támogató rendszer egy kicsit nagyobb költségvetésű, gondolom ez még nem fér bele. Nekem továbbra is Nr1 a hely, amikor van ülőhely :-)
Volt, hogy átmentünk (átmentem) a Legendába vagy Hopfanaticba, amikor nem fértünk be. Szerintem ne izgasd magad, ha lesz elég tőke, bővülni fog a hely. Vagy egy élelmes vállakozó megcsinálja ugyanezt, ugyanígy és akkor már kettő lesz, ami elég lesz egy darabig újfent :-)
Rendelni nem szoktam, ez adster kolléga asztala, de amit írsz, az elég ciki. Egyszer volt, hogy elrakattam valamit napközben, hogy délután megyek érte és helyben betolom, de addigra hűlt helye lett. Mindegy, ez még belefér a kálóba, egyébként meg azért szeretjük, hogy van ilyen is Pesten :-)[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ehun egy remek lista, őszintén szólva mindegyiket kóstolnám :-)
A Banana Bread már megvolt és szerintem imádnivaló ale :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Vettem Tescoban két ilyen jószágot, egész kellemes, talán a búzamaláta miatt, de tény, érdekesebb, mint finomabb :-)
Persze Borsodinál sokkal inkább ez.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #8775 üzenetére
Detto, Sir! Mindenféle bántás nélkül Tomi felé, de hasonlóképp érzek. A gentleman mindenesetre remek sör lett, de nekem továbbra is a Bitterfly marad a kedvencem tőle. Angry Beast megint ki volt fogyva; szerdán voltunk egyébként (Beával, de ez nem is lényeges, mert Szabi kint van már, ha jól tudom...kint van, tényleg?...kezdek beállni, muszáj lemennem a helyi negyedosztályúba...) :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #8778 üzenetére
Lassan szeretném lecserélni a 6850-et (bár D3-ra tökéletes), viszont szombaton kitört egy fogam, ezt most pótolni kell, az kb. ennyi lesz, mint a vga-d :-/
A sört viszont ajánlom, a nagy alkoholt nem tudták elrejteni, de szerintem - így utólag :-) - egész jó volt.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #8780 üzenetére
Esetleg Főzdefeszten nem futunk össze?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Annyiért van a haprón, kukkants be!
Nekem egyelőre elég, egy régi Accelero hűtő dolgozik rajta 12-es házventivel. Lehet, hogy az új UT-hez már nem lesz jó, de Q2-vel 500 fps garantált! :-))(#8782) (ÉN)közPONT: fura egyébként, hogy május van és egy szó sincs róla, azért ez elég nagy volumenű dolog, talán Budapesthez képest is...
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest