Új hozzászólás Aktív témák

  • Ger_man

    senior tag

    válasz modflow #62345 üzenetére

    Szia!

    Milyen erősítőd van pontosan? Xbox Series X-ről van szó ami adja a 4K@120-as tartalmat, gondolom igen, mert PS5-ön nincs Atmos hang.

    Sokan írjátok az eARC problémát XH90-nél. Nekem XH95-öm van és egy Sony STR-DN1080 eARC tudású erősítőm 7.0-ba kötve. Mind a kettő "csak" HDMI 2.0. Az eARC-hoz nem kell HDMI 2.1.

    Amit biztosan állíthatok, hogy PS5-tel, ami TV-re van dugva, amiatt mert az erősítő nem enged át 1080p@120-at, amit a TV-m viszont tud. Emiatt a PCM 7.1 eARC-on keresztül megy vissza az erősítőbe, még semmilyen csúszással, szakadozással nem találkoztam. Hasonló elgondolás miatt (1080p@120) a PC-m is a TV-re van dugva. Ott csak egy próba erejéig lejátszottam egy 2160P HDR Atmos hangú remux fájlt. Tökéletesen ment az Atmos. Igaz nem néztem végig csak bele-bele pörgettem.

    Ami engem kellemetlenül érintett hogy sajnos a tv (XH95) a belső lejátszójával (plex, kodi, saját media lejátszó) csak dolby digital plus-t tud átküldeni az erősítőnek (pass through). DTS-HD-nek csak a tömörített "magja" megy át. Sajnálatosan 5.1-ig. DTS-HD 7.1 vagy DTS:X valóban el kezd szakadozni, de az nem az eARC hibája, hanem a TV nem tud egyszerűen veszteségmentes hangot átküldeni (pass through) - Neten kerestem rá, és nem egy hely írták hogy nem tudja a tv. Aki mindent féle hangot akar élvezni erősítővel, annak sajnos külön erre a célre megfelelő eszközt kell vásárolnia pl. Nvidia Shield 2019 PRO-t ha Dolby Vision-t is akar.

    PC-ről ahogy fentebb is írtam tökéletesen megy az atmos. A netflix atmos hangja azért nem egyenlő azzal ami egy 4K UHD Blu-ray-n van. Az igazából egy tömörített atmos (kvázi DD+).
    Én még ezt nem tetszteltem, mert csak 1080p-s licensem van netflixen, de youtube-on találni videót ahol mutatják hogy eARC-on tökéletesen átmegy ez a netflix féle atmos, pont ezzel a kombóval, ami nekem van.

Új hozzászólás Aktív témák