Új hozzászólás Aktív témák

  • Ger_man

    senior tag

    Még egy érdekesség 4K@120 témában, ez után a videó után éreztem azt hogy talán emiatt érdemes lett volna egy 4K@120 tudású TV:
    Why Ratchet and Clank: Rift Apart's 40fps Fidelity Mode Is A Big Deal For Consoles
    40FPS kvázi harmadolva meg tudsz jeleníteni 120HZ-es tv-n. Hasonlóan mint a 60Hz-es tv-n a 30-at, hogy a megjelenített képkockák szinkronban legyenek a megjelenítővel. És ahogy a videóban látszik azért egész sokat tud dobni a "játszhatóságon" az a plusz 10fps.
    Szerintem 3-4 év múlva mikor mondjuk egy húzó játékfejlesztő csapata a Sony-nak pl Naugthy dog kijönnek az új játékukkal, amitől leesik az állunk, tuti lesz 60FPS-es mód is, de inkább a 30-40fps lesz megcélozva, mert inkább a látványt fogják választani a magasabb frame rate helyett. A Ratchet is jó példa erre, ott van a menüben hogy a fejlesztők inkább a 4K@30-at gondoltak, azt ajánlák, azért is jött az új patch hogy ugyanezen a részletgazdagságon tudtak nyerni még +10fpst, amit csak 120-as tv-n lehet bekapcsolni. De szerencsére van egy picivel kisebb felbontású tükörsima 4K@60-as mód is, ráadásul RT-vel. Én azzal tolom, mert ennek a gyors játéknak jót tesz a 60fps :) (minden játéknak jót tesz persze, csak néha meg van kötve az ember keze, vagy jobban mondva a fejlesző keze)

Új hozzászólás Aktív témák