Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz Szabie93 #4450 üzenetére
Nincs most kéznél, de ilyesmi rémlik. A bal oldali ikonokra nem emlékszem. Egyébként felraktam tegnap már a 0729-et rá, így már van 3mp is.
Külsőre fake/nem fake oldallal összevetve minden oké?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Szabie93
tag
válasz Real_Necro #4451 üzenetére
Az ikonok jó helyen vannak, most ha nem lenne olyan jó szívem, hogy kölcsönadjam a kamerát havernak akkor itt lenne az elsőm ami 200% hogy eredeti és össze tudnám hasonlítani. V1 az azt jelenti akkor hogy régi lcd-s?
-
Szabie93
tag
válasz szabieable #4453 üzenetére
Köszönöm szépen! Jó hír hogy ennek a nyomáspontja (bekapcs gomb) is sokkal jobb és érezni a kattanást.
Másik kérdés: Honnan tudom a legfrissebb fw-t begyűjteni? foxofferen elég régi van és itt se találtam 2-3 lapot visszamenve
-
Real_Necro
veterán
válasz Szabie93 #4454 üzenetére
Enyém nyomáspontja nem igazán jó. Megcsináltam tegnap este a műanyag lapos megoldást, érzékenyebb, de kattanás nincs.
Firmware: keresőbe beír 0729-et és 4. poszt:
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Szabie93
tag
válasz Real_Necro #4455 üzenetére
Köszöntem már rajta is van!
Pár nap és érkezik a harmadik kamom már alig várom
[ Szerkesztve ]
-
Ricko
tag
Valaki szedte már le az öntapadós csatolót a sisakról?
Mivel tudom leszedni anélkül, hogy kárt okozzak a sisakban? -
zetorda
újonc
nini.....most látom csak, hogy van új hír a wifi-s kameráról
http://electropoint.hu/hirek/sj4000-wifi-vezetek-nelkuli-sportkamera/ -
Attilaro
csendes tag
válasz maj-viktor #4446 üzenetére
Elektropoint. (nagyon kedvesek voltak, a számlára az került amit szerettem volna, így cégen belül el tudtam számolni (: )kb 2hetes a kamera és az első alkalommal letörött. Bosszantó. Amúgy nem hinném, hogy csak a kamerára vonatkozna a garancia :\ na mind1 fogyó alkatrész, nem foglalkozok vele, különösen, hogy látom nem egyedi hiba.
-
Real_Necro
veterán
válasz Attilaro #4459 üzenetére
" számlára az került amit szerettem volna, így cégen belül el tudtam számolni "
Az ilyen publikus kommenteket a NAV nagyon szereti...
-
N3M3ZIS
csendes tag
Sziasztok! Nézegettem foxofferen az sj4000-et és belebotlottam a wifis verziójába. Megneztem e-bay-en is, de ott csak gagyi kinézetű másolatnak tűnőket találtam, ellenben ez teljesen sj4000, csak wifi felirattal. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e foglalkozni vele, megrendelni? Azt olvastam foxofferen, hogy android, illetve később ios app is lesz, számomra ez biztatónak. Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv:GyuriA link:http://www.foxoffer.com/sjcam-sj4000-wifi-1080p-full-hd-action-camera-sport-dvr-p-763.html#.U_2ype0ayc0
-
Real_Necro
veterán
válasz N3M3ZIS #4462 üzenetére
Ha szükséged van wifire, akkor érdemes megvárni Foxoffernél. Jelenleg nincs raktáron, az első körben pedig elég gyorsan elkapkodták őket.
Ebay-el óvatosan, szerintem nem találni még eredeti wifis verziót. Simából viszont többen rendeltünk ebay-ről eredetit.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
maj-viktor
őstag
válasz N3M3ZIS #4462 üzenetére
SJCAM logós "az eredeti" wifi-s... a többi kamu - hamisítvány - másolat másolata...
http://www.foxoffer.com/blog/2014/08/06/about-the-sj4000-action-camera-original-and-copy-version/
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
ZomborDenes
csendes tag
Hello mindenki. A napokban vásároltam egy SJ4000-ret, eredetit természetesen, kiválóan működik, semmi gáz nincsen vele, csak lenne egx két kérdésem a régebbi használók felé akik jobban kitapasztalták már a kamera használatát.
-Az első: Láttam hogy a vízálló tokon a kis pöcök alatt amivel ugye lehet nyitni az elhúzása után, na ott van alatta egy pici rugó ami a helyére tolja a pöcköt kinyitás után. Az lenne a kérdésem, hogy mivel az fém, nem fog e berozsdálni, ha 1x 2x vízben használom.
-A második: A tok mennyire vízálló. Mármint gondolom teljesen, elég jó kis tömítés van rajta, (Előző Qilive kamerámon csak egy kivehető gumi négyszög volt, szóval remélem ez is bírni fogja) csak esetleg van e olyan akinek beázott már, és milyen mértékben.
-A harmadik: Esti, alkonyati, sötétebb felvételeknél milyen beállításokat érdemes használni például ISO-nál, fehéregyensúlynál, expozíciónál, sharpnessnél. Persze ki tudom próbálgatni, de a kis kijelző nem ugyan azt a sötétséget adja ami a valós videóé, mivel az LCD kijelző alapból világosabb. Ti miket szoktatok használni?
-A negyedik: 1080p-be csak 30 FPS-t tud?
-Az ötödik: Szerintetek honnan érdemes hozzá rendelni pót akkumulátort ami jó minőségű és nem pukkan szét stb.
-A hatodik: Nekem a kamerához nem adtak hang áteresztős tok hátlapot, ha lehet akkor hol lehet olyat kapni venni rendelni.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
nrk
tag
Jelentem megjött a szűrő készlet, és frankón passzol a kamerához.
Ezt vettem: [link]
i7-6700K - 32GB DDR4 - MSI GTX1080G - 1,75TB SSD
-
Ricko
tag
válasz stickermajom #4461 üzenetére
Kipróbálom, köszi!
-
maj-viktor
őstag
Pont írni akartam... hogy tegnap vagy tegnapelőtt vagy mikor nekem is megjött nagyrészük.... vagy 6félé ilyen kupakvédő / szűrő cuccot rendeltem, és a kupakvédők egyik sem jó, de a szűrő (az a színes műanyag) az tökéletesen passzol rá...
majd csinálok képet / videót facse oldalra...
FB.com/SJ4000HUN[ Szerkesztve ]
-
szabieable
aktív tag
válasz maj-viktor #4468 üzenetére
Nekem még nem ért ide angliából viszont a DHL meghozta a monopodot hétfői feladással hongkongból, megjött a floating grip, anti fog paper meg a táska is ha megvan minden lefotózom
-
stickermajom
addikt
válasz szabieable #4469 üzenetére
Taskat milyet rendeltel? Mar csak az hianyzik a keszletbol..
-
szabieable
aktív tag
válasz stickermajom #4470 üzenetére
[link]
Ez lett végül de még nem volt időm belepróbálni mindent, az akksi passzol, a kamera nem tökéletesen de védi azért -
nrk
tag
Képek a szűrőkkel és a szűrőkről.
Képek: [link]
i7-6700K - 32GB DDR4 - MSI GTX1080G - 1,75TB SSD
-
dani88
tag
válasz ZomborDenes #4465 üzenetére
1. Szerintem rozsdamentes acél
2. Vízálló, eddigi tapasztalatok alapján. Ha jól tudom 30 méterig biztonságosan használható.
3. Este a Sharpnesst állítsd Strongra, nappal jó a Soft. Expo-n nem szoktam állítani. Fehéregyensúlyt eddig mindig Tungstenre állítottam, de most megint Autot használok, mert lusta vagyok.
4. Mindegyik felbontáson 30 FPS-t tud.
5. Szerintem érdemes, bár én power bankot vettem inkább. Az akksit sokszor nehéz cserélni, mert a burkolat nehezen pattan föl. Ügyesek kívülre teszik a kihúzócimkét.
6. Biztos nem adtak? Kifelejtették a csomagolásból?Honnan rendelted?
-
szabieable
aktív tag
válasz stickermajom #4470 üzenetére
-
N3M3ZIS
csendes tag
Köszönöm a segítséget, szerintem rendelek egyet, aztán csak meg jön valamikor
-
ZomborDenes
csendes tag
eBayről lett rendelve, nem én rendeltem én csak vettem valakitől aki 30 percet használta, az összes cucca benne volt még a gyári csomagolásba, és ismerem is az illetőt szóval ő biztosan nem vette ki belőle mivel nem kellett neki a kamera. Ő azt mondta hogy itt olvasgatott aztán az itt ajánlott eBay felhasználótól rendelte, szóval tuti eredeti, én is elég alaposan utána néztem hogy miben tér el a kettő stb. Nyaralásra rendelte de nem jött meg addigra és így már nincs rá szüksége ezért szólt nekem ahogy látta hogy írtam az SJ4000 Facebook oldalra. Új kijelzős, új firmware, minden, de mintha azt olvastam volna hogy a hang áteresztős hátlap nem alap tartozéka, csak már nem tudom hol olvastam... Hála istennek nekem az aksi tartó fedéllel nincs gondom, a kis pöcök amit el kell húzni kicsit ferdén áll, de ha megigazítom akkor semmi baja, jól visszamegy és jól le is jön. Köszönöm a válaszokat, de erre a hátlapra még keresgélek.
Ja igen, még azt akartam kérdezni hogy, én tudtam húzni a vízálló tok lencséjén a pici csavarokon egy kicsit, az nem baj e hogy tudok húzni rajtuk? Csak nem fog beázni. De hát a puding próbája az evés...
[ Szerkesztve ]
-
nbence94
tag
válasz ZomborDenes #4476 üzenetére
külföldi fórumon olvastam, hogy érdemes ráhúzni picit a csavarokra. de amúgy neaggódj, beázni sehogysem fog, a vízálló tok minősége egészen jó, kínai létére is ja meg a mountokat csiszolópapírral érdesítsd be, csak így tudod jól rögzíteni a kamerát.
-
Real_Necro
veterán
Csavarokat én nem néztem... érdemes ellenőrizni?
-
nbence94
tag
aki több aksi VS. power bank között gondolkodik :
ilyen powerbankot rendeltem, elég gyorsan megjött, és eddig nagyon meg vagyok fele elégedve. 1081 Ft + ingyen szállítás
csodát persze nem szabad várni tőle, de a teljesen lemerült telefonomat felhúzta 81%-ra, + utána még hangfalat működtette egy ideig. nekem így egy db akksi, és egy powerbank kibír egy hosszabb kirándulást -
dani88
tag
Maga a kamera is vízálló. Valaki közülünk sikeresen eláztatta és működött utána is
-
madmike
őstag
Végre kezemben a kamerám
Pár kérdésem lenne.
Motion detection; ebben a módban akkor indul ha fizikailag elmozdul a kamera vagy ha a látómezejében van mozgás? Nekem csak ha megrázom...Mit csinál car modeban, tv modeban és az osd modeban?
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
stickermajom
addikt
válasz szabieable #4474 üzenetére
Ez aztán jó nagy Nekem szerintem a medium size bőven elég lesz.
-
szabieable
aktív tag
válasz stickermajom #4483 üzenetére
viszont elfér cserébe benne a 4 akksi, powerbank, töltő, monopod, tripod, floating grip és a többi nyalánkság már csak egy fület kell varrni a tatyóra, hogy kényelmes legyen cipelni és tökéletes lesz
-
Real_Necro
veterán
válasz madmike #4482 üzenetére
Ha jól tudom a "motion detection"-ban mozgásra vesz fel. A car mode-ban ha elindulsz kocsival. TV mode szerintem hdmi-re nyomja ki a képet. Én megvicceltem magam, bekapcsoltam és elsötétült a kijelző a következő akksi kivételig. OSD szintén tv-n lehet kijelzés.
Tegnap este felraktam az új FW-t. Most néztem, hogy esti fotóknál az erősebb fények helyén fehér kör van. Úgy gondoltam a WB állítással változni fog, de nem történt semmi, sőt, fotókra mintha nem hatna a WB.
[ Szerkesztve ]
-
ZomborDenes
csendes tag
válasz ZomborDenes #4486 üzenetére
Motion detection-nek nem sok értelme szerintem, mármint ha a kép elmozdul, akkor kezdi a felvételt, szóval ha már fél mm-t el mozdítod, rögtön vesz. Car mode az az hogy ha töltőn van is tudod használni a kamerát, az OSD meg hogy a kijelzőn megjeleníti az információkat. A TV mode-ot még nem próbáltam!
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #4485 üzenetére
Este szobában lámpafénynél videónál WB beállításban auto használhatatlan, fénycsőre meg lámpára meg kb egyforma, a kép sárgás marad. Lehet visszapakolom régebbi FW-t, kíváncsi vagyok korábbival milyen.
-
lolcopterlol
tag
válasz ZomborDenes #4487 üzenetére
Motion detection ha mozgás történik a képen, akkor kezd el felvenni. Tehát ha mondjuk átmegy a kamera előtt valaki.
A car modeban akkor kezd el venni, ha ráadod a gyújtást az autóra (ekkor jelenik meg a feszültség a szivargyújtóban, ezt érzékeli - persze ehhez be kell lennie dugva).
A többi jó. -
stickermajom
addikt
válasz ZomborDenes #4486 üzenetére
Nálam most úszkál a lavórban a tok. Meglátjuk utána..
-
madmike
őstag
válasz ZomborDenes #4487 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek az infot.
Ez a motion detection nálam nem igazán működik. Legalábbis brutál nagy mozgás kell hozzá, hogy beinduljon. pl ha 5cm-re a kemara elé beteszem 1 ujjam arra nem indul be, csak ha pl a komplett tenyeremet elé rakom."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
kistrojak
csendes tag
Ez sem úszta meg
...
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #4489 üzenetére
Kipróbáltam a kamot 0605, 0714, 0729 firmware-ekkel. WB-t este szobában lámpafénynél kb semmit nem állít. Minőségben meg úgy tűnik a 0729-es képminősége rosszabb mint az elődjei. Most 0714 van fent, ezen meg nincsenek felvételkor ikonok a képernyőn.
-
maj-viktor
őstag
válasz Real_Necro #4496 üzenetére
...a white balance-a szörnyű beltéri - lámpánál... sárgás sajnos...
Amúgy meg OSD... azért nincs ikonod... rakd ON-ra!
-
Real_Necro
veterán
válasz maj-viktor #4497 üzenetére
Ja, leesett...
Majdnem tégláztam, felraktam egy januári FW-t... aztán sikerült visszarakni a legújabbat. Egyelőre marad ez, bár továbbra is tartom, hogy a korábbi képe jobb volt.
-
ZomborDenes
csendes tag
válasz maj-viktor #4497 üzenetére
Pont most próbáltam én is beltéri lámpánál és nekem is nagyon sárgás, ezzel semmit nem tudunk kezdeni?
-
nbence94
tag
válasz ZomborDenes #4499 üzenetére
beltéren lámpákkal minden sárga, egyik white balance se segít rajta.. talán még az auto a legjobb választás ezestben. egy custom firmware majd lehet segít rajta, elvileg már valaki dolgozik egy ilyesmin remélem 720p 45 fps mellett csinál egy jolly joker white balance-ot ilyen problémára
--amúgy nagyon tetszik, hogy egyre több-és több dolog jön a kamerához, itt vannak a szűrők, akksik, csere előlap, lehet eljutunk arra a szintre, hogy csere lencsét/pcb vagy kijelzőt lehessen hozzá venni, klassz lenne. vagy valami hivatalos remote megoldás is érdekes lenne, mint láttuk, lehetséges!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest