Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz maj-viktor #4398 üzenetére
Nem en irtam a hibat, csak az irasodra reagaltam. En ma veszem at...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
dani88
tag
válasz miklos16 #4393 üzenetére
A felvétel leállása nem szokványos hiba, valószínűleg hibás darabot sikerült kifogni (vagy hamisat). Lehet az SD kártya hibája is. Le kéne tesztelni másik kártyával. Ja igen, fontos. A kamera csak a saját fájlrendszerét szereti használni, azaz csak a kamerával szabad formázni (a format menüponton keresztül).
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #4401 üzenetére
No még egy minusz a GLS-nek. Nem ment át a rendszerükön pénteken a csomagom átirányítása, így csak holnap kapom meg...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
stickermajom
addikt
válasz Real_Necro #4403 üzenetére
Nekem szerencsere nem felejtettek el berakni a kocsiba.. Elvileg del korul ide is er.
Vegre keptelen lehetek majd kompromisszumot kotni.
-
Chal
addikt
RC modellező körökben ismert név a Turnigy. Ez egy viszonylag híres kínai gyártó, jobb minőségű alkatrészeket gyárt, az akkuktól a motorokon át a távezérlőkig.
Pár napja bejelentették ezt:
Elég jól hangzik, de nekem nagyon úgy tűnik hogy az SJ4000 wifi változatát brandelik át. Mi a véleményetek róla?
[ Szerkesztve ]
-
miklos16
csendes tag
válasz maj-viktor #4398 üzenetére
Akkor válaszolva:
mm89: firmware csere volt az első gondolatom de mivel nem tudom hogy hányadik kijelzős kamerám van így nem tudom melyik verzióval lehetne downgradelni, a micro sd-ben szinte biztos vagyok hiszen ez megy az S Advance-ban is, de azért megnézem egy teszt programmalmaj-viktor: codec problémán mit értesz? az alaplapi hangkártya illessztője fel van telepítve, másnál ilyen gondom nincs hogy csúszik a hang, esetleg valami javaslat milyen codecet tehetnék fel ?
Nem, nincs bekapcsolva a cyclic record, tudtam hogy mit veszek, tisztában voltam vele hogy vannak hibái de ezek olyan hibák amik a használhatóságot befolyásolják, nem olyan hogy mondjuk nem jelzi a valós töltöttséget....a kamera szerintem eredeti, a vízálló tok úgy néz ki ahogy kell ( szürke csavarok a lencse körül, rendesen illeszkedik a kamera nincs szétnyújtva a tok oldala )
Ahogy már említettem a kártya biztos hogy nem fake, itthon vettem az aqua electromaxban, teljes kapacitása van és eddig még adat nem veszett el róla. A kamerát [link] -ről rendeltem, 98% az eladó megbízhatósága, többen is írták a feedback-ben hogy eredeti a kamera.Real_Necro: +1
sambenez és dani88: amint hazaértem letesztelem, és a kamerával formáztattam a kártyát
Igazából vissza se szeretném küldeni, mert az ugye +5000 ft illetve ahogy tegnap is említettem, nem mindig csinálja a hibákat, csak amikor olyanja van - tudom hogy ezt a legnehezebb kideríteni mi is a gond - ma például minden gond nélkül felvette a 18 perces autóutamat :/ .
-
Real_Necro
veterán
válasz miklos16 #4407 üzenetére
Memkarit én is letesztelném oda-vissza, esetleg egy CL10-et belenyomnék próbának.
Codec agyontelepítése helyett inkább dobj fel egy VLC playert és nézd meg a nyersanyagot jól megy e vele. Ha ott oké a dolog, akkor utómunkánál már ráérsz codec-el szöszölni.
Számomra az olyan anomália furcsa az írásodban, hogy kiírja a kamera, hogy felvesz, közben meg mégsem... reméljük a kártyacsere megoldja. Ha nem, akkor firmware csere felé mennék. Esetleg memkarit kicsit "járasd" meg a foglalatban, 1-2x kiveszed-visszateszed.
-
settenkex
tag
válasz CsukyRS #4381 üzenetére
Szia!
Igen lehet, a kamera telepíti a firmware-t ha észleli a kártyán. Neve ráadásul ugyanaz, tudtommal verziót nem ellenőriz. Mások is javasolták a firmware cserét nem elektronikai hiba esetén.
Nem tudom melyik a leghivatalosabb forrás, de én ezt találtam:
SJ4000 Firmware (Dash Cam Talk)Többiektől kérdem, hogy ki honnan szerzi be? Láttam hogy dropboxos linken van és általában ugyanaz a USERID, de melyik a gyűjtőoldal?
Köszi
Okosotthon: https://diysmarthome.hu
-
settenkex
tag
válasz miklos16 #4407 üzenetére
Másnál is előfordult hogy mobilban működött a kártya, de a kamerában nem szuperált. Az SJ4000 vélhetőleg nagyon érzékeny a kártyahibákra. Érdemes tehát egy jó kártyát venni bele (nem nagy tétel már).
Szerintem is próbáld ki a firmware frissítést. A jelenlegi firmware alapján meg lehet állapítani hogy melyik PCB és kijelzős változatod van (lásd összefoglaló).
Ez nagyjából biztos nem a kamera hardveres hibája, azaz vagy a kártya vagy firmware okozza.
Ha mobilban használtad a kártyát, akkor az megélhetett pár írás/olvasást, előfordulhat szektorhiba. Nekem ment már tönkre kártyám mobilban: egyes fájlok megsérültek.Okosotthon: https://diysmarthome.hu
-
modosp
újonc
Sziasztok,
Engem az érdekelne hogy a GoPro hero 3 black nak és az SJ4000 nek ugyan akkora a látószöge?
Elvileg azt olvastam mind2nek 170° , de videóba a GoPronak nagyobbnak tűnt.valaki? valami biztos infót ?
köszi,
P
-
miskyg
csendes tag
Sziasztok!
Nagyban nézegetem az ebay.co.uk oldalt és felfedezni véltem 2 fajta SJ4000-es kamerát: Novatek96650 ill. QUMOX márkajelzésűt. Akinek van ezzel a 2 típussal tapasztalata, az legyen szíves írni.
Köszönöm! -
kisda
aktív tag
Hátha nem volt még:
New chip sj4000 vs hero 3 black
Old sj4000 vs new sj4000Az új chip most a wifit jelöli vajon, vagy csak az új kijelzős változatot?
-
stickermajom
addikt
Megjott a kamera ma napkozben super_cheap_city-tol. A firmware: N20140707V01
Ami feltunt elsore az a lenyegesen eltero nyomaspont a GoPro-hoz kepest. Szokni kell, vagy majd bejaratodnak a rugok talan. Egyelore delutan jatszottam csak vele, nekem tetszik.Sisakba, az eredeti GoPro talp-ba siman becsuszott szorulas nelkul, nem is mocorog. Jo lesz ez
[ Szerkesztve ]
-
-
Chal
addikt
válasz maj-viktor #4418 üzenetére
Akkor ezek szerint létezik új PCB-s változat? Mert pont erre lennék íváncsi, illetve hogy hogy lehet ezt felismerni? Vagy ne törődjek ezzel? Ha rendelek pl. a Foxofferről ma, akkor már az újat fogom kapni?
-
Chal
addikt
Háát, nehéz erről beszéni, mert eléggé értékelhetetlen mindkettő éjszaka A GP azért DR téren jobb, ez látszik, meg kevésbé zajos fényszegény környezetben. Mindenestre itt nagyon jól látszik hogy mire gondoltam:
https://www.dropbox.com/s/rt3d0frvj4nhv43/Screenshot%202014-08-25%2021.28.09.png?dl=0
A bal oldalon a járda, a fák levelei, a kerítés. Élesebb és részletgazdagabb.
-
miskyg
csendes tag
válasz maj-viktor #4416 üzenetére
Én is ismerem az ajánlott shopokat. A kérdésem pedig nem ez volt, de köszönöm hogy írtál.
-
maj-viktor
őstag
A NEW tudja a TV - OSD mode-ot... a régi nem!
Szinte biztos újat kapsz már... főleg fox-éktól... de erre túl sok garanciát ne várj! (épp kinek milyen van még raktáron, de szerintem már inkább csak NEW-akat árulnak - raktároznak)(#4422) miskyg
Jogos... újra átolvasva a kommentedet, értem "mit akarsz"... tapasztalatot, de amúgy minek!?
Valszeg ugyanaz a termék, max. más brand alatt megjelenve... rászitázva valami "márka".... ahogy most írták pl. a "Turnigy"-os brand márkázást - szitázást... belsőre valszeg ugyanaz... vagy sj4000 vagy sd28, stb.[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
settenkex
tag
Sziasztok!
Azt láttam hogy sokszor jönnek elő ugyanazok a kérdések, illetve egyes hozzászólásokat jobban ki lehetne fejteni mondjuk egy bejegyzés formájában. Vagy például a firmware kérdést, melyik az új, melyik kijelzős van, stb.
Ezért azt gondoltam, hogy létrehozok egy oldalt, ahol mindezt összegyűjthetnénk. Tudom, hogy itt az összefoglaló, meg a Facebook csoport, de kereshetően, kategóriákra bontva talán hasznosabb, nem veszik el a sokezer hozzászólás között az infó
Persze szeretném a segítségeteket kérni!
Az oldalra mindenki küldhet be tartalmat (képet, videót, szöveget) és persze linkkel és névvel jelenne meg.
Szóval ha van kedvetek írjatok, vagy linkeljétek meglévő írásaitok, amire hivatkozhat egy bevezetőAz oldalra nem csak magyar cikkek kerülhetnek ki (ám ezek szépen elkülönülnek )
Persze az oldal nem csak az SJ4000-ről szól, hanem minden sportkamerával kapcsolatban lehetnek cikkek, bár főleg az SJCAM köré épült az oldal
Még lehetnek hibák, mert 1 hétvége alatt hoztam össze. Hibajelzést és ötleteket is szívesen veszek.Okosotthon: https://diysmarthome.hu
-
Real_Necro
veterán
No végre meg jött nekem is a kam super cheap citítől. Nagyon szuper. Monopod is jó. Most töltöm, mert nem sok volt benne. Bekapcs gomb nyomáspontja nálam is elég merev, de használható. Egyelőre sok mindent nem állítottam rajta, este utána olvasgatok olyanoknak mint forgatás meg autós mód. Nálam is a 0707-es firmware van, ja és leírások alapján teljesen eredeti. Samsung EVO 16GB CL10 karit egyelőre gond nélkül formázta és használja.
[ Szerkesztve ]
-
szabieable
aktív tag
Valahol vicces, hogy 13 nap alatt ideért Kínából az egyik kiegészítő, 12 nap alatt UKból pedig még nem. Mindkettő ingyenes postával jön, semmi cicomával...a fene sem érti ezt a postai közlekedést
-
miklos16
csendes tag
Üdv ismét
Vlc-vel játszok le mindent, csúszik a hang ott is :/. h2testw-vel és crystal diskmarkkal is leteszteltem a kártyámat, semmi rendellenességet nem talált rajta, 20/12 a crystal szerinti olvasás/írás sebessége, szerintem ez teljesen rendben van. Más kártyát nem tudok kipróbálni egyenlőre, ezért megpróbálkozok a firmware downgrad-el. Ha jól tudom akkor 20140707 a legfrisebb ( ami rajta van nekem is) bár nem találtam az összefoglalóban de sejtem hogy ez új kijelzős, ezért megpróbálkozok rátenni egy 0605 jelzésű firmwaret, ugye jól gondolom hogy ez rá fog menni ?
-
Real_Necro
veterán
válasz miklos16 #4428 üzenetére
Esetleg csinálj egy kisebb snittet hanggal, ahol látni is valami dobolást vagy mozgást, majd töltsd fel valahova. Kíváncsi lennék már nálam is ugyanazt produkálja e...
Szabieable:
Nekem GLS nagyon sokat szórakozott, 2 hét alatt ért végül ide angoloktól...
-
CsukyRS
újonc
válasz miklos16 #4393 üzenetére
csövi, nekem is produkált olyat hogy felvette a videót, de mintha codec-el lett volna baj lejátszásnál nem volt kép illetve csak zaj volt a hang.
Kingston class 10-es gagyibb sdkártyával.
Azután cseréltem egy komolyabb samsung class 10-esre (45mb/s adatforgalommal) és azóta tökéletesen működik. Írják is a füzetében hogy csak jó minőségű kártyával használd, ezt tanúsítom hogy nem szereti mindegyik sd kártyát. Próbáld ki egy gyors elérésű jó minőségű kártyával, ha ez sem oldja meg cseréltesd ki a készüléket. -
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #4426 üzenetére
Tök jó ez a kis külső töltő. Piros led... kék led... hajrá. Egyszerű, nagyszerű. Igaz a második akksit fordítva kezdtem volna bele erőszakolni..., aztán rájöttem mi hibádzik.
-
madmike
őstag
válasz settenkex #4424 üzenetére
Jó ötlet, köszönjük
Közben megérkezett az én kamerám is, igaz egyelőre csak anyósékhoz, de holnap megyek érte. Miután az előszörre (08.17-én) rendelt kamerám a Royal Mail szerint eltűt, így Super Cheap City 08.20-án postázta a következőt, ami 6 nap alatt megérkezett
Remélem minden rendben lesz vele."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Real_Necro
veterán
Nézegettem a beállítást, meg szórakoztunk egy kört kollégákkal. Élességet felraktam erősebbre, úgy jobbnak tűnt a képe. Rázkódás elleni védelem szintén be lett kapcsolva, akkor oldal irányú mozgatásnál kevésbé remeg. HDR-nél nem láttam változást a ki és bekapcsolt állapotok között, de majd letesztelem szabadtéren is. A bekapcs gomb nyomáspontja nem lehetséges, hogy azért keményebb, hogy pl víz alatt ne nyomódjon be könnyen? Egyébként a tokban a külső gombokkal könnyebb kezelni.
Az akku fedéllel nem vagyok kibékülve. egyelőre csak segédszerszámmal sikerült kinyitni. Egyszerre elhúzni a reteszt meg nyitni a kis ajtót nem megy máshogy.
-
szabieable
aktív tag
válasz Real_Necro #4436 üzenetére
nyitás után a fecnit tedd a papucson kívülre, így legközelebb azzal könnyebb lesz felnyitni
-
Real_Necro
veterán
válasz szabieable #4437 üzenetére
Mekkora ötlet. Köszönöm, bevált.
Jut eszembe, amit még észrevettem. A külső akkutöltő berakva a lemerített akksit kb 1 óra alatt átvált a kék ledre. Ennyi idő alatt feltöltené?
-
KeMa
csendes tag
válasz szabieable #4437 üzenetére
Aaaaargh, hogy én mit összeszívtam ezzel, erre kiderül, hogy ennyi a trükk...
-
RunTimeError
tag
válasz Real_Necro #4436 üzenetére
Egyébként egy másik megoldás, hogy az aksi és a fedél közé raksz egy kis támaszték szerűséget, így amikor elhúzod a kis pöcköt akkor a fedél szinte "leugrik" a helyéről
Leélheted az egész életed anélkül, hogy felébrednél. Mindenki megmondja, hogy mit csinálj, mi a jó neked. Nem akarják, hogy te találd meg a válaszokat, azt akarják hidd el az övéket.
-
Real_Necro
veterán
válasz RunTimeError #4442 üzenetére
Ez a kilógatós megoldás jó lesz szerintem. Most a kupak projektre álltam rá. Itt cégnél találtam egy talán megfelelő alapanyagot, csak ennek lyukas a közepe, bár azt megoldom UV-ra keményedő ragasztóval vagy gyantával, meg holnap odaadom az egyik szakinak, hogy esztergáljon le belőle 1 tized mm-t. Egyébként szép piros.
-
maj-viktor
őstag
válasz Attilaro #4432 üzenetére
Sajnos ez ilyen... velem és mással is előfordul.. óvatosan kell vele bánni...
Nekem általában mindig van pluszba eladó...
http://hardverapro.hu/apro/gopro_sj4000_kiegeszitok_-_tartozekok__ham_monopod_fejJunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Attilaro
csendes tag
válasz maj-viktor #4444 üzenetére
Köszi Viktor, ha nem tudom jövő héten garanciában cseréltetni, akkor élnék a lehetőséggel!
-
maj-viktor
őstag
-
Real_Necro
veterán
Timelaps összerakására tudtok ajánlani ingyenes gyors progit?
-
szabieable
aktív tag
DHL to the rescue
Tuesday, August 26, 2014
1 Shipment picked up HONG KONG - HONG KONG 10:48
Wednesday, August 27, 2014
12 Clearance processing complete at BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 08:14még a végén ma kihozzák
-
Szabie93
tag
Most hozott a futár egy camot, ebayről rendeltem ecamcity felhasználótól, de valami nem stimmel. Nektek is ilyen az fw menüje?
Valaki aki kicsit jártasabb pillantson rá ha van 1 perce, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest