Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
Üdv mindenkinek!
Valaki esetleg tudna ötletet adni, hogy ha 15mp-enként újraindul a Tv, és a távirányító gombokra sem reagál, az ON-OFF gombot kivéve, akkor, hogyan lehetne szoftver, flash resetet csinálni?
Az EXIT nyomva tartásra sem reagál, a sz. menüben sem tudok factory resetet csinálni, mert a távirányító nyilaira sem reagál. A képernyőn csakis a kis smart ikonok vannak alul, a menüt sem tudom előhozni Valami kóddal bekapcsolás kellene talán, hogy egyből resettel kapcsoljon be... Köszi előre is! -
RR-13
őstag
válasz FollowTheORI #125738 üzenetére
Igen volt fél órára is áramtalanítva, de az nem segített, és okostávirányító gombjaira, de az alap távirányító gombjaira sem reagál, csakis a bekapcsológombokra. A Tv-n hátul is csak a bekapcsológombra reagál, de a nyilakra már nem...
Itt teljesen megbolondult a szoftver, csak valami indítási paranccsal kiadott flash reset segítene, de nem tudom, hogy milyen kóddal kellene, mert a sz. menüben sem működnek a távirányító nyilai -
-
RR-13
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy valaki járt-e már így vagy tudja mi lehet az oka annak, hogy általában bekapcsoláskor csak hang van, vagy bekapcsolás után pár perccel elmegy a kép és csak hang van, majd a Tv jobb oldalát 1x gyengéden, egy picit megütve visszajön a kép, és onnantól nem is megy el.
kb. 2 hete csinálja ezt. Vibrálás, előzmény nincs mielőtt elmenne a kép.
A külső ONE connect kábelét mozgatva a Tv csatlakozásban, nem megy el a kép, vagyis az nem hibás.Típusa: UE55HU8500LXXH , amiben 2 éve volt alaplap és kijelző csere.
A Tv eléggé melegszik, mivel 55"-os, és "B" energia kategóriás.Arra gondoltam, hogy kijelző cserénél esetleg nem teljesen nyomtak be egy szalagkábel csatlakozót, és a hő hatására 2 év alatt kicsit elmozdult, kimozgott, ami pont elég, hogy néha elmenjen a kép.
Itt van a TV belső részeinek egy képe, hogy hol mi helyezkedik el.
Bal felső sarokban van az LD board, szerintem az adja a képet.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Angel2014 #138539 üzenetére
Köszi, amúgy 1 éve volt szétszedve, és akkor nem volt poros, csak szerintem amikor 2 éve cseréltek alaplapot és LCD kijelzőt benne, akkor nem lett "tövig" nyomva minden ahol kellene
És amikor néha elmegy a kép csak bekapcsolás körül, amikor hideg még a Tv.. gondolom nagyon melegen lett lekapcsolva, és a kihűléstől is elmozdult a kontaktos rész vagy mi.. kb. ilyen magyarázatot tudok rá -
RR-13
őstag
Sziasztok.
Esetleg, ha valakinek volt Samsung UE55HU8500LXXH típusú Tv-je, vagy akár másik LED Tv-je, tapasztalt olyat pár év után, hogy bizonyos hangoknál recsegni kezd a hang?Ez évekig nem volt, csak 2 napja kezdődött.
Gondolom speakert kellene cserélni
Köszi. -
RR-13
őstag
Sziasztok.
Tudna valaki abban segíteni, hogy a Samsung 65QLED Tv dobozának mi a mérete?
Főleg a szélesség, és a hosszúság érdekelne (kb.100x150cm?)Pl. a SAMSUNG QE65Q95TAT egy irányadó, ha van már valakinek ilyenje, vagy a "tavalyi" 2019-es sorozatból, pl. a QE65Q90RAT, vagy QE65Q85RAT doboz mérete.
Nem találom leírva, és nem tudjuk, hogy befog -e férni az autóba, ha sikerül venni jó áron. Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
-
RR-13
őstag
Szeretném kérdezni azoktól, akik QE65Q85RAT Tv-ét vettek, hogy 1 vagy 2 db távirányító volt a dobozban
Illetve, hogy "alap" távirányítót kaptak-e? Köszönöm. -
RR-13
őstag
Köszi, a leírása alapján 1db TM1990C távirányítót tettek a dobozba, de több videót is láttam, amikor kibontották, hogy volt egy "alap" távirányító is az okos mellett.
Azért kérdeztem, hogy itthon milyen tapasztalat van ezzel kapcsolatban, hogy esetleg valakinek tettek-e be 2db távirányítót. -
RR-13
őstag
Köszi, ezek szerint nálunk nem "járt" 2db most.
Pedig néha jól jönne a számos távirányító is... azzal gyorsabb pár dolog.(#145608) Kleroo, (#145610) Bobbacsi Köszi Nektek is a választ.
A korábbi 8500-as Tv-émnál 2db távirányítót adtak.. kicsit meg is szoktam már ezt.
UK régióba ennél a 2019-es Q85RAT-nál is 2db-ot tettek a csomagba..... nem értem miért nem tudtak nekünk is
Esetleg azt tudjátok, hogy mi alapján dönti el a Tv, hogy bekapcsoláskor kiírja-e azt, hogy Samsung QLED Tv? Nekem össze vissza írja ki, inkább csak nagyon néha.
Ezt lehet állítani valahol a menüben? Köszi.És még annyit kérdeznék, ha tudja valaki rá a megoldást, hogy a Connect Box 1-es HDMI portba van kötve a PC, és amikor a Tv-ét bekapcsolom, akkor a PC monitoron elmegy a kép kicsit, és a hardver változás hangot adja ki 2x, majd visszajön a kép, amikor a Tv-én is bejön.
Ez minden bekapcsoláskor így van, ami elég zavaró. Ilyet a korábbi Tv nem csinált soha, csak akkor ment el a PC monitoron a kép, ha kihúztam a HDMI csatlakozót a connect box-ból.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz francz'70 #145614 üzenetére
Köszi, én is hasonlóra gyanakodom most.
Visszatettem és ismét csinálja az 1-esben..., és akkor tudom ezt előidézni manuálisan, ha a beállítások menübe bemegyek, az Általános --- Külsőeszköz-kezelő --Kiterjesztett bemeneti jelnél kijelölöm pl. az 1-es HDMi-t, és akkor csinálja azt, amit eddig magától is, majd ha kiveszem a jelölést, akkor is csinálja.A jelenség ezzel lehet kapcsolatos...
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz stemplar07 #145616 üzenetére
Köszi, tényleg, de érdekes ez
-
RR-13
őstag
Üdv Urak!
Olyan gondom lenne a QE65Q85 Tv-vel kapcsolatban, hogy a connect boxba csatlakoztattam a PC videókártyából jövő HDMI kábelt, és amikor a Tv-ét bekapcsolom akkor 1-2 mp-re elveszi a PC-ben lévő videókártyába csatlakozott Samsung monitor képét, és 2x van a "hardver ki-be kapcsolás" hang egymás után, majd visszajön a kép.
A korábbi HU8500-as Tv-vel ezt nem csinálta, csak most, hogy nemrégen vettem a fenti új Tv-ét.
Próbáltam már kb. mindent, semmi nem segített. Akkor is csinálja, ha a Tv-én a forrás máshova van állítva, egyszerűen a connect box elveszi a jelet a HDMI kábelből vagy mi a csoda történik, ha pár perc kikapcsolás után a Tv-ét ismét bekapcsolom.
Sőt néha valami ellenőrzést lefuttat a connect box, amit onnan tudok, hogy van betéve oda egy USB elosztó, aminek van erős kék fénye, és ezért látom, ha "dolgozik" a connect box..., szóval akkor is elveszi a képet rövid időre a fentiek szerint, elég zavaró, ha épp csinálok valamit a gépen
Mit lehetne tenni, hogy ez megszűnjön? Már frissítettem a Tv, és a videókártya szoftverét is, az sem segített.
Köszönöm előre is. -
RR-13
őstag
válasz lacqa #145645 üzenetére
Próbáld meg service menüből a resetet megcsinálni.
Távirányítón:
Info -- Menü -- Mute -- Power ilyen sorrendben. Majd megjelenik a Service menü.
Az első az Option lesz elvileg.
A távirányítón nyomsz egy Jobbra nyilat, akkor megjelenik a Factory Reset.
Nyomsz egy ok-t, és elvileg újraindul a Tv.Mást ne nyomj el erre figyelj, és csak a vissza gombbal tudsz az előző menübe menni, ha esetleg elnavigálsz valahova.
A jobbra nyíl sok esetben a változtatási parancs a Service menüben, ezért nem szabad csak a vissza gombot használni.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz adagabor #145671 üzenetére
Szia.
Amikor kicserélték a panelt, akkor ellenőriztétek, hogy van-e rajta hibás pixel
Ha akkor nem volt rajta, csak később jött elő, akkor vélhetőleg a táp panel, tönkre tette az új kijelző pixeleit, azt is kellett volna cserélni, vagy komplett a tv-ét.Nekem is volt ilyen, hogy 3 pixelhiba miatt kijelzőt cseréltek, amikor betették az újat, akkor sehol nem volt pixelhiba, majd amikor elmentek, akkor 3 perc alatt előjött szinte ugyanott 3db pixelhiba.
Hívtam őket, még úton voltak vissza a szervizbe, és mondtam, hogy ennyit bírt, aztán 1 hét levelezés egyeztetés után a Tv-ét "cserélték", visszakaptam a pénzt, és másik típust vettem.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Batib #145870 üzenetére
Elvileg service menüben be lehet kapcsolni a funkciót, mondjuk én nem találom egyelőre hol van.
Aki Q85RAT sorozatból vásárolt, esetleg van olyan, aki nem szedte le a Tv kijelzőről a fóliát azonnal?
Befolyásolja a képet, ha rajta hagyjuk? Mi a tapasztalat? Köszi.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz wallace 234 #145873 üzenetére
Nem egészen ezt kérdeztem, hanem saját tapasztalatot azoktól, akik esetleg rajta hagyták egy ideig, majd levették, és van-e különbség?
Mi rajta hagytuk, és gyönyörű a képe 4K műsornál is!
Kettő részen volt rajta matrica, az egyiket sikerült levenni jobb oldalon, amin egy szám volt, a másik a bal felső sarkánál van a lehúzást jelző sarokmatrica.
A fólia, mivel áttetsző, és nem durván matt, ezért hagytuk rajta, mert nem zavaró, és nem is látszik, és azért is, hogy védje a kijelzőt a portalanítás alatt...
A kérdés az lenne, hogy mi történik, ha rajta hagyjuk, befolyásol-e valamit hátrányosan[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz wallace 234 #145876 üzenetére
Köszi, igen le lesz szedve egyébként, mert a hőtávozásra én is gondoltam, de mondjuk teszteltük, és alig érezni elől valami hőt, mert inkább felül a káva melegszik.
Ha tényleg jobb lesz a kép, akkor az még egy kis pozitív meglepetés lesz.
-
RR-13
őstag
válasz topyjo #145886 üzenetére
Valószínű olyan firmwaret nem adtak ki, amiben ON-ra van állítva a funkció, mivel a Tv-d leírásában sincs róla szó, mert alapból nem tudja a funkciót egyik régióban sem
Nálad, ha egyáltalán benne van a lehetőség a S. menüben, akkor PVR néven lehet.A Q85RAT-ban a Timeshift funkció nálunk működik, tegnap próbáltam ki.
Nálunk a PVR funkciót a Service menüben az
OPTION --- MRT Option --- részben Extended PVR néven van. -
RR-13
őstag
válasz gabikiraly2 #145904 üzenetére
Igen, és ezek szerint Neked is rajta van még?
Nem teljesen fedi le a fólia a képernyőt, jól látszik a képeden, hogy maradt egy kis perem körben.(#145903) HornedReaper:
Fentieken felül, semmilyen zavaró fólia nincs sehol a Tv-én. -
RR-13
őstag
válasz bzs73 #145910 üzenetére
Na nem is olyan kis "gond" ez a fólia levétel kérdés, ahogy olvasom a többi fórumon.
Nekünk nem a videóban látható fólia van, mert ez sokkal vékonyabb, és esztétikusabb, mint a videóban levett vastagabb.Volt a két oldalán kb. 10cm-es fehér, vastag "kapaszkodó" védő, öntapadós valami, azt persze rögtön levettük, hiszen az csak pakolás közben védi a kijelzőt.
Arra a következtetésre jutottam, hogy azokat a fóliákat tényleg érdemes levenni, ami nem teljesen illeszkedik a kijelzőre, és azokat is, melyeknél az egyik sarkán, kék alapon jelzik, hogy kell levenni, ahogy az én fóliámon is van ilyen.
Így a javaslatok miatt is leveszem. -
RR-13
őstag
válasz bzs73 #145913 üzenetére
Igen egyetértek, de ha nem lenne rajta ez a 2cm-es jelzés a sarkán, akkor észre sem lehetne venni a fóliát egyébként, annyira szépen simul rá a kijelzőre, maximum a tükröződésből.
Ez előtt UE55HU8500 Tv-énk volt, és azon gyárilag csak a káván volt fólia, és annyira jó volt a kijelző, hogy nem is karcosodott a törlések alatt.
Akinek QE65Q85RAT Tv-je van megírhatná, hogy törlésnél karcosodik-e, Köszönöm.
-
RR-13
őstag
válasz Celtis #145920 üzenetére
Nem nekem írtad a hsz-t, de tegnap tőlem indult el ez.
Páran félreértették a kérdésem célját. Tisztában vagyok vele, hogy a Tv-émen lévő fóliát nem véglegesre tették rá, mivel a kék lehúzó fül jelölés ezen rajta van.
Engem az érdekelt volna, hogy van -e hátrányos következménye, ha rajta hagyom, illetve ront-e a képminőségen stb.
Persze érdekelt, hogy a többiek leszedték-e.
Egyébként szerintem érdekes téma, hogy melyik Tv-én melyik fóliát rakták, és milyen céllal.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Gondolkoztam, hogy írjam, de már más is használta így korábban itt is pl., nem mintha attól még nem lenne "zavaró" esetleg, elég furának tűnt nekem is, de jobbat nem tudtam arra, hogy látszódjon, hogy az én készülékemről van szó.
A készülékemről kifejezés most ugrott csak be.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz topyjo #145948 üzenetére
Ez azért érdekes, mert a service menüt nem nagyon bírálhatja felül a hardveres támogatás hiánya stb.
Ugyanis én bekapcsoltam a nem létező Samsung felirat világítást (Light Effect) próbaként az s. menüben, és megjelent a Tv menüjében a lehetőség, hogy állandóan szeretném, ha világítana vagy csak, ha megy a Tv., vagy OFF-ra állítom. Persze nincs Samsung felirat világításom, így hiába kapcsoltam be próbaként.
Ráadásul, amit átenged állítani az s. menüben, annak úgy is kellene maradnia, ami nem állítható az inaktív.
Szóval elvileg ON-ra állítva kellene maradnia, ha átállítod az s. menüben, bár lehet, hogy itt felülbírálja maga az s. menü amikor kikapcsolod a Tv-ét.
Leírás szerint sehol nem működik abban a típusban a PVR, így végül is mindegy, hogy ON-ba maradna -e, ha átállítod, de tényleg érdekes, hogy visszaáll OFF-ra.Egyébként amikor ON-ra állítottad ott kapcsoltad ki a Tv-ét, vagy visszaléptél a főmenübe és úgy?
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz paatrick #145972 üzenetére
4K kompatibilis HDMI 2.0-ás kábel kell hozzá, és meg kell nézned, hogy a videó kártyád tudja-e azt a felbontást.
Vagyis nem jó akármilyen HDMI, és valóban nem egyszerű PC-ről a 4K tartalom megfelelő megjelenítése a Tv-re.
Vannak már 8K tévék is, ahhoz meg 2.1-.es HDMI kábel kell, ha jól tudom. -
RR-13
őstag
A linkelt leírás részleteiben van pl. 2.0b.
A 4K kompatibilis, HDMI 2.0-ás néven van főleg a boltokban.
2.1 HDMI kábel is van forgalomban.A 2.0b-vel kapcsolatban meg van egy részletes cikk, amiben benne van a 2.0 stb. is.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Nem igazán értem az egészet, hogy miért írtad nekem ezeket... létezik 2.0 HDMI kábel, árulják is, nekünk elég ezt tudni, aki megveszi, és azt, hogy tudja a 4K támogatást stb.
Neki akkor is 2.0-ás HDMI kábelt kell vennie, hogy tudja a 4K támogatást, és mivel a boltok így árulják, ezért írtam így.
Valamit rosszul írtam -
RR-13
őstag
válasz paatrick #145998 üzenetére
Fogok én is venni 5 métert, és ez elég jó áron van, és az Equip jó minőség, és 3 év garis.
Szerintem ezt szeretni fogja a Samsung QLed Tévém.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Daffni2 #146009 üzenetére
A pontosság kedvéért: 5db jó értékelést kapott, 2db rosszat, és egy semlegest.
A rossz, és a semleges értékelést 2019. február, és május között kapta (vagyis majdnem 2 éve!), lehet, hogy azért mert volt egy hibás széria.
2017., és 2018-ban jó értékelést kapott, majd 2020. júniusban ismét jó értékelést kapott
Ennek a kábelnek máshol is kb. ennyi az ára. Néha a nagyobb márkanevet kell megfizetni, de nem tud többet, egy próbát ennyiért megér, ha nem jó vissza lehet vinni. -
RR-13
őstag
válasz DonDragonka #146011 üzenetére
Köszi a tapasztalatot.
Egyébként erről a HDMI kábelről volt most épp szó:
Equip 119371 HDMI kábel 2.0 apa/apa, 5m[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest