Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegez1
csendes tag
Szerintetek Samsung UE65MU7052 ér többet 60eFt-al a Samsung UE65MU7002-től?
Amennyiben jól látom abban van különbség, hogy a 7052-ben a Micro Dimming, Supreme UHD Dimming míg a 7002-ben csak sima UHD Dimming van.
Most a MM-ban a 7002 kupon akcióban 419eFt míg a 7052 ED-ban 479eFt.Másik kérdés, hogy nem sokkal drágább 55-ös LG Oleden is elgondolkodtam, de 4m-ről nézem és most jobban hajlok az olcsóbb és nagyobb 65-ös fenti két Tv valamelyike felé.
Szerintetek melyik ad nagyobb élményt 4m-ről, a nagyobb Samsung lcd kép vagy jobb, de kisebb Oled képminőség?Előre is köszi a válaszokat!
-
Hegez1
csendes tag
válasz hardverlog #113193 üzenetére
Biztosan nem veri, nekem volt 40-es D6500 Tv-ém sőt a szüleimnél mai napig látom és van 55JU7000 Tv-ém is. A kettő közti képminőség különbség ég és föld a JU7000 javára!
Az egy dolog, hogy az lcd VA panel nagyjából akkor is pont annyi kontrasztot tudott mint a mostaniak, de a képalkotás minősége az rengeteget fejlődött!
Az idei MU7000 széria természetesen pár jellemzőben többet tud a JU7000-hez képest, de igazából 90%-ban azokat még jó ideig nem tudod kihasználni, mert nem tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben lesz magyar Tv szolgáltatás UHD HDR-ben és nem sokan néznek ma még UHD filmeket sem!
A full HD MKV-nak meg a 1080i TV HD adáshoz pedig semmit nem ad hozzá a széles színtér vagy a HDR. képesség!Ráadásul a MU7xxx széria még nem valódi 10 bites panelt használ, hanem 10bit (8bit+FRC) és abban is nagy különbség van a modellek között, hogy melyik tud valódi HDR fényerőt megjeleníteni, mert lehet papíron HDR képes csak éppen kevés hozzá a helyi fényereje, hogy igazán ezt a képességet meg tudja mutatni. Az MU7000 pont ebben, elég gyenge a tesztek szerint és széles színtérben is kicsit alul teljesít a megjelenített színek tekintetében, de ezt aligha veszed észre a mindennapi használatban!
Az idei MU Samsungok alsó led megvilágításúak ami miatt pl. a helyi sötétítés sem tud igazán hatékonyan működni.
Néhány tekintetben az elmúlt 2 év Samsung modellek jobb értékelést kaptak az ideinél, de az MU7000 vagy a feletti típusok azért már jó Tv-ék, bármire is szeretnéd használni. Ugyan akkor nem hiszem, hogy normál FullHD vagy Tv adásokon nagy különbséget látnál egymás mellé állítva egy JU7000 és MU7000-et.
Én most akarom cserélni nagyobbra 65-re váltás miatt az 55JU7000-et pont MU 7 vagy 8 szériára.[ Szerkesztve ]
-
Hegez1
csendes tag
válasz PuMbA #113204 üzenetére
"A 10 bit és a 8bit + FRC között kis különbség tud lenni Van, hogy színátmeneti teszteken jobban szerepel egy 8bit + FRC panel, mint egy 10bit-es. Az egész csak megvalósítás kérdése."
Ebben biztosan igazad van!
Tegnap elmentem megnézni MM-be az MU 7002 és MU8002-őt.
Árban a kiszemeltem a 65MU7002 lett volna, de kicsit elbizonytalanodtam.
Mindkettőn csak a gyári azonos demo futott és nem vittem teszt videót, képet sajnos, de a demo határozottan szebb volt a magasabb 8002 modellen, azonos kép mód és beállítás mellett.Pedig elvileg nem sok technikai különbség van a két Tv között, de a panelben pl. igen a 8002-es 10bit-es, persze lehet semmi köze ennek ahhoz, hogy kicsivel kontrasztosabb telítettebb színeket láttam, lehet normál környezetben, beállítva egyáltalán nem lenne különbség.
Most egyelőre nem tudtam dönteni, a kettő között van majd 90eFt különbség, ami azért már nem kevés és a 8002 árban már majdnem ott van a Sony XE9005 környékén, ami talán ezektől is jobb.
Esetleg Te láttad már ezeket a modelleket, ha igen tapasztaltál határozott különbséget?
-
Hegez1
csendes tag
Ma megajándékoztam magam egy Samsung UE 65MU7002-vel, MM BF akcióban, igaz a boltban 20eFt-al drágábban adták mint a webes akció, de arról lemaradtam, mert sokáig vacilláltam ez és a 55-ös LG OLED b7-es között.
Nem bántam meg, ha valaki ebben az ársávban, méretben gondolkodik, bátran ajánlom, gyönyörű a kép már 1080p videóval is, pedig még nagyon be sem kalibráltam csak film módba raktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest