Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisteeke
tag
-
BBéci
legenda
válasz Robi_73 #18519 üzenetére
Érdekes lista. Az összes teszt azt ajánlja, hogy a dinamikus kontrasztot, éljavítást, digitális és MPEG zajszűrést azonnal kapcsoljuk ki, mert rontják a képminőséget.
Viszont a LED mozgásjavítás kikapcsolásával 100-ról 50 hertzesre állítod a tévédet.
Szerintem az ECO sem ajánlott. Élesség 20-30 között a legjobb.(#18559) Mustadjoci
Rengeteg helyen lehet kapni, keresgélj a Google-val![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Robi_73 #18519 üzenetére
Ez a beállítás már a dinamikus kontraszt bekapcsolásával elbukik. Förtelmesen művi, mesterkélt színeket produkál így minden tévé. HD anyagnál pont a színek természetessége veszik el, ezzel jókora képi élménytől búcsúztatva mindenkit, aki bekapcsolja.
(#18564) BBéci
Pontosan így van, nekem realtek-es media player után sigma-s Dune-re váltva, újra kellett kalibrálnom a tévé így kapcsolódó HDMI bemenetét.
[ Szerkesztve ]
-
pisteeke
tag
válasz Robi_73 #18664 üzenetére
Nem, még mindíg nem működik! 17:30 -ra kaptam a HARMADIK!!! ígéretet a samsung ügyfélszolgálatától, a visszahívásra. 18:00-kor én hívtam őket, hogy akkor mi is a helyzet? Kaptam egy negyedik ígéretet, és most negyedjére sikerült is az Ügyfélszolis Kollégának felhívnia, 18:30 körül! Beszélgetünk egy fél órácskát, és elmondtam neki, mi a bajom! Előre bocsájtottam, hogy miket próbáltam. Ne kezdjük onnan, hogy vírusirtó, tűzfal. stb... Nem igazán volt ötlete hozzá, hogy mi lehetne a megoldás! De mivel a négy HDMI csatlakozóból egy sem működik, fel vette a tv-t szervizre. Ki fog jönni a szervizes a lakásra, nem kell bevinnem. (10 kg felet nem kell hurcolászni, bár az enyém /d6500/ talpal együtt 9,8 kg, csomagolással 11,2 de kijön a szerviz! Gondolom egy kicsit nyomott a latba, hogy háromszor hülyítettek be, és már nem igazán volt őszinte a mosolyom...) Azt mondta, hogy bár az allshare szoftvere probléma, de ha vissza kerül a 1015.1 verziószámú frissítés, elképzelhető, hogy megoldja az allshare problémáját is! Szerinte nem kellene próbálkoznom a 1015.1 verzió vissza tételével, mert mivel kisebb a jelenlegi verziótól, nem fog menni! Nem mondta ki, de a szavából levágható volt, hogy a 1016-os valamiért egy elcseszett próbálkozás volt! a lényeg, hogy talán panelcsere lesz a tv-n, és majd kiderül! Esetleg ha nem oldódnak meg, köszönettel elfogadom az ajánlatod, és megkereslek majd skype-on!
Barátom a gugli, csak van, hogy néha nem értjük meg egymást! :)
-
kolosszus87
senior tag
válasz Robi_73 #18841 üzenetére
Véleményem szerint túl van lihegve ez a panellottó téma, kis különbségek lehetnek az egyes panelok között, de azért van egy minőségi szabvány, szart nem tehetnek bele. Ennek a legjobb bizonyítéka, hogy pl. a Samsung csúcs TV-inek számító 9000-es szériába is kerül AUO által gyártott MVA panel. Pl. a C9000-esből a 46"-okba került ilyen MVA panel, míg az 55"-osba Samsung által gyártott PVA. Már pedig ennek a szériának a csúcsminőségét senki nem kérdőjelezheti meg. Tehát az, hogy a TV-be a panelt nem a Samsung gyártotta, nem egyenlő azzal, hogy szar panel van benne.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
pisteeke
tag
válasz Robi_73 #19007 üzenetére
Igen, valóban próbáltuk tegnap. (ezúton is ezer köszönet a segítőkészségedért! ) Illetve annyival javítanálak ki Robi, ha megengeded, hogy az allshare tulajdonképpen látja a tv-t, hisz a beállítások-lejátszók között ott van a tv! Csak a mappát nem engedi valamilért megosztani, és emiatt, a tv nem talál eszközt! Ha a tv-ről indítom az allsharet, akkor jön a hiba üzi (a tv-n) hogy nincs csatlakoztatott eszköz. vagy valami hasonló.
De ma már intézkedtem másik router ügyben, és az egyik jó barátomnak van egy elfekvőben, hétvégén beizzítom! kíváncsi vagyok az eredményre!(#19015) Robi_73 De hát itt pont azt írja, hogy a IEEE 802.11a/b/g megfelel a célra, igaz, a "második lehetősségnek" ezt mondja: 802.11n.
Ezek szerint az én wifim szabványát is támogatnia kellene, nem? Vagy rosszul értelmezem?[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz Robi_73 #19015 üzenetére
Az n és az n draft tulajdonképpen ugyanaz (draft - azaz "vázlat", tehát még nem végleges teljesen a szabvány). Ettől függetlenül visszafelé kompatibilis, azaz a bgn eszközök egymással simán együttműködnek (nem is kell semmit állitani a routerekben, viszont ez a kompatibilitás kikapcsolható). A 802.11a az egyedüli kakukktojás, mert az 2.4 helyett 5Ghz-en üzemel, de a wifi kártyák és routerek nem csak az 'a'-t tudjak, hanem az összes többit is. Tehát az abgn-es kártya is simán elmegy egy b-s kártyával (igaz csak 11mbiten).
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
pisteeke
tag
válasz Robi_73 #19019 üzenetére
hát kiderül majd, hogy a router okozza e! Egyébként ITT találsz egy képet az allshare beállítások -> lejátszó fülről. Itt megjelenik a tv a saját ipjével, tehát szerintem látja az alkalmazás a tv-t!
Ja, és ITT a Jogosultságbeállítások fülről a kép, amit neked is el küldetem.
(#19017) sonye, teljesen mindegy, hogy kábelen, vagy wifin próbálkozom,ugyan az az eredmény! És valóban a mappa megosztást nem engedi a gép, de az oprendsszert már átnyálaztam! És minden rendben! Engedélyezve van a fájl megosztás, a média megosztás, mégsem hajlandó rá! Már nem tudom, az oprendszerben mit kellene néznem! :S
[ Szerkesztve ]
-
pisteeke
tag
válasz Robi_73 #19174 üzenetére
Igen, nálad valóban a TV neve jelent meg, emlékszem rá! Nem értem, nálam miért nem úgy jelenik meg! Illetve azóta már újra telepítettem a cuccot, és azóta ez a mező üres! :S
Nálam a routeren a "11bgn mixed" mód nem választható. Két opció van, a "11Mbps (802.11g)" illetve a "54Mbps (802.11g)" és az utóbbi van beállítva.Barátom a gugli, csak van, hogy néha nem értjük meg egymást! :)
-
veterán
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest