Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz szasza_1 #134255 üzenetére
Normális, illetve azt is vedd figyelembe, hogy 40 colról váltottál 65 colra, valamint 100Hz helyett csak 50Hz-ed van és minél nagyobb a TV, annál jobban látod a képpel kapcsolatos problémákat. Ezért nagy TV esetén, minél drágábbat érdemes venni, tehát jobban jártál volna, ha ugyanilyen áron veszel egy 55 colos 100Hz-es RU8002-t.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Pont ezt a modellt szerettem volna én is megvenni,de nem te vagy az első aki erre panaszkodik. Extreme digital honlapján is pont erre a felhősödésre panaszkodnak. Valamint arra,ha nem szemből nézed,elhomályosodnak a színek. Az apple tv és airplay 2 funkciók vonzottak volna,hogy áttérjek samsung modellre,de most ezek után maradok inkább az LG nél.
-
Akosman
aktív tag
-
Lackooo84
nagyúr
Szerintem nagyon nem normális, főleg, hogy 4 szabályos kör van a 4 sarokban, ezt még csak nem is felhősödésnek nevezném, hanem konkrétan átlátszanak a ledek. Az én belépő 50MU tv-m full homogén fekete. Meg is lepődtem anno, mert ami előtte volt W szériás Sony, az egy botrány volt, a fél képernyő világosabb volt.
The Truth is out there...
-
Gombinyó
őstag
válasz szasza_1 #134431 üzenetére
Én úgy látom évről évre ócskább modelleket hoznak egyre nagyobb számozással. Még pár éve a 7000es széria jelentett némi képminőséget, a mai 8000es úgy látszik már a közelében sincs. Rossz ezt tapasztalni, nekem is van még a hálóban egy F6500, az annó bitang jó választás volt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz szasza_1 #134431 üzenetére
Először a 65 nagynak tűnt egy hálószobába, de egy hét használat után nem is tudjuk, hogy eddig hogy nézhettünk kisebbet
Ezekből nem tudsz venni akkorát, hogy egy idő után ne tűnjön az is szinte már átlagosnak, vagy kicsinek.
Nekem volt már 82-es qled a nappaliba, viszont a mostani "csak" 77-es (nem samsung már, hanem sony), ennél nagyobba nincsen, csak, ha 8K-sat veszek, ott lett volna 94-es is, de a 8K egyszerűn túl gyorsan jött. Ha a netflix elkezdi a 8K gyártásokat, ami kicseszettül nem mostanában lesz, majd akkor esetleg elgondolkozok egy cserén.A többire meg már leírtam a véleményem, amire azt mondják, hogy normális, az nem az, de valamiért ebbe az országba direkt készülnek ilyen szánalmas selejtek. Valamiért azt érzem, hogy ezekbe a MO gyárakba a félredobott selejt alkatrészeket hozzák, amitől, pl egy svájcinémetfranciahollandbelgaetc... a fejüket követelné!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz szasza_1 #134552 üzenetére
Ki van kapcsolva az Általános beállításokban az Eco mód alatt minden és a képbeállításoknál a Dinamikus kontraszt? Valamint a Sport mód és a HDR+ baromságok? Ha ezeket kikapcsoltad, akkor csak a Film képmóddal fog megszűnni. Egyébként milyen Háttérvilágítási értéken vagy?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz szasza_1 #134556 üzenetére
A Samsungokban lévő VA panelek erőssége pont a sötétebb jelenetek az IPS TV-kkel szemben, szóval nem értem, hogy miért kikapcsolhatatlan. Ajánlom, hogy hívd fel a Samsungot, hátha tudnak mondani valamit. Háttérvilágítást még nem írtad le, mennyin van?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz szasza_1 #134558 üzenetére
Nem azt mondtad, hogy kikapcsoltad az Eco módot? Anélkül biztosan ugrál a fényerő, amit kifogásoltál. Nálam egyébként fél Háttérvilágításon van a TV (20-ból 10) és így nem dimmingel. Próbáld ki ezt is.
(#134559) Zsolty001: Duplikált módban hülyeségeket ír ki a gép. Nekem a monitorom FullHD, a TV-m pedig 4K. Ha kép duplázást csinálok, akkor azt írja ki a TV és a gép is, hogy 4K felbontást kap, pedig látható, hogy csak FullHD. Ez azért van, mert a 4K felbontásba rakja bele a gép a FullHD felbontást valamiért-
"ehát, ha 4K monitorom lenne, akkor 4K felbontással üzemelne a FHD TV?"
Mivel hardverileg FullHD felbontást tud a TV-d, ezért annyit tud. Nincs semmi csodaszer, hogy többet tudjon, hacsak nem kézzel beleraksz a panelba még 4 millió képpontot.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz szasza_1 #134567 üzenetére
Ok, az jó ha írsz. Pedig itt van Contrast enhancer angolul.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz szasza_1 #134676 üzenetére
Így oké már, de...
Ha így lett volna fogalmazva, hogy "Tényleg egész jó a fekete egy IPS-hez képest", akkor nem lett volna kétértelmű. De ez nekem teljesen úgy jött le, hogy az aktuális tévéről van szó. Mindegy...
-------------------
Egy IPS-nél meg nem is lehet beszélni igazán feketéről, ha az egy sötét helységet mutat. Csak valami szürkés, bevilágítós pacáról.[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
válasz szasza_1 #134683 üzenetére
Köszi! A regi samu plazmán negnéztem ( 9 éves de még mindig megy) ott viszonylag gyorsan kellett nyomni a gombokat egymás után de elöjött..Na ha gari vesztéssel nem jár akkor lehet megér egy próbát.. Mondjuk minden kütyüvel igy vagyok szeretek mókolni rajta csak párom nem szereti mondván jól elcseszel mindent😀😀
Ja és a regi samu tavirányitója simán viszi az új tv t..azon a távon van pl rec gomb is de azzal se megy..úgyhogy tuti nincs benne pvr avagy nincs bekapcsolva..majd kiderül😉[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
stilo18
addikt
válasz szasza_1 #134762 üzenetére
Egy mai középkategóriás tv-nél már van élhető (persze nem oled szerű pixelenkénti fényerőszabályzás) local dimming, ami pár éve még csak a legfelső kategóriában volt jelen, így már lehet LCD tv-n is élvezni HDR tartalmat.
Régen pl rommá dicsérték a KS7/8000-et, miközben Edge Led volt "csak". Ma már mindenki FALD - ot szeretne és menne rá a "fúj"..Az, hogy az adott típusok natív (!) kontrasztaránya nem változik (ips 1000 +/- körül, VA 4-6/7k között)... Az a technológia vele járója. Nem hiába lépett ajtóberugással az oled technológia a legfelső szegmensbe és találta egyedül magát mára a versenyben... (a Q90R elég bajnok tv, csak nem annyiért amennyi, hiába a 400 ld zóna, elképesztő fényerő)
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Partizan182
senior tag
válasz szasza_1 #134772 üzenetére
Szvsz a HDR a legjobb dolog, ami a tv technológiával történt a HD átállás óta. Egy top kijelzőn egyszerűen életre kel a kép, nagyon nehéz visszamenni SDRre.
Ha a HDR sötétben túl világos, az vagy azért van, mert a Samu valamiért túlhúzza a fényerőt a standardhez képest, vagy nem mozimódot használsz, vagy nincs rendes dimming (visszakanyarodva a témához).
-
PuMbA
titán
válasz szasza_1 #134779 üzenetére
Pedig az összes OLED villódzásmentes, hiszen nincs háttérvilágítás, mint az LCD-kben és sample and hold elven működik, azaz nem úgy, mint egy plazma vagy CRT TV, hanem úgy, ahogy egy LCD. RTINGS-en lemérik mindig a villódzás mértéket műszerekkel, de mindegyik OLED modell maximális pontszámot kap, mert nincs villódzás. Ha mégis villódzást láttál, akkor be volt kapcsolva a BFI a TV-n.
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
-
lowphas
tag
válasz szasza_1 #134996 üzenetére
Hát, nekem tavalyi Q8fn van. Az edge ledet szerintem ez a széria "maxolta ki". Ehhez képest talán a q70r-szintű local dimming visszalépés lenne. Nem tökéletes a tévém (szoftveres kb az összes nyűg), de nem szörnyű azért max backlight mellett a kontraszt. Szerintem jól jártam vele, se szörnyű flashlighting, se clouding. Ami lehetne jobb, azt pont a local dimming sem annyira oldja meg teljesen hibátlan, cserébe lenne esetleg más hátránya.
-
-
-
Celtis
veterán
válasz szasza_1 #135692 üzenetére
Érdekes. Tavasszal volt egy olyan problémám, hogy a szomszéd TV-jén a CEC bizonytalanná vált, feltételezhetően az automatikus SW frissítés után. Pontosan tudtok, hogy melyik nap jelentkezett a hiba. A kérdés az volt, hogy mikor történt a SW frissítés. Na erre azt a választ kaptam, hogy ez nem kinyerhető a TV-ből....
Ugyanakkor, ha ilyen okosak a Samsung TV-k, hogy kiolvasható mi lett átállítva a szerviz menüben, akkor igazán kézenfekvő, hogy mit kell visszaállítani.
-
b0077
tag
válasz szasza_1 #136080 üzenetére
Én azért ilyen részletekbe már nem mentem bele, de most végigteszteltem a lakásban megtalálható tv-ket (van köztük régebbi, újabb, alsóbb és közép kategóriás is) és monitorokat, hát azt kell, hogy mondjam, hogy persze egyik sem tökéletesen homogén, de a Q60-as messze a legrosszabb, lehet, hogy a mérete miatt is jobban észrevehető az adott hiba... De hozzáteszem a Q60 a legdrágább típus amin teszteltem... Remélem az euronics nem fog variálni és visszaveszik teljes áron, főleg hogy ez kb. hibás termék kategória már a szememben..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Autós topik
- Külpolitika
- TCL LCD és LED TV-k