Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    válasz M0RGI #87265 üzenetére

    "maga a fehéregyensúly van eltolódva sárgás irányba, ami biztos csak nekem furcsa. A többi üzemmódban a fehér számomra fehérebbnek tűnik."

    A referencia színhőmérskélet a napfényhez van mérve (6500K), így egy bizonyos fokú "sárgásság" van :) Gondolom észrevettem már, hogy ha reggel besüt a szobádba a nap, az egész szobád sárgában úszik :) Továbbá mozikban is észrevehetted ezt, ha figyeled, mert ott is így vannak kalibrálva a vetítők.

    "Fentieken kívül nem értem azt, hogy miért kell minden "jó" funkciót kikapcsolni?"

    Mert objektíven nézve nem javítanak semmit. Ha megérted, hogy hogy működnek és összehasonlításkor tudod, hogy mire kell figyelni, akkor rá lehet jönni, hogy csak utánozni próbálnak valamit, de rosszul:

    Dinamikus kontraszt: annyira dinamikus, hogy elmossa, illetve összemossa a színeket, illetve túl kiemeli, valamint film közben állítgatja a fényerőt össze-vissza, jelenetről jelenetre, szóval ha nem akarsz epilepsziás állapotba kerülni, nem nagyon ajánlott.

    Digitális zajszűrés: a zajszűrés mindig azzal jár, hogy részleteket vesztesz, hiszen honnan tudod, hogy a zaj az valójában egy kicsi részlet, például egy távoli ember kabátján egy légy? Sehonnan...

    Fekete szint: egy szoftver megvizsgálja az adott képkockát és próbálja úgy beállítani a háttérvilágítást és a képet birizgálni, hogy "jó" feketét kapj. Ezt meg is kapod, csak közben meg a nem annyira fekete részletek is feketék lesznek, tehát megint veszítesz a képből...Egyébként ezt nem alacsonyra kell állítani, ahogy írod, hanem ki kell kapcsolni, hiszen szoftveresen hogy a rákba tudnál kicsikarni jobb feketét, mikor maga az LCD panel a gátja a jobb feketéknek :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák