Új hozzászólás Aktív témák

  • GeneraL_XTX

    veterán

    válasz Flashget #105647 üzenetére

    "Azért vicces olyat olvasni, hogy a két kép kocka közé beszúrt fekete kockával semmi gond a két kép kocka közé beszúrt harmadik képkockával szemben."

    És itt látszik, hogy fingod nincs arról, hogy miről beszélsz.... :U Fogd már fel, hogy a panel natív felbontása és a mozgásfelbontás nem egy és ugyanaz!
    Amiről Te beszélsz, az a LCD-k természetüknél fogva alapból alacsony(300 sor) mozgásfelbontásának kompenzálása érdeklében kifejlesztett két különböző mozgóképjavító technológia aminek bekapcsolása nem kötelező, hanem opcionális és mindkettőnek van elég sok hátránya.

    Az interpolálás csak akkor hatékony igazán, ha magas beállításokon üzemel így viszont képhibákat és szappanopera effektet produkál. A BFI meg jelentősen csökkenti a maximális fényerőt.

    Aki ezeket nem akarja használni, az a csillió dollros tv-ken is ugyanazt azt alacsony 300-400 mozgóképfelbontású képet fogja bámulni, mert a technológia önmagában ennyit tud! Ezt csak a plazmák tudták überelni anno 7-800 soros mozgásfelbontással. Az OLED nem tudom hogy áll ebből a szempontból, de az már nem is lényeges most.

    Attól a KU6xxx széria semennyire se "kamu4k". Az meg, hogy felesleges lenne tartalom hiánya miatt.....ezt se tartom önmagában megálló ténynek a fullHD tv-k mellett. Ma már a virágboltban is van megfelelő mennyiségű 4k tartalom (filmek sorozatok) ott a youtube, ott a Netflix, ami oké, hogy nagyrészt csak ango nyelven elérhető 4k tartalmakat kínál, de már van partnerségük magyar fordítókkal, egyre több és több címükhöz lesz magyar felirat szóval a közeli jövőben igenis lehet számítani arra is.

    Aztán meg alacsony sávszélesség.....ezzel jönni is vicc kategória. Aki 4k tv vételén gondolkodik, valószínüleg egy 4000ft-os digi/telekom/upc 100mbit+ sebességű nettel rendelkezik otthon, így bőven elég bármilyen stream-re.Nekem is 120mbit van simán mennek a youtube 4k videók és elmondhatom, hogy lélegzetelállító képük van ezen a szar kamu4k ku6000-en :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák