Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tylerddd

veterán

válasz xhege #8628 üzenetére

Igazad van, nem fognak beállításokkal mókolni.

Ami még felmerült bennem az itteni hozzászólások során, az a környezet. Mindenki a telefontól "várja a megoldást". Értem, hogy drága cucc és mondhatjuk, hogy ennyiért megoldhatná. De. Én abszolút koca user vagyok, van egy régebbi Panasonic MILC-em (200k körül vettem anno újan, csak viszonyításképp árkategóriát tekintve). Annál is és telefonos fotózáskor is, ha nem jó a környezet, én azon is próbálok módosítani. Tehát ha sötét van a szobában, akkor felkapcsolom a villanyt; ha bezavar a nap, akkor úgy próbálok állni, hogy ne zavarjon stb. (értem, hogy a kisgyerek nem vár, nem pózol, de eleve az sem biztos, hogy elő tudja kapni az ember a készüléket és fotózni). Nem véletlen használnak a profi fotósok is rengeteg kiegészítőt a környezet optimalizálásához (jó, mondjuk az nem kimondottan point and shoot). Én amúgy gyereket nem fotózok itthon, kevés fénynél. Tehát nekem ez nem gond. A kutyám nem jöhet be a házba, van hatalmas terület kint az udvaron. Ott is főként videózom. Ezen kívül én bármit fotóztam eddig régen az iPhone-okkal, Note 9-cel vagy ezzel, nekem maradéktalanul megfeleltek. Sőt, én komolyan rá tudok csodálkozni, hogy miket tudnak ezek az eszközök.

Tehát nekem megfelel maradéktalanul. Én úgy érzem, a lehető legjobb helyre tettem a pénzem. Azt furcsállom inkább, hogy néhányan kő keményen lehúzzák a teló kameráját, mintha valami ócskaság lenne. Ha egyszer lesz összefoglaló, bele kell majd írni, hogy gyerek és állat benti fotózásához nem ajánlott. Nyilván, ha valakinek ez az elsődleges, azok megszívták. Hátha szoftveresen javítanak rajta!

Csak egészség legyen, meg térerő!

Új hozzászólás Aktív témák