Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Srácok! Próbálgatom az AI-t képeknél. Amikor ennek segítségével kijelölök egy dolgot a képen, majd radírral törlöm, az OK. De miért tesz valami mást a helyére?! Írtátok itt, hogy a tárgyeltávolítóval is meg ezzel is lehet törölni dolgokat. De akkor mégsem vagy nem jól értettem vagy nem jól csinálom.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
bacus
őstag
Nekem a google asszisztenssel akadt egy kis gondom, még mindig. Irtam, hogy motoron sisakbeszélővel nem ment, nos ez még 6.0-a alatt megoldódott, egyszer fel kell oldani a telefont, utána valamennyire működött. A stabil működés miatt, átírtam a gyakran hivott neveket, pl Adam my son, így egyértelmű volt, hogy melyik Adamot kell hivja
OneUI 6.1-el lett pár változás, ha csak azt modom neki, call my son, akkor keres, illetve alul megjelenik "unlock more assistant feaure", ami keres vmit, majd közli, hogy "ellenőrizze a kapcsolatot, és próbálkozzon újra", ez sem wifin, sem mobilneten nem működik, illetve mikor a testvérem akartam hívni, akkor a call brother-re felhozott egy kapcsolat megadás ablakot, ahol be kéne tudjam állítani, hogy milyen kontakt milyen kapcsolatban van. Itt az elsőt, azaz a testvérem hozzáadta, de mást már nem tudok... látszólag megcsinálja, de nem.
További probléma, ha hívást kezdeményezek, most minden esetben visszakérdez, hogy telefonon vagy whatsappon akarom e hívni, ezt hogy lehetne átugrani, alapértelmezetté tenni a normál telefon hívást??Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
félisten
-
TODI1111
veterán
válasz Plazmacucci #16655 üzenetére
S24 ultrám van. Azzal [így ] működik. Rádbízom a döntést.
-
félisten
-
TODI1111
veterán
válasz Plazmacucci #16657 üzenetére
Mikor én azt mondtam, hogy ez így sz@r akkor ilyen választ is kaptam.
"Ha kijelöl + törlés gomb = kiváló eredmény a cél, akkor nagyon sokat vártok ettől. Nehézségtől függően, akár 3-4x át kell menni rajta, hogy elfogadható eredmény legyen vagy 3-4x teljesen máshogy akár részenként dolgozni rajta.
Ha nem így lenne, akkor kéne aggódni, mert onnantól akármit megtud csinálni. Szóval én úgy vagyok vele, ez így bőven jó, mintsem bullshit.
Ez sem gondolatolvasó, hanem ki kell ismerni és megmutatni neki minél pontosabban mi is a feladat. Az, hogy felismer rajta egy tárgyat és kijelöli az nem azt jelenti, hogy tudja is mit kell csinálnia."
Szerintem nem nagy elvárás ha az a feladat, hogy töröljön egy tárgyat akkor azt tegye és ne mást rakjon oda. -
HaliGab23
senior tag
Ez jó, mindjárt megpróbálom kicserélni az udvaron a Skodát Audira
Szólok a flottakezelőnek, hogy de itt ez volt, intézkedjenKezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
tylerddd
veterán
Nálam egy malac helyére tett egy sziklát
-
Ferenczi Áko
addikt
Ez a telefon a 6.1 előtti frissítéssel volt tökéletes.. Szerencsére nem frissítettem.
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
jeni
félisten
válasz Ferenczi Áko #16664 üzenetére
nálam még az One UI 5.1 és az Android 13 van
ha a teló türelmes lesz vagy a gyártó nem avatkozik ebbe bele akkor megvárom az Android 15-t.[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
One ui-kezdőképernyő még 6.0nal tarty 6.1re még nincs ilyen alkalmazás..xdd.paradé ez a Samsung...
Animációk össze vissza, valamelyik beragadt 1x valamelyik megy 0.5-el...tegnao boltban honor mágia v2-t beállítottam 0.5xre mindent, hát alázta rendesen az s23 ultramat...nem értem....[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
Van ezen a telón hosszú záridő, olyan mint a Huawei/Honor fénnyel festés? Vízesés vagy fény fotózáshoz jól jönne..
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz Ferenczi Áko #16675 üzenetére
Az Expert Raw(mód a kamera appban) tud ilyet, ND filter a beállítás neve.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Tommy-1998
tag
válasz Ferenczi Áko #16675 üzenetére
-
TODI1111
veterán
válasz szkutyi #16674 üzenetére
Mit szívsz? Fentebb még ezt írtad (nem idézve senkit és semmit illetve nem válaszolva senkinek csak úgy odadobtad)
"One ui-kezdőképernyő még 6.0nal tarty 6.1re még nincs ilyen alkalmazás..xdd.paradé ez a Samsung..."
Ennek így mi az értelme?
Elengedtem. Igazad van[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz TODI1111 #16678 üzenetére
Nézd csak: [link]
Minden hasznos info benne van az is hogy milyen telefon..
Lépj be az: alkalmazások: ott one ui-kezdőképernyő és alul hogy alkalmazás adatai az aruházban..majd kiadja ezt: [kép]
Aztán jössz hOgy milyen készülék..leírtam.aztan jössz hogy milyen alkalmazás..közben már 3x leírtam hogy a one ui-kezdőképernyő....
Na mind1. A lényegen nem valtoztat hogy össze vannak akadva az animációk, és ez rontja a folytonosságot, a gyorsaságot. -
Ferenczi Áko
addikt
válasz Tommy-1998 #16677 üzenetére
Köszönöm.. Viszont világosban nem tudok vele olyan képet csinálni, hogy selymes legyen a víz..
[ Szerkesztve ]
-
TODI1111
veterán
válasz szkutyi #16680 üzenetére
Pont erről van szó. Vegyél egy nagy levegőt és nézd át az eredeti hozzászólásodat. Nem idéztél senkit és semmit csak úgy előzmény nélkül bedobtad. Esetleg ha válasz lett volna egy másik hozzászólásra amiből ki lehetett volna deríteni a mondandód lényegét akkor oké. Első mondatod:
"One ui-kezdőképernyő még 6.0nal tarty 6.1re még nincs ilyen alkalmazás..xdd.paradé ez a Samsung..."
Azért kérdeztem, hogy milyen készülék, mert az S23 ultrára van ONE UI 6.1.
Ebből a mondatból honnan lehet tudni milyen alkalmazásról beszélsz?
Amennyiben szerinted ez így rendben van akkor oké. -
tylerddd
veterán
válasz Muerte68 #16663 üzenetére
Ne gondold túl! Én pl. egyik AI-t sem használom. Korábban írták, hogy el tud tüntetni dolgokat. Mivel a tárgyeltávolítót szoktam használni, így gondolom ránézek, hogy az AI mit tud, hátha jobb. De ugye ez nem pont ugyanaz, mint a tárgyeltávolító. Ahová egyébként sziklát tett az AI, a tárgyeltávolítónak fűvel kellett volna kiegészítenie a képet, de elég érdekes lett az is.
-
Muerte68
addikt
válasz tylerddd #16685 üzenetére
Ja én nem
Kipróbáltam, nem volt jó, biztos lehet tanitgani nekem nem igazán kell
Nem szeretem nagyon mókolni a képeket, mármint tartalmilag úgyhogy nekem az AI nem igazán érdekes
Nekem ez egy fölösleges ficsőr pár szerkesztő dolognak vignettálásnak, elmosásnak, makró módnak jobban örültem volna
Helyette van bugyuta AILáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
belashx
senior tag
válasz Ferenczi Áko #16681 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy én mit írtam...
Próbálgasd, hogyan működik.
Expert Raw módban a jobb felső sarokban van a kapcsolója. Állíts a záridőn és voila."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
sixpak
nagyúr
válasz Ferenczi Áko #16681 üzenetére
Mivel fizikai képtelenség ezt megcsinálni, külső ND filter nélkül.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
BaDaBoo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2023 február hónapban vásárolt S23 Ultrám. Eddig nem is igazán foglalkoztam a frissítésekkel, de olvastam, hogy az S24 Ultra 6.1-es UI-ját megkapja a 23 Ultra is.
Ráfrissítettem és az enyémen még bizony az 5.1 figyel, a rendszere naprakész felirattal.
Mi lehet a gond? Válaszokat előre is köszönöm!
"You Are Your Maker."
-
tms+
aktív tag
válasz tylerddd #16651 üzenetére
Szerintem sokan félreértik ezt az AI törlést. Az én meglátásom az, hogy a tárgyak eltávolítására továbbra is leginkább a tárgyeltávolító van, az AI törlés pedig arra, ha valamit úgy akarsz eltüntetni a képről, hogy az alkalmazkodjon a környezethez és kitölti a teret egy élethűbb elemmel. Az AI azt is figyelembe veszi, hogy mondjuk valaminek ott az árnyéka, akkor az árnyék miatt odatesz valamit a képre.
Nekem több képen ügyesebben kiszedte az embereket a háttérből és nem egy maszatot tett oda, hanem kitöltötte tulipánokkal, ami a kép meghatározó eleme volt és tök jól sikerült.
Nyilván van lehetőség még fejlődni, de egyesek egy-egy próba alapján hamar leírják a funkciót, és örülnek, hogy elmondhatják, mennyire béna ez az AI.
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
TODI1111
veterán
" AI törlés pedig arra, ha valamit úgy akarsz eltüntetni a képről, hogy az alkalmazkodjon a környezethez "
Pont ez az. Ezt nem úgy kellene csinálni, hogy mást tesz oda hanem a körülötte lévő mintázattal tölti ki. Például egy fűves rétnél ne más tárgyat tegyen oda hanem fűvet. -
tms+
aktív tag
válasz TODI1111 #16699 üzenetére
akkor rosszul fogalmazok és nem tudom most másképp írni, de ezt csinálja a tárgyeltávolító, de az AI meg szerintem nem egy az egyben ezt a célt szolgálja: ha a kép szerves része egy tárgy, akkor az AI azt érzékeli és igyekszik egy ahhoz hasonlóval helyettesíteni, míg a tárgyeltávolító megpróbálja tényleg leszedni a képről
persze, lehet, hogy nem ez a szándék eredetileg, de én úgy gondolom, hogy nem egy az egyben ugyanaz a célja a kettőnek. mindegy igazából, a lényeg, hogy én már tudtam használni egész jó hatásfokkal, nyilván van még tere a fejlődésnek
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest