Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter07
veterán
Komolyan megeszem a kalapom. Nem elég, hogy úgy kell beküzdenem magam Wirthez, de most meg már a bárban akar megölni egy qva katona. Úgy kellett kicsalogatnom.
-
Grisam
tag
válasz fpeter07 #7953 üzenetére
Ilyen volt nekem is. Igaz én a szabadságosokkal voltam mint mindég és a szolgálat az ellenségem volt, de a bárban lent sosem támadott rám az ott lévő szolgálatos, még egyszer mikor beléptem a bár területére egy irányítót hallottam, pedig ez elméletileg lehetetlen ott. Lerohantam a bárba és a szolgálatos gondolkodás nélkül agyonlőtt, én elő sem tudtam venni a fegyverem ott. Újra betöltöttem és ismét egy irányítót hallottam valahol a bár területén és tele volt minden felé halott stalkerekkel és szolgálatosokkal. Lementem a bárba és ott is mindenki halott volt. Mikor feljöttem, akkor megláttam az udvaron az irányítót, aki szinte mindenkivel végzett.. Ez is egy jó kis bug volt.
Utálom, ha valaki még annyi fáradtságot sem vesz, hogy válaszoljon a PÜ-re...
-
fpeter07
veterán
/on panaszkodás
A mai zónai kirándulás is megvolt. Nagyon zavaró, hogy olyan helyekről lőnek, amit én meg sem tudok közelíteni (legalábbis nem éri meg) a sugárzás miatt. Gyakran fedezék mögül lőnek ki, pl: simán megölt valaki egy traktoron keresztül. Én bezzeg lőhetek egy tárat beléjük, jó esetben kapok a fegyveremhez töltényt.
/off panaszkodásMajdnem ellátogattam valami katonai bunkerhez, Pripyat helyett. Az mennyire normális, hogy szegény karakterem már hallucinálja a mutánsokat? Nem elég neki a valódiak?
Még valami utoljára: hogy lehet az, hogy jóval kevesebbet tudok futni? 50kg alatt vagyok a táskámmal, nem igazán értem mi lehet a gond. Máskor gond nélkül átfutottam az egész térképet, most meg alig tudok egy-egy pályarészt egyben.
-
Grisam
tag
válasz fpeter07 #7956 üzenetére
Ahhoz a "katonai bunkerhoz" el is kell menned. Ott kell kikapcsolnod az agyperzselőt és utána nem fogsz hallucinálni mutánsokat. És csak azután mehetsz Pripyatba miután kikapcsoltad.
És az sem mindegy mekkora súly van a táskádban. 10kilóval tovább tudsz futni mint 40el.
Nekem ilyen gondjaim nincsenek. 1200kilóval is simán sprintelem végig a pályát és kicsit gyorsabban is mint normál körülmények között.Utálom, ha valaki még annyi fáradtságot sem vesz, hogy válaszoljon a PÜ-re...
-
fpeter07
veterán
Végig az 50-es súly határán mozogtam. Lehet, hogy valamelyik artifakt lehet a ludas. Levettem őket, de akkor is ugyanaddig bírtam.
Most egy stalkert kell megölnöm. (ha az a küldi volt kipipálva, mint amire gondolok) A pálya bejáratánál körülbelöl 15 ember lehetett. Simán átfutottam köztük. Egyrészt, mert nem volt muszáj megölni őket, másrészt így sokkal kevesebb életet és lőszert (nullát) vesztettem.
Este folyt. köv.
-
-
Grisam
tag
Itt a válasz a fórumon, én is innen tudom.
De megkerestem neked a hsz-t ahol meg tudod nézni hol kell átírni a súlyt. De arra figyelj, hogy mindhárom helyen írd át.[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
"Ahhoz a "katonai bunkerhoz" el is kell menned. Ott kell kikapcsolnod az agyperzselőt és utána nem fogsz hallucinálni mutánsokat. És csak azután mehetsz Pripyatba miután kikapcsoltad."
Megtudom ezt cáfolni, ugyanis én nem tudtam a kódot az ajtóhoz, szimplán átsétáltam prypjatba, természetesen olyan dózisú sugárt nyeltem, hogy egyfolytában nyomni kellett az ampullát.
De sikerült. -
fpeter07
veterán
válasz Kassadin #7963 üzenetére
Felszedtem a Hotelban egy dekódert. Ezzel nem volt semmi baj. De hol van hozzá az ajtó? Amerre járok, mindenhol páncélemberekkel futok össze. A nagykaliberű pisztoly az egyetlen megoldás ellenük. 2 fejlövés elég nekik maximum. Videón láttam, hogy 600 lőszerrel mászkál a csávó... Így én is lőnek mindenre, ami mozog.
-
Akos96
senior tag
A folyosó bal oldalán lesz a létra, ami egy feljebb levő szintre visz, és ott van az ajtó (kivéve, ha rosszul emlékszem). Az "erőműben van" azért nem pontos megfogalmazás.
De mielőtt kinyílik az ajtó, jön még egy rakat ellenfél, arra nem árt felkészülni. Nomeg hogy utána egy irtózatos hentelés lesz a sötétben, páncélozott katonákkal meg minden földi jóval.[ Szerkesztve ]
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
emre
veterán
Az OL2010-ben hol jutok normális ruhához?
Mennék z X18-ba, meg Borovhoz, és még mindig csak a sima stalker rucim van, meg egy eccerű szabadságost sikerült szereznem.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Grisam
tag
Nézd meg pár hsz-el feljebb a belinkelt képeimet, hogy mennyi ruhát lehet összeszedni az OL2010-ben.
Egy jó ruhát találsz a vad területeken lévő daru fülkéjében is, persze ha megvan hozzá az infód. A SOC térkép segít sokat. Igaz néhol más van a mod miatt mint amit a térkép jelöl, de így is hasznos a helyeket kapcsolatban.
Akinek kell a térkép, itt megnézheti, vagy letöltheti, hasznos szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Grisam
tag
Vagy állj be valamelyik frakcióhoz, ha nem tetted meg és tőlük tudsz venni jobb ruhákat, illetve Yantar-ban a professzornál elég nagy választékból lehet vásárolni.
Ha pénzed van, minden van. Én csak azzal szenvedek még mindég, hogy megtaláljam a felspécizett exo-t Pripyat-ban, de eddig senkinél nem találtam hozzá infót.:SUtálom, ha valaki még annyi fáradtságot sem vesz, hogy válaszoljon a PÜ-re...
-
emre
veterán
Köszi!
A kép megvan nekem is, meg párszor már végigtoltam 1-2 mod-ot.
Csak azt nem tudom hogy konkrétan ebben a modban, és konkrétan a Borov-os küldetés előtt van-e valamelyik boltban vagy rejtekhelyen ruha. (Ha nincs, akkor majd megoldom valahogy hogy legyen )
Ugyanis régebben talán az infeno mod-dal ilyenkor már EXO-ban mászkáltam, és nagy szükségem is volt rá.A Vad vidékre nem akarok egyelőre átmenni, mivel akkor megkeverem kicsit az eseményeket.
Túl korán lenne még. Illetve nem akarok frakciózni sem, ugyanis jelen pillanatban egyikkel sem akarok fasírtba kerülni. Mellék küldetésekkel meg emlékeim szerint nemnagyon jutok közelebb a dologhoz.[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
a probléma elhárítva
csak most kezdhetem elölről, pedig a banditákat már elintéztem, meg az a lüke szolgálatos is szabad volt pár percig, mert az épületből már nem jutott ki a szerencsétlen.
hogy miért nem előbb csináltam meg nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
Úgy érzem eddig játszottam ezzel a játékkal.
-
emre
veterán
Szerintem megy a levesbe az OL2010
2009-08-23 véleményem frissítve:
- Az OL2009 egy kényelmes kirándulás az OL 2.2-höz képest, pedig ezt elit fokozaton kezdtem. Valahogy kevesebb a mutáns, a frakcióharc, az egész valahogy nyugisabb lett, és kb. olyan a képi világa mint a sima 2009-nek.
- A 2010-et szintén elit fokozaton kezdtem, és szerintem egy teljesen felejthető mod egyveleg. A fegyverek megtalálhatóak máshol is. Ráadásul nem hiszem hogy 3-4 jól bevált stukkernél több kell. A képi világ nem tetszik. Mutánsokkal alig találkozok, mozgás alig van.
Az egyetlen dolog ami tetszik, hogy a mentésekkor automatikusan kiírja az adott feladatot.Szerintem továbbra is a két legjobb ShoC mod az OL2.2, valamint az ABC Inferno.
Aki durvaságra vágyik maradjon 2.2-nél, ha nagyobb nyüzsgésre akkor az infernonál.
Akinek ez a képi világ jön be, annak pedig az OL2009RC1. (erre legalább fel lehet tenni a magyarítást.)A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Murder3
addikt
Oblivion Lost-os almodokra lennék kiváncsi amik nem nyúlnak a grafikához és nem követelnek akkora gépigényt
-
fpeter07
veterán
válasz dodopek #7981 üzenetére
Nem nekem való ez a műfaj. Egyszerűbbnek látom elfutni az emberek elől, mint megölni őket... Messziről nem tudom lelőni őket, közelről sem. Felmegy a domboldalba és onnan lő rám, vagy gondol egyet és a terminátor ruhájában elém fut és két-három lövésből kinyír, nekem meg egy tár (!) kell ehhez a művelethez.
Voltam Csernobilben, semmi esélyt nem látok arra, hogy végigvigyem a játékot.
-
nike_
addikt
válasz fpeter07 #7985 üzenetére
hát igen, a csernobili küldetésnél a várakozós résznél én találtam egy jó helyet, és onnan snipereztem, így már nem volt túl nehéz.
a shoc-ot egyszer vittem végig veteranon, egyszer masteren. játszottam az ol 2.2 moddal is, azt is kétszer vittem végig, mind2-szer veteranon. továbbá a priboival is játszottam, azt csak egyszer toltam ki, azt is veteranon. volt amivel rendesen megszenvedtem, de összességében nem volt annyira nehéz.
-
Grisam
tag
válasz fpeter07 #7985 üzenetére
Ha ennyire megszenvedsz a játékkal, miért nem próbálod meg először alacsonyabb fokozatban végigjátszani? Az nem szégyen ha valaki nem profin nyomja végig. Gyengébb fokozaton belejössz, utána jöhet a nehezebb is.
-
Grisam
tag
Egy tanács. Az OL2010-ben mielőbb szerezz be egy G41 AARS fegyvert. Nem fogod megbánni hidd el. Egyik másik fegyver sem olyan hasznos mint az és rohadt erős, pontos és gyors is és a 100as tár is jó hozzá.
És azt mondod az OL2.2 jobb mint az OL2010es?
Ez hogy lehet? Nem lehet darálósabb, mert az OL2010esben is az OL2.2van, ha megnézed a modok listáját.
Csak az OL2.2egyetlen mod, az OL2010meg egy mod gyűjtemény amiben benne van a 2.2is.Utálom, ha valaki még annyi fáradtságot sem vesz, hogy válaszoljon a PÜ-re...
-
Źşë'
addikt
válasz fpeter07 #7983 üzenetére
bujkálni kell, fedezékből lőni, ha túl messze vagy akkor közelébe osonni, fejre célozni, erre a kézi pisztolyok nagyon alkalmasak! később meg a távcsöves stukkereket preferálnám, a shotik azok ugye közelre jól, még azzal tudsz a közelükbe osonva aprítani - nagyon jó lett ez a trilógia, nekem a kedvencem!! várom az új rész, elvileg az már 2 es epizódként kerül a boltok polcaira ha jól tudom.
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Grisam
tag
Igen, kettes epizódként jön elméletileg és azt olvastam róla, hogy az is trilóga lesz. Már alig várom,csak ne késsen annyit az is mint az első rész.
De nekem is ez a kedvenc játékom. Mióta először játszottam, más játék nem köt le, mert nincs ami ennyire magával ragadna mind történetben mint hangulatilag. a grafika is szép. Persze vannak hibái, de így szeretjük. Nem egy eszetlen játék amin az ember végigrohan egy délután alatt és halomra lő mindenkit. Ennek a játéknak nem az a lényege. Én van, hogy napokat vagy heteket is elpiszmogok egy egy pályarészen és mindent megnézek átkutatok felfedezem a vidéket amennyire csak lehet.Utálom, ha valaki még annyi fáradtságot sem vesz, hogy válaszoljon a PÜ-re...
-
Murder3
addikt
nagyon jónak nem nevezném, max jó mert tele van olyan hibákkal és hiányoságokkal(nem bugokra gondolok) amik nagyon fájók.
Remélem a 2.rész jobb lesz(amúgy soc,cs-t nagyon szeretem, de a cop elég borzalmas..)
bár ha gsc szintjét nézzük, nagyon szomorú eredménye lehet, főleg optimalizálás szempontjából. -
audi100td
nagyúr
Üdv,
tudom, hogy nem a fórum az apróhirdetések helye, de ha valakinek lenne eladó Shadow Of Chernobyl játéka, kérem keressen meg pü-ben. Köszönöm.
-
Źşë'
addikt
válasz Murder3 #7995 üzenetére
pl én nem éreztem azt stalker esetében mint amit duke nukem forevernél, soká készült mind2 játék, de stalker mégis sokkal profibb, tudott egyfajta hangulatot varázsolni, és nem laposodott el, mindig magával ragadt a történet és a környezet
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Murder3
addikt
Duke nukem inkább egy átlag shooter míg a stalker meg egy újfajta stílusként hatott.
viszont az örödög a részletekbe lakozik.pl környezet.
Az a baj, h alapvetően kicsi a távolságok aránytlaanul kicsik egy-egy beépített terület közt és ugye tele van semmire nem jó pusztasággal....
erre az h nem egybefüggő hanem töltögetős még rátesz itt pl nehéz főleg pl cop-nál.
Rendbe, h ez egyedi lenne de bűnronda a környezet és az objektumok,a pályák nagyon szegényesek, rendes quest rendszer sajnos nem tudott gyökeret verni benne.
és mivel nincs fejlődés így nagyon hamar elértéktelenedik sok cucc eszmei értéke.az h "él" a környezet az pozitívum, mert ebbe valóban ki tudott tűnni az amúgy szörnyű xray enginével, egészen a gta4-ig....
de még mindig a játékmnet az ami nagyon jó és én ezért imádom, története jó, de látszik rajta, h ezt nem akarták eddig húzni.
Jobb lenne a 2.részhez befűzni egy zóna terjedést vagy vmit mert így kicsi nagyon a zóna. -
emre
veterán
Igazából hogy jobb nem teljesen megfelelő kifejezés. Az az eredeti.
Egyébként meg rengeteg mindent átírhattak ebben, hogy nem annyira kemény.
Szerintem addig nem vitatkozzunk míg ki nem próbálsz 1-2 másik mod-ot. (legfőképpen az eredeti OL2.2-öt), de kíváncsi lennék arra is hogy az INFERNO hogy teszik.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Źşë'
addikt
válasz Murder3 #7997 üzenetére
ez csak a grafikus engine hibája, ha jön a 2. rész, nagyobb esély lesz ezeknek a kijavítására, bár az az igazság hogy még semmi média anyag nem látott napvilágot, remélem mihamarabb, gta5 már kezd kibontakozni.. uh sztem jövőre tuti lesz már róla infó
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest