2019. szeptember 23., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  rTorrent

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-19 15:43:42

GAMEPOD.hu

rTorrent / libTorrent

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) VladimirR


VladimirR
(nagyúr)

Tisztelt Mindenki!

Mivel egyre sűrűbben merül fel a fórum különbözö részein kérdés ezzel a méltatlanul hanyagolt torrent klienssel kapcsolatban, úgy vélem, jó ötlet egy helyre gyűjteni ezen kérdéseket.

Kezdeném bevezetésnek egy rövid ismertetővel, hogy miről is van szó:
Az rTorrent egy nyílt forrású parancssoros BitTorrent kliens, mely elsősorban linux operációs rendszeren örvend népszerűségnek. Egyik legnagyobb előnye erőforrásigényében rejlik, pontosabban abban, hogy alig van neki: gond nélkül elfut egy P1-esen is, akar több felhasználónál is, egyedül hash elklenőrzáskor van szüksége komolyabb mennyiségű CPU időre.

A programot, s a libTorrent* függvénykönyvtárat, amit az rTorrent használ egy oslo-i diák fejleszti, s ahhoz képest, hogy rajta kívül szinte egyetlen ember ad rendszeresen patch-eket a képest, elég dinamikusan fejlődik a program.

A program több nagy linux és bsd disztibúcióban is megtalálható, úgy mint - a teljesség igénye nélkül - Debian, Fedora, Gentoo, Mandriva, SUSE, Ubuntu, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD. Emellett elérhető a forráskód is és GIT-en keresztül is beszerezhetjük.

Említésre méltó még, hogy közel egy éve (a 0.7.5-ös verzióval kezdve) az rTorrent támogatja az XMLRPC-n keresztül történő vezérlést, így adva lehetőséget különféle frontend-ek készítőinek. Innen hármat emelnék ki (a teljesebb lista itt látható):
- wTorrent: egy PHP alapú web-es felület, SQLight adatbázissal a felhasználók tárolására, akik közösen használnak egy rTorrent példányzt, s az adatbászis, illetve a webui különíti el egymástól a torrentjeiket
- nTorrent: egy Java-ban íródott grafikus felület, mely egészében a kliens gépén fut, igy nem szükséges hozzá webserver
- rTWi: szintén PHP alapú web-es felület, mely képes több rTorrent példány kezelésére (külön rTorrent minden felhasználónak, saját beállításokkal)

Szóval ennyi lett volna a bevezető, egy link hiányzik még a letöltéshez (már nem).

rTorrent forditasa svn-bol, XMLRPC-C tamogatassal - elavult
rTorrent forditasa git-bol, XMLRPC-C tamogatassal
rTorrent forditasa git-bol, IPv6 es XMLRPC-C tamogatassal

[ Módosította: 7 ]

(#2) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Még egy frontend: n2hell.

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#3) VladimirR válasza Vladi (#2) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

van meg tobb is, de azokrol nem tudtam volna irni, ezert szurtam be az egesz 3rd party utilities oldal linkjet (sot, ott sincs mind feltuntetve, van meg pl rtgui, meg webtorrent is)

(#4) Vladi válasza VladimirR (#3) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

Mindjárt forgatom Centre. Szólok, ha nem megy. :D

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#5) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Máris egy kérdés:
a ~/.rtorrent.rc fájlt - erre hivatkoznak leírásokban - azt amgától megcsinálja a
/home/$USER/.rtorrent.rc útvonalra, vagy nekem kell?

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#6) VladimirR válasza Vladi (#5) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

magatol nem csinal, neked kell letrehozni (bar anelkul is mukodik), de ha minden igaz, talalsz egyet a /usr/local/src/libtorrent/rtorrent-0.8.0/doc/rtorrent.rc konyvtaromn belul is (ha forrasbol tetted fel - ha csomagbol, akkor passz), illetve itt is van egy (ugyanaz)

amit a legfontosabb beallitani, az a session konyvtar, enelkul minden egyes leallitaskor elfelejti, hogy mit toltott, mivel hol tartott, mit hova mentett

[ Szerkesztve ]

(#7) Vladi válasza VladimirR (#6) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

Meglett köszi! :)
Rendesen kommentelt fájl, úgyhogy könnyű beállítani.
Egyébként alig van függősége. Összesen egy ncurses-dev kellett neki külön.
Gyönyörűen fordult. :DD
Most CentOS 5-re telepítettem rtorrent 0.7.9 és libtorrent 0.11.9-et. Ezt tudom ajánlani szerver oldali rendszer kombinációnak. Már ha valaki "komolyan veszi" a torrentezést. :DDD

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#8) VladimirR válasza Vladi (#7) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

errol jut eszembe, a libtorrent es az rtorrent mindig parban lepnek verziot, ugy is kell oket hasznalni, maskent egy deka support nem jar hozza (a lib es a kliens kozt 0.4.0 a kulonbseg, mint nalad is)

(#9) Vladi válasza VladimirR (#8) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

Van egy ilyen is: xmlrpc-c. Gondolom ezt használja az rTorrent a grafikus felületekkel való kommunikációhoz. Azzal mi a helyzet?

Valamire azért felhívnám a figyelmet: létezik egy másik libtorrent is! Nem összekeverendő a kettő!

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#10) VladimirR válasza Vladi (#9) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

az xmlrpc-c egy xml alapu rpc, pontosan elmondani nem tudom, a lenyege, hogy http keresekben kozlekednek fuggvenyhivasok, s azokra a valaszok

es igen, az rtorrent is ezt hasznalja (emlitettem az elso post-ban, 0.7.5-tol kezdve van tamogatas hozza), ehhez harom dologra van szukseg:
- rtorrent 0.7.5, vagy ujabb --with-xmlrpc-c kapcsoloval forgatva
- xmlrpc 1.00.00, vagy ujabb - 64 bites integerek hasznalatahoz 1.07.00, vagy ujabb (2gb torrent meret felett mar ez kell, kulonben a sima 32 bites integer tulcsordul es hulyesegeket fogunk kapni xmlrpc-n keresztul)
- sigc++ 2.0, vagy ujabb

ezen kivul meg fontos lehet, hogy az rtorrent scgi protokolt hasznal az xmlrpc kommunikaciora

valamint tenyleg letezik meg egy LibTorrent, de az nagy L betu, mig ez kicsi (libTorrent)

[ Szerkesztve ]

(#11) birno


birno
(őstag)

Sziasztok!

Én is ezt a kliens használom Debian alatt, egyetlen egy "komoly" problémám van vele.
Ha mondjuk csak pár fájlt akarok letölteni egy discography-ból, akkor is létrehozza az összes fájlt, ráadásul a teljes méretüket mutatva s utólag kissé nehézkes kibogarászni, hogy melyik is van ténylegesen leszedve.

Nincs erre valamilyen patch vagy megoldás, hogy csak azokat hozza létre amiket kijelölök?
Mint win alatt az utorrent is csinálja.

(#12) VladimirR válasza birno (#11) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

sajnos erre jelenleg nincs lehetoseg (pedig joideje van mar ticket a hivatalos oldalon, ami azt keri, a folosleges file-ok ne jojjenek letre, vagy legyenek elrejthetoek)

ami megoldas most hirtelen eszembe jut, az az, hogy irni kellene egy script-et, ami kivalogatja az adott meretnel (aktualis torrent chunk size-janak ketszerese) tobb helyet foglalo file-okat (mert a file igaz az eredeti meretevel latszik, de helyet nem foglal, amig nincs irva bele adat, s ha nem jeloltuk ki a file-t letoltesre, legfeljebb annyi lesz a merete, ami az atlogo szeletek miatt belekerul) atmasolja mashova, esetleg az annal kisebbeket torli (du-val meg tudod nezni, mely file mennyi helyet foglal)

szerk.: belegondolva ez megsem optimalis megoldas, mert ha a filemeret kisebb, mint a szeletmeret (pl egy nfo file, ami par szaz byte csak), akkor az is beleesik a szorasba
jobb megoldas talan, ha a latyszolagos meretet es a foglalt tarhelyet veti ossze a script

[ Szerkesztve ]

(#13) r0by


r0by
(őstag)

szvsz, legjobb kliens linuxra.
Nem vagyok mazohista, de nekem tökéletes a konzolos felület is, sőt, bőven elég :)
Egy asus wl500gp-n és egy fedora7-es alatt is nyomom, mindkét helyen stabil.
Hála VladimirR-nak az asus-hoz van egy nagyon fasza webes felelület :C

(#14) birno válasza VladimirR (#12) üzenetére


birno
(őstag)

Huh, na ez nekem bonyolult volt. :)
Főleg ezt nem értem: ami kivalogatja az adott meretnel (aktualis torrent chunk size-janak ketszerese) tobb helyet foglalo file-okat

du-val szépen látszódik melyik fájl/könyvtár felesleges, az nfo meg nem kell, ez nálam discography-k letöltésénél gond, ott meg egy szám azért nagyobb mint 1Mb pl, így az annál kisebbek simán törlödhetnek.
Lehet majd megpróbálok összehozni valamit, bár tuti, hogy valaki csinált már erre egy scriptet, csak meg kellene találni. :)

Amúgy vajon miért nem valósítják meg ha már régóta kérik?
Annyira bonyolult lenne?
Meg ha az is, szerintem azért ez egy eléggé fontos funkció lenne.

(#15) birno válasza r0by (#13) üzenetére


birno
(őstag)

Én egy Linksys WRT54GL-en akartam bevezetni az rtorrentet, csak mivel nem tudok hozzá külső vincsit csatlakoztatni így felejtős lett, NAS-ra meg nem tellik.

(#16) VladimirR válasza birno (#14) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

szoval: a torrent-ben levo adatok szeletekre vannak vagva, mely szeletek merete 2 a valahanyadikon byte szokott lenni
mivel ez fix meret, elofordulhat, hogy egy szelet tobb file-t is tartalmaz, vagy atlog file-ok kozott, s ekkor hiaba folosleges egy file, elofordulhat, hogy kerul bele adat az atlogo szeletek miatt - maximum a szeletmeret (ez a chunk size) ketszerese: max egy szelet a file elejen es max egy szelet a file vegen

viszont ha mp3-as diszkografiat toltesz, akkor elofordulhat, hogy mindjuk a szeletek merete 2MB (intro-k pl mega alatt is vannak), s ha van ettol kisebb file, az emlitett script ugy velne, az is letoltetlen file

jobb megoldas lehet, ha a file-ok foglalt meretet (amit mondjuk az ls mutat) osszeveti a script a foglalt merettel (amit a du mutat), s ahol nem egyezik a ket ertek, az a file nincs letoltve (s mondjuk torli azt)

masik megoldas, ha a script xmlrpc-n keresztul lekeri az rtorrent-tol, hogy mely file-ok prioritasa 0 (off), s azokat torli (persze ezutan mar nem ajanlott ujbol elinditani atorrent-et)

(#17) r0by válasza birno (#15) üzenetére


r0by
(őstag)

Fél éve, mikor router vásárlás előtt álltam, akkor én is filóztam, hogy a linksyst-t vegyem-e.
De aztán asus mellett döntöttem, mert többek között torrentezni is akartam, igaz 4-5 ronggyal drágább is.
Nekem igazából NAS-ként is funkcionál a router a rárakott 500-as winyóval.
Próbáltam egyébként transmissiont is. Nekem úgy tünt, hogy jobban fogja a vasat, top szerint pedig csak max 1-2% cpu használat lehetett a különbség.
Rtorrent mellett szól még az is, hogy a trackerek nem tiltják, míg transmissiont elég sok helyen. Tudom erre is van megoldás :)

(#18) birno válasza VladimirR (#16) üzenetére


birno
(őstag)

Köszi, így már tiszta. :)

(#19) Nyugdíjas


Nyugdíjas
(nagyúr)

No! Most látom, mik vannak:D
Megyen is fel, valami frontend-el a notira. Köszi:R

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#20) VladimirR


VladimirR
(nagyúr)

ha akadna valaki, akinek lenne kedve rTorrent-hez keszult munin plugin-eket tesztelni, latogasson el ide

(#21) dchard válasza VladimirR (#20) üzenetére


dchard
(veterán)

Látom van itt aki vágja a témát :)

Kérdeznék is gyorsan: nekem olyan scheudle beállítások kellenének, amik figyelnek egy könyvtárat, és ha torrentet teszek bele, elindítják, ha kitörlöm a torrentet, akkor törlik az rtorrentből, de az esetlegesen részben vagy egészben letöltődött fájlokat (adatokat) nem. Illetve ha visszarakok egy torrent fájlt, amit korábban már részben vagy egészében letöltöttem, akkor folytassa.

A mostani config fájl ide vágó része, amit használok, figyel egy mappát, elindítja ha berakom a torrentet. Ha viszont kitörlöm, csak lezárja (closed) de a kliensben marad. Ezen kívül ha újra bemásolom, nem kezdi el folytatni, pedig elvileg kéne neki:

# Default directory to save the downloaded torrents.
directory = /mnt/120GB/bittorrent/

# Default session directory. Make sure you don't run multiple instance
# of rtorrent using the same session directory. Perhaps using a
# relative path?
session = /mnt/120GB/bittorrent/session/

# Watch a directory for new torrents, restart torrents that have been
# copied back and stop those that have been deleted.

schedule = watch_directory,2,2,load_start=/mnt/120GB/bittorrent/-=torrents=-/*.torrent
schedule = tied_directory,2,2,start_tied=
schedule = untied_directory,2,2,close_untied=

Remélem van hozzá ötleted.

Java-s frontendet is lehet kipróbálom.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#22) VladimirR válasza dchard (#21) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

ha torolni akarod a torrent-et (adatot nem torol, ahhoz kulon kell script-elni), akkor a close untied-ot csereld erase_untied-ra
viszont igy ujrakezdeskor be fogja hash-elni az adott torrent-hez tartozo adatot, ami akar lassu is lehet

azt viszont nem ertem, miert nem inditja el, mikod visszateszed a torrent file-t
rtorrentcommontasks oldalon is igy van, es nekem hasonlo beallitasokkal mukodik is (nalam pl csak stop untied van, s ha leallitok egy torrent-et, amit watch ditrectory-n keresztul toltottem be, az automatikusan ujraindul, mert a .torrent file meg ott van a watch konyvtarban)

szerk.: az info aloldalon nezd meg, hogy a "tied to file" erteke jo helyre mutat-e

[ Szerkesztve ]

(#23) dchard válasza VladimirR (#22) üzenetére


dchard
(veterán)

Köszi szépen, ha hazaértem kipróbálom és visszapingelek az eredményről.

Annyit árulj még el, hogy ez a "tied" mi a fenét akar jelenteni torrentes kontextusban, mert amúgy tudom mit jelent a szó, csak az itteni vonatkozásást nem értem.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#24) VladimirR válasza dchard (#23) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

itt arra akar vonatkozni, hogy osszekoti a letoltes a torrent file-al, s ha a .torrent eltunik (untied), akkor leall/torlodik a letoltes is, beallitasunk szerint
ez amugy csak watch directory-n keresztul betoltott torrenteknel van, vagy aminek kulon megatod (d.set_tied_to_file parancs)

(#25) dchard válasza VladimirR (#24) üzenetére


dchard
(veterán)

Hali!

Köszi a segítséget.

A close_untied helyett az erase_untied parancsot nem fogadja el az rtorrent (hibás/nem létező parancsra hivatkozik).

A tied to file értéke:

//mnt/120GB/bittorrent/-=torrents=-/[isoHunt]....torrent

Tehát jó helyre mutat, csak kérdés a sor elején lévő dupla per jel mitől van, nem tudom ez zavar-e valamit.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#26) VladimirR válasza dchard (#25) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

az erase_untied tobb, mint valoszinu azert nem mukodik, mert igazabol remove_untied a parancs, csak hulyeseget irtam (ne hallgass ram maskor)

dupla perjel nem tudom, mitol kerul oda, a watch konyvtar jol van megadva, bar ez elvileg nem lenne szabad, hogy bajt okozzon

remlik egyebkent egy ticket, miszerint ha valaki betesz egy torrent-et, majd torli azt, akkor ujrainditasig nem tudja megegyszer betenni, csak most hirtelen nem talalom
lehet nalad is ez okozza, hogy nem tudod ujrainditani a torrent-eket ilyen modszerrel

(#27) dchard válasza VladimirR (#26) üzenetére


dchard
(veterán)

Köszi az infót, este kipróbálom (most frílícs van úyhogy semmiféle megszakítást nem tűr meg a rendszer :D ).

Este kipróbálom a remove_untied-et és azt is, hogy egyikkel, másikkal megy-e menet közben, illetve ha nem, akkor az rtorrent újraindításakor elindul-e. Nekem úgy rémlik, hogy stop_untied-del újraindításkor sem indult el, de ma ellenőrzöm.

Más: nálad hogy van megoldva, hogy az rtorrent induljon el screen-nel ahogy a gép bootol? Egy működő példascriptet szívesen látnék tőled :) Néztem az rtorrent oldalán is, találtam is kettőt, de kíváncsi lennék egy kitöltött működő dologra.

Köszi!

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#28) VladimirR válasza dchard (#27) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

pedig pont free leech-kor kell leallitani mindent, nem szabad elkapatni a nepet, hozzaszoknak, hogy nem kell visszatolteni

en egyebkent ebbol az initscript-bol irtam/irok magamnak sajatot, ha keszen leszek vele, megosztom, (a linkelt script-nek problemat okoz, hogy ha nem rendesen all le az rtorrent, akkor indulaskor nem tud mitkezdeni az ottmaradt rpc socket-tel)

kitoltes nalam az alabbiakbol allna a fenti script eseteben:
user="usernev"
config=("/etc/rtorrent/rtorrent.rc" "/home/usernev/.rtorrent.rc")
options=("-o import=/etc/rtorrent/rtorrent.rc")

(#29) dchard válasza VladimirR (#28) üzenetére


dchard
(veterán)

Kíváncsian várom a scriptedet.

Visszatérve: a remove_untied remekül működik, de ugyan az a probléma, mint a stop_untied-del: ha letölrlöm a torrentet, eltűnik a listából (adat megmarad), és mikor visszatöltöm nem indítja el újra, csak akkor hasheli újra be, mikor újraindítom az rtorrentet.

Nincs erre valami megoldás?

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#30) VladimirR válasza dchard (#29) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

en is kivancsian varom, mit sikerul majd alkotnom vele (lesz ketfele majd, sima, barmely user altal sajat rtorrent peldanyara futtathato, es gentoo initscript valtozat is - jelenleg az elso van ugy-ahogyan kesz, de ez is leginkabb az en igenyeimnek megfeleloen kialakitva, nem biztos, hogy mas is tudja majd hasznalni)

a masik problemara megtalaltam azt a ticket-et, amit emlitettem korabban, de nem teszteltem, hogy az emlitett megoldas - miszerint mas neven kell visszatenni a file-t a watch konyvtarba - mukodik-e

(#31) dchard válasza VladimirR (#30) üzenetére


dchard
(veterán)

Jelentem: működik. Ha csak egyetlen karakterrel is megváltozik a fájl neve, máris működni fog: újrahasheli és már megy is.

Engem érdekelne az úgy ahogy kész, más nem biztos hogy tudja használni edisön is :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#32) dchard


dchard
(veterán)

Ami még érdekelne, az egy olyan böngészőből elérhető webes felület rtorrent-hez, aminek nem kell se php, se http se sql szerver.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#33) Fercsa


Fercsa
(senior tag)

az rtwi nincs meg valakinek letoltve? mert vladi oldala valamiert nem jon be..

[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]

(#34) VladimirR válasza Fercsa (#33) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

mar megy, a mysql szerver dobta el magat (ha maskor ilyen lenne, legyen szives valaki megdobni egy levellel - koszonom)

dchard: ilyen legjobb tudomasom szerint nincs, ehhez legkozelebb talan az ntorrent all (de ahhoz meg ugye kliens gepen kell jvm)

a masik ami most eszembe jut, az egy python alapu cucc (viszont webszerver es python ehhez is kell), de azt most hirtelen nem talalom, majd holnap atnezem a mirc logjaimat

(#35) dchard válasza VladimirR (#34) üzenetére


dchard
(veterán)

Az nem baj, ha kliens oldalon kell jvm, nyilván ha azt szeretném, hogy mezei böngészőből elérhető legyen kliens oldalon, ahhoz vagy szerver oldalon kell http szerver, vagy kliens oldalon kell java. Én inkább a kliens oldali javára szavazok.

Megpróbálkozom akkor ntorrent-tel, de hogy én rtorrentet emiatt újra nem forgatok az fix.

Nincs esetleg kliens oldalon böngészőből futó putty? És akkor már nincs is szükség webui-ra :DD

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#36) VladimirR válasza dchard (#35) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

nem kell hozza rtorrent-et forgatni, viszont az ntorrent nem bongeszoben fut, az egy egyszeru java-ban irt program

(#37) dchard válasza VladimirR (#36) üzenetére


dchard
(veterán)

Lehet, h elbeszélünk egymás mellett, úgyhogy inkább mondom mire van szükségem, te pedig mondod, hogy jó-e nekem az ntorrent:

Szóval a Rtorrenthez keresek olyan webui(szerű) megoldást, ami szerver oldalon fut az rtorrent mellett, és ha "távolról" rá akarok nézni, esetleg torrentet hozzáadni, vagy korlátozást állítani, akkor böngészőn keresztül ezt megtehessem. Az nem baj, ha szerver és/vagy kliens oldalon Java-t igényel, ne kelljen a szerver oldali futáshoz grafikus felület.

Jó erre az Ntorrent vagy sem?

Köszi!

Dchard

PS: az init script hogy áll?

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38) VladimirR válasza dchard (#37) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

nem, erre nem jo az ntorrent, az kliens oldalon fut, szerveroldalon viszont nem kell hozza csak az rtorrent
egyebekhez (rtgui, rtwi, wtorrent) sem kell grafikus felulet, viszont legalabb egy vebszerver igen

azert az ntorrent-et javasoltam, mert bar nem bongeszo alapu, de korabban irtad, olyasmi kellene, "aminek nem kell se php, se http se sql szerver"
ilyen nincs, legjobb tudomasom szerint

initscript estere meglesz

(#39) Vladi válasza VladimirR (#38) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

Én úgy emlékszem az ntorrenthez nem kellett szerver oldalon webszerver alkalmazás. Legalább is a nélkül is ment. Elég volt az xmlr vagy mi.

Majd lassan én is beizzítom a torrentet és megnézem a guikat.

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#40) VladimirR válasza Vladi (#39) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

elso mondatomban en is ezt irtam (akkor kellhet, ha scgi gateway-t akarsz hasznalni, de az ntorrent tobb mas (akar biztonsagos) modon is tud kapcsolodni az rtorrent-hez

(#41) VladimirR válasza dchard (#37) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

szoval o volna az
amit tudni kell hozza, az az, hogy van egy kozponti, meg egy user szintu konfigfile rtorrent-hez, elobbiben az utvonalak megadasanal mindenhol ~ van hasznalva, utobbiban csak a port_range, es a dht_port szerepel
fontos meg, hogy csak scgi_local hasznalataval teszteltem, scgi_port mellett nem tudom, mukodik-e rendesen
illetve tobbek kozt a whoami miatt ez meg nem hasznalhato rendszerinditaskor, csak ha a juzer le akarja allitani, el akarja inditani a _sajat_ rtorrent-jet

(#42) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Máris elakadtam. Az rtwi-t akarom telepíteni. A leírás alapján beállítottam a .rtorrent.rc fájt:

scgi_local = /home/oleg/.socket/rpc.socket

De indulásnál az rtorrent ezt a hibát adja:

rtorrent: Error in option file: ~/.rtorrent.rc:111: Could not prepare socket for listening: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár

Vagy ezt nem így kéne? Hogy hozom létre azt a socketet? Egyenlőre helyi üzem lenne.

[ Szerkesztve ]

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#43) Vladi válasza Vladi (#42) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

Csak most nézem: ahhoz már 0.8 kell? Akkor előbb forgatok.

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#44) VladimirR válasza Vladi (#42) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

utvonal letezik?
rtorrent-et futtato user-nek van ra irasjoga?
elnezest a hulye kerdesekert, de annak ugy mukodnie kellene, letre kellene hoznia a socket-et

ami meg fontos lehet, bar nem vagyok benne biztos, hogy akkor is ilyen hibauzenetet dobna: az rtorrent-et --with-xmlrpc-c kapcsoloval konfiguraltad forditashoz? (vagy ha csomagbol van, jarj utana, bele lett-e forgatva az xmlrpc tamogatas)

(#45) Vladi válasza VladimirR (#44) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

Meglett. Volt egy kis bug a userben, de már jó. :B
A .socket könyvtár hiányzott csak. Ez nem volt biztos, hogy oda mi kell.
Megcsináltam a könyvtárat az rpc.socket fájt meg ő.

Köszi, mindjárt felrakom az újabb rtorrentet.

mod
Még egy gyors kérdés: nekem a 0.7.9 rtorrent van fenn. xmlrpc-c vel. Ezzel működik az rtwi, vagy mindenképpen újabb verzió kell?

[ Szerkesztve ]

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#46) VladimirR válasza Vladi (#45) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

mukodik, de akkor neked nem a legujabb rtwi fog kelleni, hanem - ha minden igaz - a 0.2.2
0.3.0-tol kezdve 0.8.0 kell neki legalabb

(#47) dchard válasza VladimirR (#41) üzenetére


dchard
(veterán)

Holnap átfutom, és visszaszólok, hogy megy :)

Köszi!

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#48) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Kicsit elakadtam a forgatással. Belefutottam ebbe a bugba.
Azt írja, cseréljem az automake-et 1.5-nél újabbra. 1.9.6 van fenn. :((

Vagy a libtorrent.pc-ben írjam át a verziószámot.
Najó. Péntekre halasztom a bütykölést. :)

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#49) VladimirR válasza Vladi (#48) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

a libtorrent.pc file-t elvileg a /usr/local/lib/pkgconfig utvonalon talalod, ha szerkesztened
emellett lehet, hogy az egyel folotte levo bug megoldasa is segithet (en abba szoktam belefutni, majd' minden forditas alkalmaval)

(#50) Vladi válasza VladimirR (#49) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

Azaz, majd megnézem köszi.

Amúgy mit jelent az rTWi rövidítés. Jó az "r"-t értem. :D

wow! #50 :))

[ Szerkesztve ]

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  rTorrent
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.