Új hozzászólás Aktív témák

  • noncsika

    tag

    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni a routeremmel kapcsolatban.
    A pontos típusa: Asus RT-N18U (legújabb gyári firmware fut rajta Firmware Version: 3.0.0.4.382_52288 - Operation Mode: Wireless router)
    A problémám a következő, időnként csak webböngészéskor, de jellemzően torrent/letöltésekkor és most legutóbb twitch streamelések közben produkálja azt, hogy egyszerűen eldobja a kapcsolatot. Egész pontosan se a letöltés se a feltöltés nem megy, olyan mintha kikapcsolna vagy újraindulna a router, elszáll a kapcsolat teljesen, nem tölt be semmi. még a 192.168.1.1 sem elérhető ilyenkor, teljesen kuka.
    ez kb egy fél percig szokott tartani, majd helyreáll...egy ideig, majd újból előjön a probléma, de most vettem észre pl twitch streamelés alatt (video bitrate 6000 Kbps), hogy rendszeresen megszakad a közvetítés, pedig digi netem van elvileg 1 gigabites, speedtest alatt is szépen hozza a többszáz megabiteket le és feltöltés is, de néha egyszerűen besokall. próbáltam QoS módot bekapcsolni és anélkül is, ugyanez a helyzet.
    a logokban nem találok semmi érdemlegeset, nem is tudom hol lehetne pontosabb infót előszedni ebből, hogy tudjon valaki segíteni ebben.
    illetve még egy kérdés, jónak tartjátok a gyári FW-t ezen a típuson? érdemes rárakni mást? ha igen melyiket?

    köszönöm!
    N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák