Új hozzászólás Aktív témák

  • #19482368

    törölt tag

    válasz maci25 #35970 üzenetére

    Igen, jól látod, ami 1x sikerült neki, az ezután is fog. Nagyon rá tapintottál a lényegre, ez csak tűzoltás, és nem végleges probléma megoldás.

    Bár nem tudom milyen hálózati eszközről is van szó, de ha régi, és már nem adnak ki rá FW-frissítést, akkor csere.
    Én a helyedben a következőket tenném, először is mindent lekötnék róla. Majd megnyomnám a nagy RESET gombot. Újra indulás után, rögtön kikapcsolnám a Wifit, és közvetlenül, kábeles megoldással, internet kapcsolat nélkül kezdeném beállítani. Fontos, a Jelszó csere, mint a Wifi-re, és mint a Router belépési jelszóra. Amennyiben lehetőséget biztosít az eszköz, az alapértelmezett Admin felhasználó nevet is megváltoztatnám. UPNP kikapcsolása, És mindenhova megadnám az általam használt DNS címet, legyen az WAN. vagy LAN DHCP résznél. Minden általam használt eszköz MAC-címét megadnám, hozzá rendelve Fix IP címeket.
    Majd jöhet az internet kapcsolat létrehozása, ha DIGI és kábel, akkor még annak PPPoE jelszavának a megváltoztatását is kérném. Ha más szolgáltató, PL UPC, Telekom, akkor irány az internet, és FW-frissítés. Ha van. Majd megnézném, mikor adtak ki rá utoljára, ha az idén már nem, akkor szétnéznék a piacon, mi a felhozatal, és annak mennyi lenne a költsége. Rengeteg megoldás van, aminek csak az anyagi források szabnak gátat. Annyit mondanék még, hogy ez az az eszköz, ami a többi méregdrága eszközeid védelmét próbálja biztosítani. Tehát érdemes szétnézni, melyik eszköz, milyen védelmi megoldásokkal rendelkezik, és azt mennyire tudod beállítani. Ha nem tudod, akkor sincs probléma, vannak erre szakemberek, akik 10-15.000 Ft-ért segítenek neked. Érdemes komolyan venni, a további kellemetlenségek elkerülése véget.
    Olyan eszköz nincs, ami 100% megvéd, sokkal inkább arról szól már napjainkban, hogyan lehet hatékonyan csökkenteni a visszaéléseket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák