Új hozzászólás Aktív témák

  • lanszelot

    addikt

    Hello!
    Adott egy kis lakóközösség akinek meg van osztva a net wifi-n keresztül.
    Az internet virgin super hub 2 -n jön 2G és 5G -s wifin.
    Elég gyengus a hub wifi jele, így erősítenem kell, mindkettőt.
    A lakásba vettem egy linxsys RE2000 -es wifi erősítőt, ami 5GHz -re van belőve, tökéletesen működik /2m-re van a routertől, csakis gipszkarton falak vannak mindenhol/!
    Ezen van egy hálókábel kimentet, amit össze kötöttem egy TP-Link TL-WR841N routerrel, mert agoogle chromecast-nak 2GHz-s hálózat kell, és az xbox-nak is. Az xbox-ra a routerből kábellel csatlakozom, minek a wifi, ha kábellel is lehet. A cromecast-ot nem tudom kábellel rádugni, mivel nincs bemenete, így marad a 2G-s wifi a routerből.
    A routernek adtam saját felhasználónevet, saját jelszót, és csatlakozott a netre, majd wifi-n beállítottam WAP2 -es jelszót, és a wifi nevét is megváltoztattam /elég sok wifi van itt, így könyebb beazonosítani/. Letiltottam a kiosztást, azt had csinálja a hub. Beállítottam a csatornát oda, ahol a legtávolabb van a többi wifitől, mind a hub /11/, mind a router /13/.
    Amikor kész lett, minden ok, tökéletesen működött! Jó sebesség, minden ok!
    Viszont a router-be vezető kábelt két részből oldottam meg, mert a szoba ajtót zárnom kell, ha nem vagyok itthon, és a falat nem fúrhatom át. Így egy egyszerű toldóval össze dugom, majd mikor ajtót kell zárnom széthúzom.
    A gond: Ha széthúzom, majd vissza dugom a router nem csatlakozik a netre. /itt jelzem, ha kihúzom a routerből, és gépre dugom, akkor van net, tehát nem a kábel a hibás/ Hiába kapcsolom ki-be a routert, semmi.
    Próbáltam úgy is, hogy mielőtt kihúzom, kikapcsolom a routert, majd széthúzom, és mielőtt vissza kapcsolnám, akkor össze dugom, és csak utána kapcsolom be a routert. De így sincs net. Ha belépek kábellel a router menüjébe, és nézelődöm, átalába beválik, és ismét jó a rendszer. /na ez nem megoldás/
    Frissítettem a router firmware-jét, de semmi.
    Még egy érdekes dolog: A macbook pro-m hol látja, hol nem a routert. Ha látja, utána jól kezeli, mindaddig, míg ki nem kapcsolom. Minden más wifi-t lát csak azt nem! Minden más eszköz látja, és tudok rá csatlakozni, csak a laptop nem látja /nem a rendszerben van a hiba, minden más hálózatot lát, és csatlakozik, és jól kezeli/. Nincs mac address bekapcsolva, se más szűrés.
    -Nem kábel hiba, kicserélgettem, és ugyanez.
    El nem tudom képzelni mit nem veszek észre.

    Ha így bonyolult, akkor amit szeretnék:
    Wifin jön be a net. A szobába már nincs jel, vagy nagyon gyenge.
    A szobában van a chromecast, és az xbox ezeknek kell net.
    /Xbox csak frissítésre használja a netet, nem online játékhoz, tehát csak néha kell neki pár megát letölteni./
    Van a fent leírtak: wifi erősítő, router.

    Volt másik router, hogy a bejövő jelet erősítse, de a 2G-s wifi nem jó a hub-on /nem az enyém a hub, így nem tudok szólni, hogy cseréljék/, így csak az 5G marad. Ezért cseréltem erre a routerre. De ha nagyon gáz vissza vihetem, és vehetek mást.

    Tehát hogy tudnám megoldani?

    Válaszokat előre is köszönöm szépen!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák