Hirdetés
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
-
GAMEPOD.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
psion2101
tag
válasz Intruder2k5 #22801 üzenetére
Hát nem tudom,át állitottam de semmi nem változott sajna.Szobában való elhelyezés is számit?Laptopomtól 20 centire van
-
MODERÁTOR
válasz psion2101 #22802 üzenetére
Akkor esetleg állítsd 40MHz-re a csatornaszélességet, bár 20MHz-en is jóval többnek kellene átmennie, és egyébként ha a routeren múlik, akkor megy is! Bár a linkelt sebesség nyilván nem 20MHz-en lett mérve!
Nem lehetséges, hogy a kliens ennyit tud?
-
psion2101
tag
válasz Intruder2k5 #22803 üzenetére
Hát megpróbáltam 40mhz-en és hasonló eredmény jött ki.azon gondolkozok hogy talán firmware update ott is meg kéne néznem.Na mindegy azért köszönöm a segitséget.Még majd nézekődök
-
MODERÁTOR
-
monalala
aktív tag
TP-Link WR1043ND
Sziasztok.Beüzemeltem egy ilyen routert, 2számítógép és egy laptop megy rajta wifin keresztül mindhárom. Látszólag minden rendbe volt vele, volt net mindegyiken és még a telókon is. Azután másnap felhívott a tulaj, hogy a laptop állandóan eldobálja a wifit. Nem értettem és mondtam nekik hogy nézessék meg a laptopot mert lehet hardveres problémája van. A szerviz azt mondja, hogy jó a laptop, nem hibás.Azt mondja ezeknél az ujjabb fajta routereknél valamit be kell állítani és akkor nem fogja eldobálni a wifit. Én igazából nem találkoztam ilyennel még, összedugtam, megadtam a net elérést, biztinsági beállításokat és működött. Valaki találkozott már hasonlóval és esetleg megoldás is lett rá? Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni, hogy lehetséges-e beállítással helyrehozni, mégegyszer köszi, üdvÜdv, Lala
-
Topikgazda
-
Zoci21
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni mert én elakadtam.
Van két wifi router, két különböző szobába. Azt szeretném hogy mind a két szobába legyen wifi.
Az (A) router ami kapja a modemtől a netet egy DS-Link DS-WR300N
A (B) router pedig egy TP-Link TL-WR340G.
Ez a két router össze van kötve egymással UTP kábellel.
Az (A) router IP címe 192.168.1.1 a (B) router-é pedig 192.168.1.20
Hogyan tudnám megoldani hogy a B router is kapja a netet?
Sok mindent kipróbáltam de a B router nem osztja tovább wifin a netet.
Előre is köszi!
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, mint mezei router használó.
Adott egy ASUS RT N12 D1 router, melyben egy bizonyos eszköznél szeretném beállítani a sávszélesség korlátozását.
Ezt az ún. Qos menüpontnál tudom megtenni? Minden egyes szolgáltatásnévhez (Http, web surf, smtp stb.) külön-külön rendeljek tól~ig KB-t értéket az adott eszköz MAC címéhez?
Ez így működni fog, vagy ez a "QoS" csak a prioritásokra vonatkozna? Esetleg van valami egyéb, globális beállíthatóság?
Köszi előre is a segítséget!
-
krealon
veterán
válasz Zoci21 #22809 üzenetére
"Az (A) router IP címe 192.168.1.1 a (B) router-é pedig 192.168.1.20
Hogyan tudnám megoldani hogy a B router is kapja a netet?
Sok mindent kipróbáltam de a B router nem osztja tovább wifin a netet."
A (B) routeren kapcsolad ki a DHCP server-t; ujrainditas; az (A) router-bol jovo UTP kabelt az egyik LAN portba csatlakoztasd.
Ezutan meg a klienseket is ujra kene csatlakoztatni a masodik router-hez (WiFi kapcsolat bontas, ujracsatlakoztatas; UTP kabel kihuzas, 30mp varakozas, UTP kabel visszadugas)
-
Zoci21
csendes tag
Köszönöm srácok, megoldódott!
-
mACSman
újonc
Sziasztok!
Digi-s 500-as netem van, hozzá digis ZTE router.
Ezekhez vettem egy Asus RT-AC66U routert. Minden része tökéletesen működik (media, torrent, stb.) Csak a sebesség az nem.
200 Mb letöltés fölé nem tudok menni. (vezetékes kapcsolat, gyári fw.)
A Digi direktben és a ZTE routerrel tudja a 500/100-at.
Az ASUS-t akár hogy illesztem be a képe, a 200 megfogja.
Segítséget kérnék mi tegyek? (az ASUS pár napos, garanciális)
Köszönöm előre isÜdv: mACSman
-
MODERÁTOR
válasz mACSman #22814 üzenetére
Szia!
Milyen firmware verzió van rajta? Ha van újabb az asus honlapon, akkor frissítsd, mert van olyan a changelog-ban, hogy...
5. Fixed PPPoE throughput issues.
-
mACSman
újonc
válasz Intruder2k5 #22815 üzenetére
A firmware frissítésen túl vagyok, nem változott semmi ...
Üdv: mACSman
-
mACSman
újonc
válasz Intruder2k5 #22815 üzenetére
Siker!
Úgy módosítanám hogy az Asus Merlin firmware után megoldódott a probléma!!!
Hasítanak a bitekÜdv: mACSman
-
Whysperer
addikt
Sziasztok..
Angliba elunk es van egy 130 megas cabel netunk , de valami miatt rendesen meg akad es lehet,hogy az egyik alberlo torrentezik nagyon durvan ,de nem tudjatok,hogy tudom milyen programmal megnezni az adatforgalmat gepre osztva mert lattam sok fajta Routerbe van ilyen ,de a VIRGIN routerebe csak az ossz forgalmat mutatja ,de a leosztva nem....
Elore is koszonom a valaszokat
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Topikgazda
válasz Whysperer #22818 üzenetére
Ha nem tudod valahogyan a szolgáltatói eszközben korlátozni a többieket akkor sajnos nem sok lehetőséged van erre.
Ha meg lehet oldani akkor használd a szolgáltatói eszközt bridged mode-ban és tegyél utána egy rendes router-t amin be lehet állítani a korlátozásokat.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
drewcsalad
tag
Sziasztok!
Tegnap a DSL 360R modemem valami miatt leállt. Nem világit a power led és semmit nem csinál! Lehetséges,hogy kuka és vehetek újat?
Vagy tudtok valami hibát ami ezt a jelenséget okozza? Előre is köszi!MAC Budapest Ice Hockey Team #55 Xiaomi Redmi Note 4 Global
-
MODERÁTOR
válasz drewcsalad #22820 üzenetére
Szia!
Ezt így lehetetlen megmondani, természetesen lehet, hogy kuka az egész, de az is lehet, hogy csak a tápja halt meg, sőt első körben ezt tartanám valószínűbbnek! Ha van másik megfelelő táp kéznél, nyugodtan próbáld le azzal! A feszültség és a polaritás mindenképpen legyen azonos, az áramerősség meg legalább akkora, mint az eredetié! Ha mégsem ez a gond, akkor még lehet olyan is, hogy a modemben lévő kondi pusztult meg, aminek szintén 100Ft alatti tétel a javítása, ha van egy forrasztópákád...
[ Szerkesztve ]
-
drewcsalad
tag
válasz Intruder2k5 #22821 üzenetére
Köszi!
A tápkérdést már kipróbáltam és azzal sem működött Szóval akkor még lehet a kondi :/ de ennyire nem értek hozzá
AKkor nézelődök új utánMAC Budapest Ice Hockey Team #55 Xiaomi Redmi Note 4 Global
-
zs2994
tag
hello OSX-re tud valaki inSSIDert ? koszi
-
mazacar
tag
Sziasztok!
Van egy ZTE H168N routerem..hála a "kedves" invitelnek..2 hete vettem egy külsö wincsit..,h ne szerveren kelljen néznem a filmeket(gépről)..de még így is kényelmetlenséget okoz nekem,h át kell dugdosni a HDD-t gépből a tv-be ha adatot akarok rá másolni illetve megnézni azt..
Haver erre ajánlotta,h dugjam rá routerre..meg is történt..látja a mappákat a HDD-n..de a tartalmát nem..
valaki segítségemre lenn ennek kiküszöbölésében?
Vagy lehetetlen dolgot kérek?
válaszokat előre is köszönöm! -
sdfasdc
csendes tag
Hello!
Átállítottam a routerem lan ip címét 192.168.0.1-ről egy teljesen más címre.
Minden eszköz gond nélkül megy.
A kérdésem az, hogy ennek van-e valamilyen előnye biztonsági szempontból vagy teljesen feleslegesen változtattam meg? (egyébként a wifi be van kapcsolva)választ előre is köszi
-
Topikgazda
-
kuntics
aktív tag
sziasztok
nemrég vettem egy új routert,egy tp-link WR841N-est. Rendesen beüzemeltem,de wifin,csak 2MB/sec-cel működik.Nem kellene gyorsabbnak lennie?Elvileg tudja az N-es szabványt,a laptop is támogatja,és az internet sebessége is jóval többb(kábelen simán jön 10 MB/sec-cel is.beállításokban mit kellene megnéznem?
-
Topikgazda
-
kuntics
aktív tag
válasz Gubek-Einste #22830 üzenetére
Most telefonrol vagyok azt az inSSIDert nem tudom megnézni. Egy lenovo g580-as laptopot hasznalok,egy asztalon van a laptop es a router. Torrentnel jott elo ez a lassu sebesseg,de ugyanaz a fájl kábelen a fent irt sebességgel jött.
-
Topikgazda
-
Stonerice
őstag
válasz kuntics #22829 üzenetére
Válts drivert! Nálam a 150Mbps-es 722N usb wifi a chipset driverrel, vagyis Atheros driverrel jóval gyorsabb lett, és picit javult a jelerősség is.
Próbálj ki minél több drivert.
WirelessNetview programmal figyelheted az RSSI értékét. minél közelebb van a nullához , annál jobb a jel.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
katalin888
aktív tag
Milyen firmware-t erdemes rakni Linksys WRT54G v3.1-ra?
-
MODERÁTOR
válasz katalin888 #22834 üzenetére
Én egész biztosan Tomato-t tennék rá, de hát nézőpont kérdése!
-
katalin888
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22835 üzenetére
Ertem. Abbol melyik verziot vagy nem szamit? Az OpenWRT-nel az ujabbak mar nem is tamogatjak, mert keves a RAM!
-
MODERÁTOR
válasz katalin888 #22836 üzenetére
Nekem fent van a legújabb, 121-es és 123-mas build, WRT54GL, és WRT54GS routeren is! Igaz utóbbi 8MB flashes verzió, így arra fel tudtam tenni a Max build-et!
K24
tomato-ND-1.28.5x-121-VPN.trxK26
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-123-Mini.trxA K24-ben annyi bug-ról tudok, hogy nem megy benne a Wireless Client mód, tudtommal minden más igen, viszont abban több szolgáltatás elérhető!
-
kuntics
aktív tag
válasz Gubek-Einste #22832 üzenetére
sima speedtesten sem megy 20 mbit/sec felé. inSSIDerben mit nézzek?
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Pénteken vettem egy TP-Link WR741ND típusú routert a régi helyett ami nem volt wifi-vel ellátva. Az új gépet a hozzákapott cd-ről állítottam be. Sikerült a wifi részét is megcsinálni, azonban tegnap este egyszer csak elment a wifi kapcsolat (vezetéken volt net). Ma délelőtt amikor bekapcsoltam a gépet akkor egy kis ideig (percekig) volt wifi aztán megint elment. Délután ismét a bekapcsolás után ment egy darabig a wifi része, most kb egy fél órája ismét elment. Beállítási gond vagy valami más lehet? A beállítás (wifi része) így néz ki:
Network Security Type: Most Security (WPA2-PSK).
Köszi a segítséget!Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
grigo
őstag
Sziasztok. Panelosoktól kérezném, hogy aki TP linket használ, és esetleg vett erősebb antennát annak mi vált be áthidalni ezeket a gyöngyörű házgyári elemeket? Mennyi az elég?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Gyufaaa
veterán
válasz Winnie The P #22839 üzenetére
Érdeklődés képen kérdem. Milyen szolgáltatónál vagy? Melyik gyártótól van a wifi modulod a gépben?
-
F_Zolee
veterán
Hello
Nem mintha gond lenne csak a műtorrent pirosan jelzi a hálozat állapotát miközben vígan megy a feltöltés(közben míg írok itt már zöld lett).
TP- LINK TL-WR1043ND-nél kell valamit állítani? Kb alapon van minden kivéve beállítottam wifire a mac címszűrést. Persze le van jelszavazva WPA/AES titkosítással még.
Másik kérdés, hogy az Access Control még kicsit kínai az előző routeremhez képest. Ha jól olvasom itt mac cím szerint lehetne azt állítani, hogy mit lehet az adott gépnek elérni? Nekem igazából az elég amit a wifin beállítottam mac szűrést. Itt az Access Controlba is hozzá kellene adni az eddigi mac címeket, hogy ki férhet a nethez?
Ezek mellett kell még valamit állítanom? -
Winnie The P
őstag
válasz Gyufaaa #22841 üzenetére
A netem mikrohullámú (ezzel jelenleg nincs gond). A modult azt nem tudom, hol lehet megnézni? Max visszaviszem gariba vagy becserélem egy másikba. Addig visszarakom a régi routert.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
lanszelot
addikt
Hello!
Adott egy hub, amiben van wds.
Vettem egy tp-link ac750-et, hogy vezeték nélkül kapcsolódjak a hub-hoz/abba megy a net kábellel/, majd vezeték nélkül kapcsolódjak az eszközeimmel a router-hez. Mivel a hub vezeték nélküli jel ereje gyenge.
Ez alapján beállítottam őket, és ahogy le OK -ézom a router beállításait, mind a két oldalon a net eltűnik.
Azaz, ha rácsatlakozom wifi-vel a hub-ra, azaz csatlakoznék, mert csak köröz- és köröz, hogy csatlakozna.
Router detto. Ahogy kinyomom a routert /off/ abban a pillanatban csatlakozik az eszköz a hub-hoz, addig csak körözget. Ha vissza kapcsolom, mihelyt feláll a router, azonnal oda a net.
Hub-ot vezetékkel nem tudom elérni, tehát képtelenség a routert összekötni a hub-al. Épp azért vettem ezt a routert, mert azt írták, hogy wds-wds kapcsolattal jó lesz.
Mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm szépen! -
Stonerice
őstag
válasz Chosen #22846 üzenetére
Más eszköz csatlakozik még a routerre? Én megpróbálnék akár több wifi drivert, vagy csatornát állítani, esetleg fixálni a hálózati módot N-es szabványra, és Wide (40mhz-s channelre) Titkosítás pedig csak AES legyen (nem tudom a gyári szoftver hogy ajánlja fel). Az RSSI-t figyelve a kliens gépeden állítsd be az antennáidat. Ha usb-s wifit használsz a kliens oldalon akkor azt is! AP oldalon is értelemszerűen.
Megfelelő program erre a wirelessnetview! RSSI minél közelebb legyen a nullához.Nekem is lenne egy problémám! DDWRT-t használok és a jelerősségnél 120Mbit TX és 90Mbit RX teljesítményt ír, de hálózaton wifin keresztül csak 41Mbitet érek el. Ez miért csak ennyi?
Eszközök 2db Tp-link WR741ND v4 router. Egyforma ddwrt-vel client bridge módban.
2db irányított kültri antennával. RSSI -70 ~[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Topikgazda
válasz kuntics #22838 üzenetére
Mutass egy képernyő mentést a 2,4 GHz Channels-ről.
Milyen wifi adapter van a laptop-ban?#22839 Winnie The P
A CD-t dob ki, semmire sem jó.
Reset-eld le a router majd az admin felületen állítsd be.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest