Hirdetés
- Borderlands 3
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
-
GAMEPOD.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz hurrikan #18896 üzenetére
Valami nagyon félre ment mert úgy emlékeztem, hogy ezzel az router-rel azt szeretted volna megcsinálni, hogy arányosan szét osztani a net sebességet két eszköz között. Bocsi, nagyot tévedtem.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
Tylerx
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18860 üzenetére
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
szofi87
csendes tag
sziasztok. huawei b593 típusú lte router-t használok sim kártyával. a router beállításaiban nem találom sem a primary sem a secondary dns-eket. dmz beállításokhoz kellene ps3 miatt. meg tudnátok mondani hogy hol találom vagy milyen más megoldás létezik a kiderítésére? előre is köszönönöm a segítséget. üdv.
-
MODERÁTOR
-
szofi87
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18907 üzenetére
azért szükséges, mert a ps3 kéri a dmz beállításoknál a primaryt meg a secondaryt. ismerem ezt az open dns-es dolgot, de az a problémám, hogy semmilyen dns beállításokat nem találok a b593 menüjében.
-
szofi87
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18907 üzenetére
vagyis a dhcp beállításoknál találok ilyet, hogy start ip address meg end ip address. ez lenne a primary meg a secondary?
-
MODERÁTOR
-
szofi87
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18910 üzenetére
köszönöm. de sajnos ezen kívül semmilyen dns beállításokat nem találok. pedig szükségem lenne a primary-re meg a secondary-re is a ps3 beállítások miatt.
-
szofi87
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18910 üzenetére
a router menüjét megkerülve nem tudom valahogy kideríteni?
-
MODERÁTOR
válasz szofi87 #18912 üzenetére
A PS3-ban milyen DMZ-t állítasz? DMZ-t tudtommal a routerben lehet állítani, és nagyjából egy darab helyi, azaz LAN oldali IP címet kell ott megadni! Egy fél képet találtam...
Ha Windows parancssorba beírod az nslookup parancsot, akkor mit kapsz válaszul?
[ Szerkesztve ]
-
szofi87
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18913 üzenetére
igen. a routerben beállítom a dmz portját és azt adom meg a ps3 network settings-nél és így azon a porton kommunikál a ps3 meg a router. 192. 168.1.50 ezt adtam meg dmz-ként. a beírt parancssorral ezt kapom: DNS request timed out. timeout was 2 seconds. alaptértelmezett kiszolgáló: Unknown.
-
MODERÁTOR
-
szofi87
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18915 üzenetére
igen. ahogy írtad. most találtam egy olyat, hogy valaki a ps3 beállításainál a default gateway ip címét adta meg primary dns-nek a secondary-t meg hagyta 0.0.0.0 értéken, a dmz meg ugye az volt amit a router menüjében adott meg. ezt megpróbálom most.
-
MODERÁTOR
válasz szofi87 #18916 üzenetére
Na akkor ez esetben van több lehetőséged is!
Elsőként, megadhatod DNS címnek a router LAN IP címét is, mivel alapesetben a LAN hálózaton a router szokott lenni a DNS szolgáltató! Ez ugye legtöbbször 192.168.1.1, de lehet nálad más, ezt Te tudod...
Második lehetőség, hogy a fentebb megadott OpenDNS, vagy Google DNS címekből adsz meg kettőt!
Harmadik lehetőség, hogy a PS3-mat visszaállítod dinamikus IP cím meghatározásra (DHCP), és a routered DHCP menüjében, amit az előbb nézegettél, találsz egy Address Reservation menüt, és ott megadod a PS3 MAC címét, hozzá társítva a DMZ-be magadott IP címmel, így a router mindig ugyanazt az IP-t fogja adni a PS3-nak!
-
szofi87
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18917 üzenetére
köszönök szépen a jobbnál jobb tanácsokat. az első megoldást választottam elsőnek, beállítottam a ps3-at is és átengedte a beállításokat, úgyhogy most tesztelem egy játékkal, hogy valóban működik e a DMZ. ha nem akkor próbálkozom a másodikkal majd a harmadikkal. a router menüjében szerencsére megtaláltam ezt a reserved address list-et így ha más nem akkor az működni fog remélem. köszi mégegyszer.
-
NoRb1k4
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Linksys E2500-as vas amin a legújabb Shibby féle tomato fut. A hálózatban ahol használni szeretném, authentikációval ellátott proxy van. Az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e úgy konfigurálni a tomatot, hogy ha rákötök egy gépet a routerre akár kábellel akár wifin, ne kelljen magán a számítógépen beállítani a proxy beállításokat. Ha igen hogy?
Üdv: Norbi
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
T-től kaptam egy SIMes mobil sticket. A lakásban kb egy hét mulva lesz bekötve a net. asztalira most bedugam, ott van is net így, kérdésem azonban az lenne hogy megtudom-e ezt valahogy osztani wifin hogy telefon és tablet is elérje?
Van itthon egy ZTE ZXDSL 931 modem, meg egy TPlink 542G. Esetleg ezeket hálózati kábellel az alaplapra dugni, vagy a ZTEn wan USB bemenet.
Az alaplapom Asus P8P67 Deluxe, van rajta dual lan, ha ez számít.
Köszi! -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni azért mert: Szeretnék az egyik pc-ről a másikra SSH-n keresztül csatlakozni, de nem tudok mert :D-Link-------------Asus---------------------------------PC (Erről szeretnék csatlakozni a másik gépre ) Ubunturól
|
|
|
PC ( Erre szeretnék csaltakozni )
Ubuntu van rajta.Azt kéne beállítani hogy a Kettő router komunikáljon egymással, és akkor elméletileg működne, ebben szeretnék segítséget kérni hogy ezt hogy kéne .
Előre is köszönöm.
Üzv: Zoli -
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #18921 üzenetére
Látom bonyolítod az életed!
-
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #18921 üzenetére
Pedig ASUS-ról a D-LINK-re simán mennie kellene, csak fordítva nem, mert ahhoz kellene egyrészt port forward az ASUS-on, másrészt egy route szabály a D-LINK-en! Pingre sem válaszol a célgép?
-
liusz
újonc
Sziasztok!
Asus RT-N10E routerem van, modemen keresztül csatlakozik a géphez, de néhány napja egyszerűen nem működik, nem tudok csatlakozni vele a nethez. Ha iPaddel akarok csatlakozni, akkor valami jelszót kér, a laptopnál meg azt írja ki, hogy "további bejelentkezési adatok lehetnek szükségesek". De vajon hol? Még a webes router beállítások-oldalt se tudom így behozni...
A modem amúgy működik, ha közvetlenül abba dugom be a gépet, wi-fi viszont sehogyan sincs.Köszi előre is, ha segítetek.
-
MODERÁTOR
-
Hooper
őstag
-
liusz
újonc
válasz Intruder2k5 #18926 üzenetére
Szia,
köszi, megtörtént, de most az van, hogy elfelejtette az eddigi beállítást, viszont előjött a netes asus oldal, ahol kért felhasználónevet/jelszót, azt beírtam, viszont utána vagy 20 percen keresztül csak proceedingelt, úgyhogy a végén lelőttem. Normális ez, hogy ennyit kell várni vele vajon?
köszi előre is.
-
MODERÁTOR
-
liusz
újonc
válasz Intruder2k5 #18929 üzenetére
Bocs, én voltam a hülye, rossz volt a jelszó. A jóval már be tudtam lépni, viszont a beállításoknál azt jelezte, hogy nincs kapcsolat, és nem tudom, mit kell változtatni ahhoz, hogy legyen.
-
MODERÁTOR
-
liusz
újonc
válasz Intruder2k5 #18931 üzenetére
PPPoE, azt be is jelöltem. Utána viszont azt írja ki, hogy valamiért nem érzékeli, hogy csatlakoztatva lenne az Ethernethez.
-
MODERÁTOR
-
liusz
újonc
válasz Intruder2k5 #18933 üzenetére
Ez most megtörtént, de mégsem hajlandó csatlakozni
Én mára feladom, de azért köszönöm a segítséget! -
carr
őstag
na, hülyét kapok.
Nem nyílik ki a port, hiába van nyitva.
utorrent szerint zárva van, passzív vagyok, pedig a port a routerben nyitva az adott IP-n.
port forward-os progi szerint pedig OPEN a port.
:s360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
MODERÁTOR
utorrent egy kalap szar már jó ideje! Ha elindított torrent kliens mellett ez az oldal nyitottnak mutatja a portot, akkor nyitott is!
-
Tylerx
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18905 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
sly54
tag
Sziasztok!
Van egy wdr 3500-as routerem és az lenne a kérdésem,hogy az utóbbi 2-3 hétben kétszer is eldobta a netet 5ghtz-en úgy,hogy 2.4-en ment rendesen(párhuzamosan megy mindkettő)ez router hiba vagy esetleg vmit be kellene állítani(az ezt megelőző kb fél évben ment hiba nélkül),előre is köszi a válaszokat -
atish15
aktív tag
-
atish15
aktív tag
kali: De válaszoltam.
Intruder2k5: Köszönöm a segítséget akkor megpróbálkozom ezzel.
-
legenda
-
bagyesz70
csendes tag
Hello,
Pár napja használom a Tenda N60-at. Gondoltam lefrissítem a shibby féle tomato fw-el. Lefutott az upgrade és azóta nem tudok rájelentkezni a routerre. Volt hard reset, minden. Nincs ping, nem válaszol. Van ötletetek esetleg?
-
bagyesz70
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18947 üzenetére
Igen.
-
MODERÁTOR
válasz bagyesz70 #18948 üzenetére
Hát nem tudom, Tenda-ról sok mindent nem találtam ilyen vonatkozásban, de BroadCom Chipset-es routerek esetén ASUS, Linksys, jellemző a TFTP-s recovery mód, amit a reset gombbal lehet beizzítani, esetleg próbáld meg, hátha...
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=7.0
Egyébként a linkelt fw-ről közben azt találtam, hogy azt valamivel a 116-os kiadása után készítette Shibby, amolyan bugfix-ként, mert valaki jelezte, hogy nem ment az 5GHz a sima K26RT-N builddel Tenda-n, amit én kotortam elő korábban!
-
bagyesz70
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18949 üzenetére
A mobil és a tablet látja a wifi-t, a 2,4 és 5-t is már tomato néven.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BestBuy topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Borderlands 3
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest