Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim74

    nagyúr

    Sziasztok!

    Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
    Adott egy TP-Link WDR3600-as router és egy TP Link WA801ND access point. A router a földszinten a nappaliban van és ennek a wifi jelét szeretném felerősíteni az emeleten. Erre szolgálna a WA801ND.
    A routeren semmit nem állítottam, be van kacspolva a wifi része, le van jelszavazva. Az access pointot WDS repeater módba kapcsoltam, megkerestem vele a routert és kapcsolódtam rá az alábbi beállításokkal:
    Mode: 11bgn mixed
    Channel width: auto
    Max Tx rate: 300Mbps
    Enable wireless radio

    Az emeleten rácsatlakozik egy eszköz az access point wifi jelére és látom, hogy fullon van a jelerősség, de néhány pillanat múlva el is dobja és rácsatlakozik a földszinti jelre (látszik, hogy sokkal gyengébb), majd ismét teljes lesz a jelerősség (rácsatlakozik az emeleti access pointra), aztán ismét eldobja az emeleti jelet és rácsatlakozik a földszintire és ez így megy amíg meg nem unom és ki nem kacsolom az access pointot mérgemben :W
    A másik hibajelenség pedig az, hogy ugyan nem dobja el az access point wifi jelét, de az internet nem jön tovább a routertől. Tehát a helyi hálózaton rajta vagyok, de az internetet nem küldi tovább az access point. A mobiltelefonomon jól látszik, hogy a wifit jelző ikon teljes jelerősséget mutat, de szürke színű. Ki is próbáltam, a hálózaton lévő NAS-ra simán be tudok lépni, de weboldalakat nem tudok megnyitni.

    Mit rontok el? Mit állítok be rosszul? Vagy hibás az eszköz? Vagy csak ez a technológia ilyen gyatra?

    Eléggé kétségbe vagyok esve, hogy kifizettem több ezer Ft-ot és nem tudom használni az eszközt :(

    Előre is köszönöm a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák