Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
veterán
Gyorsan jött a teszt
Hát, várható volt, hogy 1080p-ben kevés lesz az APU teljesítménye, de azt gondoltam 30fpst azért bírni fogja. Jó, van FSR, úgy nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
"In God we trust. All others must bring data"
-
robi-k
őstag
Az ára is viszonylag rendben van, majd fél-egy év múlva használtan az Extreme még érdekes is lehet töredék áron.
-
consono
veterán
-
Mike
veterán
700 dollar. többe kerül mint egy digitális ps5 vagy rgy Nintendo Switch. ezerszer inkább Switch mint ez. a szoftver is számít és elsősorban az.
-
308 ezer forint a 8 GB RAM-os verzió. Elég gyenge ajánlat.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
De nem ugyanazt az oldalt nézzük, kattints felül a válaszd ki-ra.
Mindenesetre azt gondolom, hogy elírás, különben teli lenne ezzel a hírek.
Másrészt viszont semmit nem rendelnék egy cégtől, ami ekkora bakit csinál, hogy a specifikációt elírja a megjelenés napján.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
vakablak93
őstag
Tehát a hipe megvolt aztán az lett amit sejteni lehetett, egy igpvel parasztvakítás a Fhd 120Hz, még 720p-is kemény túlzás.
720p med-high beállításokkal viszont többször lesz 60 fps-e ezzel az embernek mint a Deckel.
Ha ez lett volna a cél azt mondom király, de persze Asuséknak bele kellett tenni a parasztvakító kijelzőt.
Az árát kicsit sokallom, de nem olyan vészes mint amire számítottattam, majd a közönség eldönti jó ár-e ez érte.
Remélem lejjebb nyomja az árakat, használt 64Gb SD-t már 300 euróért is találtam, ha ennek köszönhetően be-beesnének 250 ig is, akkor már megköszönöm az Asusnak
Majd akkor lesz instám, ha felkel a nap a hold sötét oldalán :D
-
Igazad van, tényleg van olyan oldal ahol elírták.
Viszont a fő oldal szerint nem is lesz 8gb verzió, mert a 16gb alaplapra van forrasztva. Aztán lehet ez is elírás, majd kiderül.[link]
#szerk: Na közben Wombath megerősítette. Köszönjük.
Nekem a lap tetején lévő szöveg viszont nem túl bizalomgerjesztő. Ismeri őket valaki?
[kép][ Szerkesztve ]
-
Crus
senior tag
Amikor betörsz egy eleve kicsi piacra, amit már a Steam Deck ural, 2m körüli eladással...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
copass
veterán
-
A Molyember
tag
El nem tudom kepzelni, hogy megis hogy felelhetnek meg ezek az FPS szamok annak, aki ahhoz van hozzaszokva, hogy 60-es afolott jatszik.
Mindezt 308 ezerert. Komoly.
-
Sundesz
őstag
válasz
A Molyember #19 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy a tesztelt játékok mind tudtak volna 60 fps-t alacsonyabb beállítás mellett. A Steam Deck is meglepően jól muzsikált már ebben a tekintetben.
Hörcsög Powa'
-
Én is tettem rá win-t kipróbálásból, mikor ssd-t cseréltem benne. Windows-al már gyenge volt. Éppen működött minden program, csak lassabban, darabosabban, mindenre várni kellett. Még egy U procis laptophoz képest is. Meg persze a Win nem ismerte fel a beépített kontrollert, saját profilokat meg nem volt kedvem gyártani hozzá. Szóval ja, lehet a Deck-re is windowst rakni, de foglalkozós, mint a gyári linuxa. Igaz ez karácsonyi állapot volt, azóta ez fejlődhetett már. Aki nem bűvészkedni akar vele, annak egy gyárilag win alapú kézikonzol igen jó ajánlat lehet..
-
Decske
aktív tag
Legutóbb amikor néztem akkor pl. a Steamen kívül csak trükközéssel ment a kontrolleres irányítás Windows alatt.
Magamnak Steam Deck-et vagy hasonló gépet az Epices ingyenes vagy GamePasses indie játékokhoz vennék. Ahhoz meg Windows kell. És ha már ilyet veszek, akkor nem szeretnék sufnituningolni.Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
VincentVG
aktív tag
persze h mennek, van is mar fent jopar review video, kompromisszumokkal siman.
plusz regebbi cimek, indy jatekok akar fullHD 120Hz-en is,
emulatorokkal szinten egesz ugyes, nyomja izombol ahogy latom.ami tokre relevans lehet, regi kimaradt pc game-ek potlasa, pl nekem mass effect legendary. nagy oled tv-n a latvany mar kicsit gagyi 2023-ban, de 7 inch-en. miert ne.
(az meg h lehet GTA5-ot 60fps el handheld-en tolni = rajongas.
)
-
-
Crus
senior tag
Egyrészt vannak már a piacon win alapú handheldek, másrészt lehet a Steam Deck dual bootos is.
De nem ez a lényeg. A lényeg, hogy AAA játékokkal rettenetesen kevés ember akar játszani 7"-on, aki akar, az már vett egy Steam Deck-et, a többi handheld kedvelő meg 125 millió db. Nintendo Switch-et főleg az excluk miatt. Erre piacra érkezett meg ez a gép... hát jó. Ezt is lehet.
-
copass
veterán
persze vannak, csak nem ennyiért...hiába dualboot, nem megy jó a win rajta. ez a probléma...
allynál egyértelműen a nagyobb felbontás, erősebb proci és a win az előny.
az meg nem érv, hogy kevesen akarnak AAA játékkal játszani handhelden...."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
Crus
senior tag
Van olcsóbb áron is, meg magasabb áron is. Valójában egy handheldnél nem igazán releváns egy bizonyos szint után a felbontás, az erősebb GPU,CPU meg ahogy látjuk szánalmas akku időt, meg zavaró hangokat hoz csak magával...
Valójában nagyon is sarkalatos kérdés, hogy akarnak-e játszani ezzel a géppel komolyabb címekkel, mert a kisebb hw igényűekre már van egy rakás más megoldás. Akár egy Switch, ahol a store dettó tele van PC-re is megjelent címek tömegével. De dugig lett a piacc retrozásra tökéletes handheldekkel, pl. Anbernic, vagy Retroid.Nem lett volna ez rossz, ha ez érkezik a Steam Deck helyett. De elkésett, a SD meg az eleve kis piacot letartolta. Az emberek ráadásul árérzékenyek... vesznek egy SD-t olcsóbban, ami bőven kiszolgálja a handheld igényüket, ha AAA címeket akarnak mobilis megoldásban tolni.
A kérdés az, hogy ez így túrós, vagy lekváros bukta-e. Szerintem lekváros. Kár érte.
-
Crus
senior tag
A Decket egy nagyon is jól átgondolt piackutatás, igényfelmérés és promó előzte meg... ráadásul már a fejlesztés fázisában kikérték a játékosok véleményét. A garanciális ügyintézése, az egész logisztikája azóta is példás. Az a gond - ahogy már írtam -, hogy egy max 2.5 milliós térbe érkezett ez a gép, amely térben már 2 milliónak van dekkje.
Abba most bele se mennék túlságosan, hogy pontosan ilyen áron már lehet olyan notit is venni, amiben már RTX3050 van (+30-60% grafikus teljesítmény!)... nem kicsit sokoldalúbb eszköz, mint ez. :-/
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
olcsóbbra példát akkor légyszíves egy linket...
elég jók a teszt eredmények mindenhol, szóval én nem látom azt a nagy buktát amiről beszélsz.
savanyú a szőlő inkább, amit látok. ~50 a differencia és még nincs meg az olcsóbb verzió spec és ár se. az lesz még érdekes menet."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Crus
senior tag
Az egyik legjobb az Ayaneo Air, aminek az alap verziója 549$, de még 16GB és 256SSD mellett is olcsóbb, úgy 629$.
Ayaneo (1) 599$.
Anbernic Win600 pedig 400$-tól.
Ayn Odin-ból van már 200$ alatt, dettó tehető rá Win, ha valakinek arra van perverziója. És ez csak egy felszíni merítés...Annyira savanyú a szőlő, hogy kb. az összes konzol generációból van itthon + gamer PC PCVR-ral, még currgen retro handheld is akad... SD most éppen nincs a h.o. miatt, de volt. Holnap megvehetném ezt, ha van valahol készleten, de ablakon kiszórt pénz lenne.
-
opr
veterán
"Ez a konzol ugyanis egy teljes értékű windowsos PC is, melyet egy megfelelő dokkolóval vagy monitorral összekötve rögtön asztali számítógépként is bevethetünk."
A teszt jo, viszont ezt, a steam decket, vagy barmelyik mas handheld PC-t konzolnak nevezni az a szakmaiatlansag csucsa.
Mashogy mondva: Ilyen alapon a full tower desktop PC is, meg a laptop is konzol. Ezek nem konzolok. Ennek minden elonyevel es hatranyaval egyutt, ezek siman PC-k.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
törölt tag
Szerintem elég tud lenni a 30 fps ha fix.
-
consono
veterán
Szerintem a Deck az az
Vagyis sokkal inkább az, mint az Ally. Ott direkt egy hardverhez igazított "egyedi" oprendszer fut, egyedi optimalizálásokkal, a géphez igazított játék profilokkal, stb. (Tudom, hogy Linux, de az Xbox meg Windows)
"In God we trust. All others must bring data"
-
VincentVG
aktív tag
masok az igenyeink. en is elkezdtem egy 55os OLED C2-on. - kinek mi az abszolut jo elmeny. mondjuk ha a 7" nyomorgas, akkor nyilvan nem a te formatumod a handheld
SD-hez kepest teljesen oke az arazas, nyilvan ezt most a tegnap megnezett 20+ review utan mondom, es a legszebb az egeszben h SENKINEK nem kotelezo megvennie.
persze az egy tokre valid kerdes lesz h mennyire piackepes ez az egesz, en latok benne fantaziat. ( a feher szin es az RGB vilagitas pedig + 10 %
( ez itt most vicc volt ) )
[ Szerkesztve ]
-
polo493
csendes tag
Arra lennék kíváncsi aki ilyet vesz mire tudja használni ?ki akar minden nap ugyan azzal a játékkal játszani tomb ridik mindig más a vége vagy a dirtben nincs cél meg a többi játék amit egyszer átpörget a normális ember ,izgalmas lehet
okostelefon ota ezek haszontalanok 300e ft-os kacat.
-
kriszpontaz
veterán
Te amúgy érted amit beszélsz? A Steam Deck-re elérhetőek a Win10 és Win11 driverek. Mindkettő oprendszer telepíthető rá a SteamOS mellett. Teljes értékű Windows PC is lehet ha azt akarod, mint ahogy dolgoztam is rajta mikor beteg voltam, sőt, terveztem is AutoCAD-el. Mi nem menne ha egy windowsra telepíted? Mit kell még mókolni rajta? Ne beszélj már hülyeséget. Az összes Launcher telepíthető Windows alatt is mint ahogy az ASUS gépére. Semmiben sem különb. A7"-on meg a FullHD kijelzővel biztosan élmény lesz Win11-el tolni. Nem hiába van Game mode a Deck-en. Hozzá teszem a külső C-s hubbal a TV-re volt kötve a Deck is mikor dolgoztam rajta, tehát Windows alatt megy az is. SteamOS alatt meg minden launcher ment eddig is aki egy kicsit utánajár. Aki meg nem tud egy launchert sem feltenni a gépre annak nem való ilyen eszköz, maradjon a konzoloknál.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz
kriszpontaz #43 üzenetére
figyi én ezeken túl vagyok, katasztrófális az a teljesítmény amit win10 alatt nyújt a SD...
ugyanaz a játék ami nem SD-re "optimalizált", ha epicben hajlandó elindulni összevissza laggol, fps 10-20, instabil,stb.
"Aki meg nem tud egy launchert sem feltenni a gépre annak nem való ilyen eszköz, maradjon a konzoloknál."
nos ez bőven több mint egy nextnextfinishnél![link]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
kriszpontaz
veterán
Annyiban több, hogy hozzá kellett adni nem steam játékként az exe-t. A ProtonGE nem kell hozzá. 3 perc az egész Desktop mode és Game mód váltással együtt. Itt jön az ki, hogy a Next-Next-Finish -től illene többet tudni. Normál számítógép esetén is nem csak a Deck-nél.
Mindegy, nem érv a Win11 az ASUS gépe mellett. Próbáld meg majd touch pad nélkül kezelni joy-al vagy érintő képernyővel a Win felületét, olyan lesz mint sajtreszelővel rejszolni.[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Érdemes ezt végig olvasni:
[link] -
Crus
senior tag
Valójában úgy merítek, hogy handheld-et kerestél winnel... megkaptad. Ezekkel a handheldekkel továbbra is az a baj, hogy igazából egyik sem valódi handheld (mert az a NDS, 3DS, GBA, PSP, Vita, Anbernic, Retroid Pocket).
A Steam Deck se az. Ezek mobil(is) PC-k, amiknek van handheld funkciójuk is. Mert az életszerű használat közben még egy Switch is borzalmasan kellemetlen tud lenni már 30-45 perc játék után (pedig annak még hátsó kitámasztója is van), nem, hogy egy batár péklapát Steam Deck. Vagy a nyak, vagy könyök, vagy a derék áll be ezektől.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
Crus
senior tag
válasz
VincentVG #40 üzenetére
Igen, úgy tűnik. A komolyabb címeket én bűnnek tartom ezeken a kis szarokon nyomorogni, mert az AAA címeknél az audiovizuális hatás is kiemelten fontos, nem csak a core gameplay. Abszolút a formátumom a handheld is, amennyiben az tényleg handheld. Ez is nagy. A SD és a Switch is már nagy. Az utolsó, neves gyártótól származó valódi handheld a PSP Vita volt. Nekem handheld célokra az NDS Lite mellett, most egy Anbernic gép van PSP-ig bezárólag megy rajta minden is. Van Switch is, de 99% dokkolt módban használom, mert szétzsibbadok tőle másképp, meg eleve azon a kis kijelzőn komolyabb címeket nem erőltetek.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Először áprilisi tréfának hittük, de az ASUS reméli, hogy ez a konzol lesz számukra a 2023-as év igazi nagy dobása.
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Futás, futópályák
- Strapabírónak tűnik a 12V-2x6-os tápkonnektor
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest