Új hozzászólás Aktív témák

  • yetijetnyak

    csendes tag

    Roborock S8+

    Első hetes tapasztalatok:

    A feltörlő funkció nagyon használható, portörlésre tökéletes, sokkal tisztább a lakás utána, ma pedig kipróbáltam "felmosós" feladattal is (energiaital folyt ki, az egész konyha padlója tiszta ragadós szutyi volt, valahol még kisebb tócsák is voltak a cukros lötyiből, amit össze is jártam, meg földes cipőnyomok is voltak bent).

    Elindítottam egy mop-only programot és hibátlanul felszedte az egészet. Utána hazafelé menet még a lakás egy nagyobb részét is feltakaríttattam vele (porszívó és mop), és hiba nélkül lehozta, a mop nem dzsuvázta össze a lakás többi részét a korábban felszedett nagyobb szennyeződés ellenére sem.

    Szóval a porszívózás mellett ez a mop funkció is baromi jó, és bizonyos szinten simán helyettesíti a felmosást (nyilván az odaragadt, kaparást igénylő szennyeződéseket nem szedi fel, de azt nem is várnám el tőle).

    Limitációk:

    Ha nincs fullos dock, akkor a mop macera. Az auto empty dock-kal a portartályt szerencsére nem kell cserélgetnem és a szűrőt sem kell tisztítanom, szívesebben használom így többet a gépet porszívózásra, de ugye a mop-ot nem kezeli, és az azért macera.

    Nekem úgy tűnik, hogy nem is 1 művelet, hanem 2, mert nem elég minden mop után leszedni a rongyot, hogy ne büdösödjön be, hanem a mop előtt is érdemes bevizezni/tisztítószerezni a rongyot, ha szeretném, hogy egyből teljes kapacitással töröljön, mert egyébként csak a közepén egy kis pötyiben engedi ki a vizet, aminél idő, amíg benedvesíti az egész rongyot. Porszívózás közben néha úgy tűnt, hogy bevizezés után is mintha inkább a közepe lenne rendesen vizes a rongynak, a széle pedig csak kicsit nedves (távolról nézve középen húz erősebb csíkot a gép).

    Szóval jó ez, csak azért előtte-utána is foglalkozós, ami azért csökkenti a használhatóságot, meg ezt a középen csíkozást még tapasztalni kell, hogy milyen beállítással lehet elkerülni.

    Igazából az lenne a jó kompromisszum, ha mop előtt nem kellene bevizezni a rongyot, az nem tudom, hogy milyen beállítással működhetne jól.

    Szóval nagyon jó dolog ez a mop, és igazából nem rossz vele mojolgatni, de lehet többet használnám, ha full automata állomás lenne hozzá. Viszont annyi pénzt meg azért sajnálnék kiadni érte (ezt az S8+-t szerintem tökjó áron vettem, szóval ezzel a tudattal szívesen mojolok a moppal, 400-600 ezret nem adnék ki egy fullos állomásra, plusz nekem fontos a jó akadályelkerülő rendszer és az állatszőr felszedés, úgyhogy más típusok jobban kiesnek a körből, pl Q Revo). Elvileg a fullos állomások is foglalkozósak, szóval nem biztos, hogy annyival előrébb lennék.

    Y

Új hozzászólás Aktív témák