Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz _Dumber_ #1994 üzenetére

    Szerintem ez ugyanaz a problémakör amibe mindketten belefutottunk már. Több dolog is okozhatja. A hibajelenség is változatos (az amit most tapasztalsz, vagy nem áll meg a dokkolón, nem tud maxra tölteni, stb...). Én tényleg nyakig beleástam magam, ez alapján ezeket tudom mondani:

    - DC táp (csere esetén 24V-os kell, ahogy már írtam!). Ez az elsődleges, 90%-ban ez okozza a problémát. Terhelés nélkül hiába van meg a fesz, akkor szokott beesni, amikor a robot ráterhel töltésnél. Emiatt a dokkban levő vezérlőelektronika újraindul, eldobja a loopot egy rövid időre, amitől a robot bepánikol.
    - DC kábel (ez lett nálad cserélve, de megér egy ellenőrzést hogy nem sérült e véletlenül)
    - Roboton és a dokkon levő érintkezők korrodálódtak, koszosak (csiszolópapír + isoprop. alkohol ftw, esetleg wd40)
    - Dokkolón levő határolóvezeték terminálok érintkezői retkesek, tisztítás ugyanígy + sűrített levegővel érdemes belefújni. Opcionálisan érdemes akkor már a vezeték végeiből is lecsípni egy kis darabot, és újrablankolni.
    - Dokkoló szintezése (meglepő, de ez is okozhatja)
    - Dokkolón belüli kötések korrodálódtak, szétrágták a hangyák, stb.. Szerencsére csavarmentesen lekapható a teteje, és ellenőrizhető.
    - Maga a dokkoló hibásodott meg, de ennek nagyon kicsi az esélye (az egész internetet szénné túrva 1db ilyen esetet találtam, de ott konkrétan elfüstölt benne egy alkatrész és teljesen halott volt).
    - Lehet, hogy tényleg határolókábel hiba. Itt ugye nem biztos, hogy elég az, hogy rámérsz, és 6-8 ohm alatt vagy. Simán lehet szigetelési hiba, mely esetén párás/esős időben a föld felé szivárog a jel. Csak a dokkon jelentkező hibáknál egyébként ez nem elsődleges dolog, szinte mindig valamelyik fenti probléma okozza inkább.

    Azt hiszem más nem lehet. A helyedben én a tápra néznék rá első körben. A logokban lehet amúgy látni, amikor próbál magasabb töltőáramra kapcsolni, és írja ha nem sikerül neki. Ha látsz ilyen bejegyzést, az elég beszédes.

    pl (időben visszafelé vannak a bejegyzések ugye):

    [Battery Charger] changing to hi-current mode 18.8°C 18.86V 341mA
    [Battery] Status: 18.8°C 18.86V 338mA

    Majd kicsivel később:

    [Battery Charger] changing current mode failed, keep current setting 18.8°C 18.87V 338mA

    És a következmény:

    !ERROR! wire missing!
    Mower base detected! chk current...
    [BW] Left: unknow[0][0], Right: unknow[0][0]
    Mower in idle state 18.1°C 19.01 Volt
    Battery Charge End By Base! base Current: 18.1°C 19.01V 55mA
    [Battery Charger] low current: retry #3 18.1°C 19.01V 31mA
    [Battery Charger] low current: retry #2 18.1°C 19.01V 20mA
    [Battery Charger] low current: retry #1 18.1°C 19.02V 39mA

    Log letöltés ha nem lenne meg: fat-ra formázott pendirve bedug, robot bekapcsol. Automatán ki fogja írni, utána meg tudod nézni bármilyen gépen, html-ben menti le.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák