Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • volandy

    senior tag

    Sziasztok! Lenne még egy kérdésem, mert úgy tűnik, hogy a lábazat leszigetelése lenne a legjobb megoldás és talán most már jobbak az árak mint tavaly: tehát ha a lábazatot leszigetelném, akkor milyen vastag xpst vegyek, ha a ház falán 5cm vtg hungarocell van? Arról nem is beszélve, hogy ahol indul a lábazat még ki is ugrik a vakolat a fal síkjától kb 1cm-re, amit már leverni nem tudok, mert annó arra lett ráültetve a falszigetelés. Tehát ahhoz, hogy ne legyen válla a lábazati szigetelésnek, ne vezesse be a lecsorgó vizet a lábazati szigetelés alá elvileg kb 3cm vastag xps-t rakhatok fel. Persze minden ér valamit, de az elég lehet vagy lehet vastagabb a lábazati szigetelés, mint a falon lévő és esetleg levágni ferdére a lábazati szigetelést így akkor levezeti a vizet?

    Milyen mélyen kell beleengedni a földbe a szigetelést? Az alap és a tégla között a franc tudja, hogy mi van, gondolom kátránypapír volt vagy van 1960-ban épült a ház.

    Még egy kérdés, hogy a lábazati szigetelés előtt le kell kenni a betonalapot kátránnyal vagy valamivel, vagy mehet a csemperagasztóval lekent xps?

Új hozzászólás Aktív témák