Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
jezsu1998
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég én is rendeltem Revolut kártyát, emiatt feltöltöttem 10€-val forint számláról. A rendszer a feltöltésnél először felajánlotta, hogy HUF-ban terheli meg a kártyát (elvileg érzékelte a kártyaszám alapján, hogy milyen országból/devizával akarom fizetni, és 3500 Ft-ot írt minimum összegnek), de úgy voltam vele, hogy inkább 10€-val töltöm fel, mert most csak a kártyát szerettem volna megrendelni későbbi utazásokhoz, és így most euróval kevesebbe került, mint a 3500 Ft.
Fentebb azt írtátok, hogy nem lehet forintot feltölteni a Revolutra.(pontosabban forint terhelést küldeni a revolutból). Én most ezt találtam a Revolut honlapján:
We currently support top-ups in 26 currencies - EUR, USD, GBP, PLN, CHF, SEK, NOK, DKK, RON, AUD, NZD, SGD, HKD, ILS, TRY, AED, CAD, HUF, INR, JPY, MAD, MXN, QAR, THB and ZAR.
Ez alapján, és az általam tapasztaltak alapján lehet közvetlenül forintot feltölteni.
De kérem mondjátok, ha tévedek vagy nincs igazam.És még azt szeretném kérdezni, hogy a kártya rendeléskor a szállítás időpontja mennyire reveláns? Nekem 02.05-öt ír, de lehetséges hogy mondjuk holnap vagy a hétvégén megérkezik? Mik a tapasztalataitok?
Továbbá az app-ban az eurós számlaszámom így néz ki GB06 REVO XXXX YYYY ZZZZ TT (az x,y,z,t nyilván számok) Magában a számlaszámban állhatnak betűk is? Vagy a REVO mit takar?
Köszi a segítséget!
Üdv mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
jezsu1998
csendes tag
Sziasztok!
A kriptovalutákkal való kereskedéssel kapcsolatban nem rég olvastam, hogy fokozatosan mindenkinek elérhetővé teszik. A revolut oldalán és a hivatalos chaten viszont nem nagyon találtam/kaptam, ezzel kapcsolatban egyértelmű információt. Ti mit tudtok erről? Elérhető lesz mindenkinek vagy marad a 3 meghívás/prémium lehetőség?
Kösz szépen a válaszokat!
-
jezsu1998
csendes tag
Sziasztok
Ha már van fizikai kártyám, akkor rám már egyáltalán nem vonatkozik az akció, ha szeretnék még egyet? -
jezsu1998
csendes tag
Hello
Nekem is jött hírlevél hogy 18-ig van a magyaroknak (magyar lakcímmel gondolom), esetleg ha neked külföldön van a lakcímed az lehetett a gond.
A honlapjukon pedig van egy oldal, amin arról írnak pár mondatot, hogy Visa-t vagy Mastercard-ot válaszd, ebből nekem az jön le, hogy a rendelésnél lehet választani, hogy melyiket szeretnéd.
https://www.revolut.com/hu/help/getting-started/getting-a-card/getting-a-physical-card/choosing-between-visa-and-mastercard
[ Szerkesztve ]
-
jezsu1998
csendes tag
válasz RobexX10 #113 üzenetére
És ezzel jobb lesz nekünk valamennyivel?
Mert szerintem ez csak, akkor lesz tényleg jó, ha lesz bankkártyás feltöltés is hozzá...
Vagy esetleg, akkor ha valaki nagyon olcsón vagy ingyen tud utalni külföldre.
Mert a forint alapú számla gondolom brit lesz...[ Szerkesztve ]
-
jezsu1998
csendes tag
Az utalások ingyenesek a világon minden számlára.
Esetleg a váltásnál lehet egy minimális költség, mert nem teljesen a középárfolyamot használják, hanem nagyon közel hozzá. (még így is sokkal jobban vált, mint bármilyen bank.) De ez 0.5% vagy az alatti költséget jelent.
Nyílván az mindegy, hogy nyitsz-e az adott árfolyamon egy zsebet és abból utalod el, vagy egy másik devizás zsebből, mert egyszer ígyis-úgyis vált a revolut, esetleg azért hasznosabb egy nyitni egy olyan deviza zsebet amilyet utalni fogsz, mert akkor te tudod figyelni, hogy mikor jó az árfolyam.
Most éppen például a euró középárfolyam a Google szerint 325,594, a Revoluton 325,475. -
jezsu1998
csendes tag
válasz kpetrik #1446 üzenetére
Ez az Erstés számlád kondícióitól függ. A Revolutról ingyenesen tudsz utalni az erstés számládra. Ha teljesen kiakarod hagyni a magyar számládat, akkor fentebb írt havi 200€ értékig tudod ingyenes kivenni ATM-ből a pénzedet forintban. Utána, ahogy írták 2% a díj. Transferwise kártyával tudnál még havi 200€-t ingyen kivenni.
De ha ezen felül lenne még szükséged készpénzre, akkor az erstés számlád feltételeit nézd meg, és ha van ingyenes vagy kedvezményes (2% alatti) készpénzfelvételed, akkor az erstés számládra utalással, majd arról ATM felvétellel tudsz a legkedvezőbben készpénzhez jutni.[ Szerkesztve ]
-
jezsu1998
csendes tag
válasz nutfile #1456 üzenetére
Egyetértek veled érdemesebb előre tervezni minden pénzügyi dolgot, ahogy ezt is
De én eddig soha nem hallottam/vagy tapasztaltam, hogy más árfolyamon váltott volna. Előfordult már olyan, hogy nem maradt pénz a forint zsebemben, és emiatt az eurósat terhelte ugyanazon az árfolyamon, mintha a vásárlás előtt átvezettem volna a forint zsebbe. (Mivel folyamatosan változik az árfolyam, ezért volt minimális eltérés, de csak századok/ezredek szintjén, amit én az élő árfolyamnak tudtam be, nehéz másodpercre pontosan leellenőrizni. )U.i.: Sőt most jutott eszembe, hogy volt már olyan is, hogy fontban vásároltam (repjegyet easyjetnél), és nem volt aktív font zsebem, de akkor is aktuális árfolyamon váltott.
[ Szerkesztve ]
-
jezsu1998
csendes tag
válasz default. #20742 üzenetére
Szia!
Ha a forint zsebedbe szeretnél utalni az valószínűleg nagyon drága lesz. Ha viszont a forint számládról az eurós számlaszámra utalsz euróban, annak meg kéne egyeznie a belföldi forint utalás díjával, bár ennek nem sok értelme lenne szerintem, mivel a bankod váltana és nem a revolut.
Ha tartozik bankkártya a számládhoz mindenképpen a top-up-ot javaslom. Ha pedig nem, és sűrűn szeretnél pénzt tölteni a revolutra, akkor hosszútávon érdemes beszerezni egy kártyát, vagy egy olyan számlát nyitni amit olcsó fenntartani (gránit, cib eco, stb..), és jár hozzá kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB
- Gamer PC Intel I7 12700KF / 32GB DDR4 / RTX 3080 10GB / 1TB SSD / Beszámítás / Garancia /
- Eladó egy jó gamer pc! I5 9600KF (3,7ghz),RTX 2060 6GB, SSD 240GB,+2TB HDD, 16GB RAM
- Játszós PC , R5 5500 , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC eladó! Jó áron! I5-9600K, RTX 3060 12GB, HDD 1TB, +240GB SSD, 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest