Új hozzászólás Aktív témák

  • vezeralmos2

    senior tag

    válasz naja #24996 üzenetére

    Szia.
    Bocsi nem láttam a választ.
    Feszültség csökkentéshez elég egy B chipsetes lap is, az is képes rá.
    Én intelnél manuálisan szoktam beállítani, idle-ben lecsökken így is a fogyasztása pár wattra. Frekvenciát soha ne tedd fixre, attól többet fogyaszt.
    460 wattos tápot nem javaslok ilyen konfigurációhoz, még egy régebbihez sem javasolnám, kivéve ha valami platinum minősítésű. 600w bronze/gold legyen legalább.
    H470 chipsetet ne nagyon vedd meg, mert az az abszolút belépő kategória, azokba az alaplapokba még az i5-ös procit sem tenném bele, mert nincsenek rá felkészítve.
    B560 chipsettel már nyugodtabb lehetsz, mondjuk egy TUF Gaming kiadás, de inkább ROG, csak a B chipset nem engedi meg hogy mélyebb szinten belenyúlj a biosba, régebbi lapokon B chipsettel stock órajelek elérhetőek csak. (Én most cseréltem b360-f gaminget egy z390 Hero-ra)
    Z Chipset nyilván a csúcs, ez a legjobb, és ez enged meg a legtöbbet, ha a biosban személyre szeretnéd szabni a számítógép teljesítményét.
    25 ezer forintért nem fogsz kapni jó lapot ilyen kategóriában. 10 éves Haswell konfighoz már vannak 25-ért Maximus lapok, de újabb generációkhoz ilyen áron ez felejtős.

    A Sandy Bridge legendája

Új hozzászólás Aktív témák