Új hozzászólás Aktív témák
-
Montanaxy
tag
Jobban örültem volna egy rendes remakenek egy mai engineben, de ne legyünk finnyásak, ez is várós lesz. Remélem az irányítást és a menürendszert is megcsinálják korszerűbbre.
-
Stauffenberg
nagyúr
Valaki kiszámolja, hány olyan nap van az évben (ha van egyáltalán), amelyen nem jelentenek be egy remastert?
Gyerekként imádtam a klasszikus Tomb Raider játékokat, de már a könyökömön jön ki, hogy mindenből remaster/remake/reboot készül, hogy újra lehúzzanak pénzzel.
Ez a leglustább módja a pénznyomtatásnak. Egy rebootnak még tud lenni becsülete és a Mafia 1 rebootja nagyon igényes lett anno, de ott is azt éreztem inkább bárcsak ezt az energiát egy teljesen új játék fejlesztésére fordították volna (mivel technikailag az is volt, csak a régi szereplőkkel, régi történettel).
--- "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau
-
Bad Pritt
nagyúr
válasz
Stauffenberg #3 üzenetére
Melyik volt a Mafia 1 reboot?
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Stauffenberg
nagyúr
Trükkös, mert az egész trilógiának ezt a nevet adták, de csak az első rész reboot, második kettő csak remaster (az is szar minőségben). De az első az patika módon meg lett csinálva és a remake helyett szerintem jobban illik rá a reboot kifejezés, mert átírták a főszereplő karakterét is valamennyire (nem spolerezek, meg egyébként is off).
--- "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau
-
Bad Pritt
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8 üzenetére
Az első is csak remake, de a jobbik fajtából.
-
goodboy007
senior tag
A 2007-es Anniversary nem a 2 remake-je volt?
Én az eredeti részekkel nem játszottam, de az zseniális volt, nekem jobban bejött, mint a Legend óta bármelyik másik rész."propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Évtizedek óta ez a kedvenc játék-sorozatom, a mai napig is szívesen játszom (szinte) bármelyik részével. (Egy kivétel van, az Angel of Darkness, azt pont elég volt egyszer végigvinnem, látni sem akarom többet.
)
Az OldGen részek közül pedig éppen ez a három epizód a kedvencem, így kíváncsian várom a „remaster” verziókat.
Apple iPhone 13 (Midnight, 128 GB) Apple iPhone 6S (Space Grey, 64 GB) ¶ Mercedes Benz W124 (1987, 200D)
-
Bad Pritt
nagyúr
válasz
goodboy007 #10 üzenetére
Az első rész remake-je volt, nálam is az a kedvenc.
-
maputo
tag
válasz
Azért lehet, hogy jobban jártunk, hogy legalább a Mafia Definitive Editiont megcsinálták...
[link] A Mafia 4-hez nem volt kedvük, próbálkoztak mással, csak elég kretén módon... Inkább azon csodálkozom, hogy a T2 nem szántotta még be őket. -
Stauffenberg
nagyúr
Nyilván lesz ezerféle definíció a remake és reboot fogalmak tisztázására, de itt egy szerintem elég pontos:
"Remake is redoing essentially the same film/show. Reboot is regenerating the basis of original story but updating and re-writing not the original show but a new version of it"
Ha megváltoztatod a sztori egyik központi elemét és a protagonistából kiszervezel egy kulcs tulajdonságot egy másik szereplőnek (aki korábban legfeljebb töltelék mellékszereplő volt), akkor eléggé belenyúlsz a sztoriba, még akkor is ha a külső körülményeket nagyrészt érintetlenül hagyod. Tommy motivációi más alapfelállásból táplálkoznak az eredeti és a reboot történetben és szerintem mind a kettő jól meg lett írva és mind a kettőt érdemes megismerni.
-
Scholes9
nagyúr
Vagy remake vagy semmi
-
Bad Pritt
nagyúr
válasz
Stauffenberg #14 üzenetére
Jogos lehet, bár én ezt ennél egyszerűbben fogom meg: ott a honlapja, az meg remake-nek hívja.
-
montana92
csendes tag
válasz
Alapvetően egyetértek veled, de itt szerintem pont nincs szó lehúzásról: 29 euró lesz a 3 játék egyben, ami szerintem korrekt ár azért, amit nyújtani fog: az első trilógiát játszhatod modern rendszereken, mókolás nélkül, döntésed szerint kicsit szebb grafikával (és remélhetőleg modernebb irányítással).
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Bad Pritt
nagyúr
válasz
Stauffenberg #19 üzenetére
Most azért utánanéztem, általánosságban milyen kifejezést használnak a Mafia DE-vel kapcsolatban általában és a reboot fel sem merül sehol. De nyilván annak hívod, aminek akarod, csak nem véletlen, hogy többen nem értettük először, mire gondolsz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
montana92 #17 üzenetére
Nem lehúzást mondtam, hanem lusta pénznyomtatást. Azért remasterelni három már meglévő játékot legyen melóban annyi, mint egy új játék fejlesztésének a 10%-a (és lehet sokat is mondtam), de elkérik érte egy új játék árának közel az 50%-át.
Ilyet eddig modderek csináltak hobbiból a szabadidejükben (sokszor messze igényesebben), tök ingyen, esetleg egy PayPal Donate gombot kitettek a Download gomb mellé. A kiadók meg rájöttek arra, hogy filléres befektetéssel pénzt lehet nyomtatni és ha rásütik a 30 eurós árcédulát, még olcsónak is fogják találni az emberek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Bad Pritt #20 üzenetére
Arra céloztam össze-vissza elnevezés alatt, hogy van amikor a kiadók marketing okokból akarnak vagy éppen nem akarnak valamit a nevén nevezni.
A Rockstar nagyon durván befürdött a GTA trilógia remasterével és a Red Dead Redemption-re nem is hajlandó ezt a szót használni, csak csendben simán igyekszik újra kiadni olyan konzol platformokra, amire eddig nem volt elérhető, közben azért a grafikába belenyúlt, kevésbé tömörítettek a textúrák, lecseréltek egy csomó assetet (pl: növényzetet) szebbre és így tovább.
-
Montanaxy
tag
válasz
goodboy007 #10 üzenetére
Tényleg, valamelyik korai résznek volt egy remakeje de azt én nem játszottam, bár megvan a steam fiók mélyén.
Viszont én egy UE4-5 engines megoldást megnéznék.
-
-
montana92
csendes tag
válasz
Stauffenberg #21 üzenetére
Jogos, akkor én is átfogalmazom: szerintem a befektetett (valóban minimális) munkával összhangban van az elkért ár.
A modderek kapcsán: ez nem kizártan igaz is lehet (bár majd kiderül, ha kijön a cucc), de az emberek (vagyis inkább a célközönség) nagy része szerintem úgy van vele, hogy ez a 10 euró/játék ár megér annyit, hogy szépen ott lesz a steam könyvtárban a játék és nem ilyen-olyan nem hivatalos megoldásokkal szarakodva tudod csak elindítani.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
montana92 #26 üzenetére
Nem foglak arról győzködni, hogy ne gondold korrekt vételnek. Csak nekem ezek már a könyökömön jönnek ki.
Tomb Raiderből is szívesebben látnék végre valami tényleg next-gen modern cuccot ami megmutatja mit tud mondjuk egy PS5/Series X (és nem is feltétlenül az agyeldobós grafikára gondolok, hanem a nagy méretű, töltőképernyők nélküli terekre). Persze nekem is hiányzik, hogy PS5-re már nincs új Uncharted játék (dobpergés, most figyelj: CSAK REMASTER), erre jó lenne egy új Tomb Raider játék.
Ez csak ilyen himihumizás pénznyomtatásra. Persze tök jó nosztalgiázni néha, de azt érzem ma már lassan több remastert kapunk, mint tényleg új játékot.
-
montana92
csendes tag
válasz
Stauffenberg #27 üzenetére
'Csak nekem ezek már a könyökömön jönnek ki'
' de azt érzem ma már lassan több remastert kapunk, mint tényleg új játékot'Megértelek és lényegében egyetértek veled.
Én azért is vagyok ezzel könnyen, mert nem sokat tudok mostanában játszani, a megjelenések nagyrészével egyszerűen nem is foglalkozom és így számomra mindig van valami újdonság.
A remake/reboot tenger is hidegen hagy, bár az általad is említett és szerintem is kiváló Mafia mellett a Resident Evil 2-3 nálam azért nagyon bejött.
-
Vistaboy
veterán
Bakker, már kezdtem örülni, hogy végre hivatalosan is kiadnak egy normális remake verziót az első három részből. De legalább valami olyasféle látványra számítottam, mint a Nicobass által készített Tomb Raider 2 Demó, ami Unreal Engine 4.2 alatt fut.
Íme egy videó erről:
Tomb Raider 2: The Dagger of Xian Remake (Unreal Engine 4.2)
Na, valahogy így kellene kinéznie ennek a Tomb Raider rebootnak!!!
Egy akkora stúdió, mint a Crystal Dynamics, nem engedhet meg magának legalább egy Unreal Engine 4 licencet, és a Nicobass által készített Demóhoz hasonlóan nem tudják az egész trilógiát átírni az alá? Ok, tovább tartana, de annak több értelme lenne, azt biztos megvenném, így viszont ez nálam kimarad. Majd esetleg ha 10 euró körül ideadják egy akció, vagy Steam vásár alatt, akkor lehet, hogy behúzom (Kizárólag Lara miatt), de 30 euróért (Elővásárolva 23), köszi, de nem kell.
Unreal Engine 5 Next-Gen Real-Time Demo Running on PlayStation 5
Inkább a következő Tomb Raider játékkal foglalkoznának, nem mindenféle reboottal. Azért 2018. óta igencsak eltelt már 5 év, és még mindig nincs hivatalos bejelentés az új részről. Ennyi idő alatt már minimum elvárok egy legalább Unreal Engine 5.2 minőségű grafikát (lásd videó), és eredeti, klasszikus Tomb Raider játékmenetet, minél kevesebb akcióval (Fegyver max. Íj és dupla pisztoly), és legalább olyan puzzle-kat és csapdákat, mint az eredeti kiadásban. Kár, hogy ennyire elterjedt az internet és a YouTube, emlékszem, amikor 27 évvel ezelőtt kijött a Tomb Raider első része, mekkora kihívás volt segítség nélkül megoldani a fejtörőket. Nem tudtad megnézni, mit hogyan kell csinálni, ha elakadtál valahol, akkor felköthetted a gatyád, nem mutatta egy óriási nyíl, hogy hová kell menned. Ezt kellene visszahozni, akkor lenne a valódi Tomb Raider. Nem Rambo módjára sárral bekenni magad és a bokorban lapulva késsel vagdosni el az ellenfelek torkát... A Shadow of the Tomb Raider már-már csalódás volt, remélhetőleg az új részben nagyobb hangsúlyt kap a felfedezés és a fejtörők, mint az akció.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Nicobass munkáját én is követtem és le a kalappal, szép lett a demo.
A régi játékokhoz hasonló fejtörőkkel és nulla segítséggel ellátott korszerű felületű játék esélye szerintem minimális, mert te és én,, illetve azok, akik erről hasonlóan gondolkodunk, mára nagyon kevesen maradtunk, nem vagyunk piacot befolyásoló tényező.
A világ és benne az emberek nagyon megváltoztak 1996 óta, sokkal inkább arra van igény, amit a SotTR- ben láttál. Apple iPhone 13 (Midnight, 128 GB) Apple iPhone 6S (Space Grey, 64 GB) ¶ Mercedes Benz W124 (1987, 200D)
-
Shing
őstag
válasz
Coleman.B #30 üzenetére
Pont szegény SoTTR-t kiemelni. A reboot részek közül a legjobb, végre kilehetett kapcsolni a segítségeket, pl. fehér perem platformerkedésnél. Vagy végre volt benne rendes úszás mechanika... és sok apróság még. Ahhoz képest a 2013-as reboot de még a Rise is egy hentelős játék.
Anti-hype
-
Ebben igazad van
, el is felejtettem… pedig éppen egy ilyen, “minden help kilőve” végigjátszásban vagyok, csak pár hónap szünetet tartok benne és ki is ment a fejecskémből…
Ha jól rémlik, ez a „One with the jungle” maximális nehézségi szint.
[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 13 (Midnight, 128 GB) Apple iPhone 6S (Space Grey, 64 GB) ¶ Mercedes Benz W124 (1987, 200D)
-
Bad Pritt
nagyúr
Kár, hogy ennyire elterjedt az internet és a YouTube, emlékszem, amikor 27 évvel ezelőtt kijött a Tomb Raider első része, mekkora kihívás volt segítség nélkül megoldani a fejtörőket. Nem tudtad megnézni, mit hogyan kell csinálni, ha elakadtál valahol, akkor felköthetted a gatyád, nem mutatta egy óriási nyíl, hogy hová kell menned.
Nemrég jött ki Netflixre a Painkiller című sorozat és az egyik karakter szabadidejében pont a Tomb Raiderrel játszik, el is akadt és felhívott egy segélyhívó vonalat, hogy kell megcsinálni az adott részt. Más világ volt.
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
válasz
Bad Pritt #33 üzenetére
Igen, pontosan ezért lehetett beragadni egyes játékokban. Aztán kellett a hely az újabb címeknek úgyhogy a beragadtakat le lehetett törölni a francba. Ehelyett most 10-15 órás egyjátékos kampányok vannak. Jobb ez így mindenkinek.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
GodGamer5
addikt
A Dagger of Xian fan remake szintjétől nagyon távol áll ez az egész, az meg már a minimum volna 2023/24 -ben... [link]
[ Szerkesztve ]
"A.I. -t még nem láttam lámpavasról lógni. Politikust már igen.""Nem úgy bumpmappol a vízen az árnyék" "Szkrollozódik a paralax" Zöldíthetnek a kékek, ha a villanyóra vörösen izzik."
-
podtibi
aktív tag
Ez teljesen jó és tisztán érthető, csak ismét az van hogy könnyebb valamit felújítani vagy ismét kiadni, mintsem valami újat kiadni.
win11,3080ti,9900ks,se-214x,2x8gb2133cl10,gold850w,1080p144hz,256gbSSD,1tbSSD,1tbHDD,bitfenix neos
-
EquinsuOtcha
kezdő
#29:
"Tomb Raider 2: The Dagger of Xian Remake (Unreal Engine 4.2)
Na, valahogy így kellene kinéznie ennek a Tomb Raider rebootnak!!! "
Igen.
Vagy mint a jedi knight rajongói remake.
Az is rendben van.
Ez viszont egy nagy lószar.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
gp A gyűjteményes csomag a tervek szerint jövő év februárjában debütál.
- TP-LINK routerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elden Ring
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Árakat emel a Netflix
- A Minisforum egy integrált CPU-s, PCI Express 5.0-s alaplappal jelentkezett
- Kicsi az Armor X12, de erős. És olcsó
- További aktív témák...
Állásajánlatok