Új hozzászólás Aktív témák

  • gombasm

    aktív tag

    Január közepe óta megvan a 3/32 -es (nem global, nincs B20) Redmi 5 plus telefonom, mióta megnyílt olvasgatom ezt a topicot. Sok dolgot nem igazán értek, amiért itt több száz hozzászólás született és úgy tűnik soha nem is lesz vége ezeknek...

    (Elöljáróban: sokadik Xiaomi telefonom, MI3 -mal kezdtem, most is van még egy Redmi Pro ez mellett, a családban lányom a harmadik Xiaomit használja (MI A1 most, előtte Redmi 3 volt két változatban. Szóval: imádom a Xiaomit, ismerem a MIUIt, sok éve van MIUI fiókom, nyitom a BL -t, rootolok, romokat próbálgatok, de a végén mindig visszatérek a MIUI -ra, mert nekem ez nagyon bejön.)

    Tehát: Redmi 5 Plus 3/32 gold, kínai változat, BL nyitva, TWRP fenn, MIUI EU rom legfrisebb változata telepítve hetente, rootolva (SU).

    1. SD kártya üzenet az értesítési soron: jelentem, hogy az EU romon is megvan, még mindig, de engem speciel egyáltalán nem zavar. Aki ez miatt akarja eladni a telefonját, az inkább rakjon rá másik romot, amivel eltűnik ez az üzenet, bukja viszont a MIUI extrákat :(. Én semmi pénzért nem adnám pl. a gesztusvezérlést - imádom!

    2. GPS hiba (???): nálam az eredeti kínai és az eu romon is azonnal talál jelet, hibátlan a GPS. A képekhez az információk is megvannak gyári és más kamera appokkal egyaránt.

    3. Üzemidő: nem hiszem el, hogy bármilyen más telefon (legyen az akár Note4) ennél kétszer tovább bírja. Valami nagy baj lehet evvel akkor... Munkában használom, egész nap két e-mail fiókot szinkronizál push -ban, wifi állandóan megy, bluetooth a kihangosítók miatt állandóan bekapcsolva, sms -t gyakran küldök/fogadok, ha úgy adódik játszom is rajta - ja még telefonálok is, nem keveset. Még este (általában 10 körül) lehúzom a töltőről 100% -on (éjszaka is be van kapcsolva) és másnap hazaérkezéskor (du 6 körül) a legkisebb akku % sincs 50 alatt, tegnap pl. 58% -nál volt kb 20 óra rendes használattal. Akinek ez nem elég, az festi magát! Ami fontos: FB app nincsen telepítve, Messenger (normál, nem lite) van és megy is.

    +1: tokok, fóliák: Ez mindenkinek szíve joga, hogy mit vesz, tesz fel, hogyan védi meg a telefonját. Én egy idő óta úgy gondolom, hogy nem azért veszek egy szép telefont, hogy 1-2 dolláros müagyagokkat tarkarjam el, aztán soha többet nem látom azt, amiért tulajdonképpen megvettem :( . Mindig is használtam (mű)bőr tokot, abban tartom, ha használom kiveszem belőle. Vettem rá üveget is, de sajnálom elrondítani vele a kijelzőt, egyelőre nem vitt rá a lélek, hogy rátegyem. Igaz, hogy nekem soha eszembe nem jutott simán zsebretenni a telefont, nemhogy táskába, kulcsok és aprópénz közé bedobni.

    (Azért az itaky tok linkjét köszönöm, az tetszik, főleg, hogy van belőle arany színű is. Lehet, hogy rápróbálok...)

    Mindenkinek további sok szép napot ezzel a klassz telefonnal!

    (A Oneplus 3T -t eladtam, a használt árának a feléből kijött a Redmi 5+. Nyugodtan állíthatom, hogy használat közeben sehol nem érződik az új árában háromszoros különbség a két készülék között.)

    [ Szerkesztve ]

    Nexus 4 & Redmi 5+ & Poco F2 pro & Nothing (1)

Új hozzászólás Aktív témák