Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
yagami01
aktív tag
Ha minden igaz holnap én is tulajdonosa leszek egy Pro nélküli változatnak. Aprón sikerült szerezni egy szép állapotú, nagyboltgaris példányt.
Egy sok éves ZTE Skate-et fog váltani. Érdekes lesz megszokni a méretet. Na meg a szoftver is picit tanulós lesz, így droid 2.8.5 után... kíváncsi leszek. (: -
yagami01
aktív tag
Nem nagyon. Úgyhogy lesz pár "új", jóféle alkalmazás is amit végre tudok használni (pl. olyan egyszerű és mára tán hétköznapi dolog, mint a shazam, néha jól jött volna ilyesmi, de persze sok minden van).
Egyébként még ha támogatott is lenne, sok esetben akkor sem tudnám használni, mert mióta vettem nagyon megnőtt az alkalmazások mérete. Emlékszem anno jó pár elfért rajta, most már kb. semmi... A belső tárhelyen 16MB szabad hely van úgy, hogy 147mega foglaltat ír és kb. csak a gyári alap dolgok vannak már rajta.
( SD-re meg talán mintha nem mindent engedett volna áttenni mikor még voltak is rajta... meg mintha annak egy részét megtartotta volna belső memón is, az meg hiába kevés, ekkora tárhellyel a pár mega is számított) -
yagami01
aktív tag
válasz zsolti72837 #2843 üzenetére
Beállítások - hangok és rezgések - rezgő visszajelzés érintéskor? Vagy nem tudom, csak egy tipp.
Na szóval megjött a cucc. Teljesen jó. Csomó minden kis vizuális dolog van ami tök jól néz ki.. kis apróságok amik eddig nem voltak... ujjlenyomatolvasó animáció, always on display (ami nagyon remélem, hogy nem eszik sokat) stb. Meg hát maga a kijelző is sokkal nagyobb felbontású, szebb egy valami. Tetszetős eddig. A szoftveren is hamar ellehet igazodni, gyorsan tanulható, egyértelmű. Ja és a töltőanimáció külön tetszik, rohadt jó.
Lőttem pár képet, alig állítgattam valamit... ha valakit érdekel:
[link]
Majd még belejövök, kitapasztalom a beállításait. Meg nézek majd egy gcamot is. -
yagami01
aktív tag
válasz zsolti72837 #2846 üzenetére
Érdekes. Kifejezetten billre vonatkozóan nem láttam ott semmit így hirtelen. De csak van rá valami megoldás... szerencse, hogy engem annyira nem zavar. Nem tudom neten írnak-e róla valamit, de talán valaki aki nálunk tapasztaltabb megírja a tutit.
-
yagami01
aktív tag
válasz vadászcsiga #2849 üzenetére
Hát én ezt már rohadt rég állítottam, mikor megvettem a Skate-et kb. De megnézve igen, már annál is a nyelves részen belül (nyelv és bill) volt található. Ilyen plusz funkciók a billentyűzeten pedig még nem voltak, úgyhogy én ezt még nem ismerem annyira.
De a lényeg, hogy megvan! (: -
yagami01
aktív tag
válasz vadászcsiga #2851 üzenetére
Köszi, egy ideig tökéletes lesz, de reméljük most nem 10 évig.
-
yagami01
aktív tag
válasz zazenke #2854 üzenetére
Aha. Szeretem a jól kinéző dolgokat az a baj. Ugye ez a telefon ~fél éves durván, de én is tudom meríteni láthatóan a kamerázással pl. Mondjuk elmondás szerint keveset volt használva, sok időt csak állt, lehet akkor később jobb lesz vagy nem tudom. A 12-essel ha mással nem... kíváncsi leszek, köszi az infót.
( most pl. be van kapcsolva az AOD, de nem mutatja, nem tudom ez ilyen bug-e vagy valami kínja van, na mindegy ) -
yagami01
aktív tag
-
-
yagami01
aktív tag
Hát úgy minden.
- Doboza, blokkja, gari. (majdnem 2022-ig médiába)
- 6 db tok
- A gyorstöltő (életem első gyorstöltője, tényleg jó cucc )
- Rajta fólia, elvileg nem is olcsó, ilyen "öngyógyítós" valami. Meg pluszba még 1 fólia.Asszem ennyi. Amit nem találtam, az a simtű, de nem tudom adnak-e hozzá alapból, erre nem emlékszem. Nekem meg ugye olyan régi volt a telefon, hogy akkor még nem volt ilyen. Úgyhogy ezt kell majd szereznem valahonnét, de rájöttem fogpiszkálóval is működik, csak nem kéne beletörni.
-
yagami01
aktív tag
válasz vadászcsiga #2867 üzenetére
125k + szállítás
-
yagami01
aktív tag
válasz vadászcsiga #2871 üzenetére
Megnéztem, láttam, hogy akörül van. De azok ugye kisboltok. Nem tudom mennyire megbízhatóak vagy akár ne adj Isten mikor szűnnek meg. A nagyobb boltok már egyből drágábban adják. És az volt az egyik csábító tényező ennél, hogy az egyik nagy bolthoz szól a gari. Ami úgy megbízhatóbb talán, mint a kicsi "noname" boltok, amiket nem ismerek.
sharp4: Jaja piros cimke. Amiatt nem tetszik az. Meg, hogy szenvedés leszedni. De azt használom, mert fekete. Veszek szerintem majd másikat, amin nincs címke, ettől eltekintve jól néz ki. -
yagami01
aktív tag
Én se használom régóta ugye, de eddig nálam is ok szerintem. (Persze a Skate után lehet akkor is oké lenne nekem, ha amúgy nem az. )
Lőttem pár képet alőlapival arcra, beltéren, úgy nem volt problémám a fejes dologgal. Hátlapival nem tudom mi a helyzet egyelőre ilyen téren. A kamerával elégedett vagyok egyébként és szerencsére, mert az érdekelt leginkább. Persze még azt is kitapasztalom még jobban, tuti lehet még jobbakat lőni nagyobb hozzáértéssel.
(sharp4 telója van nálam ha minden igaz, úgyhogy ha nála voltak ezek a problémák, nálam is kéne lennie, úgyhogy lehet a későbbiekben én is megtapasztalom... mindenesetre reménykedem, hogy annyira azért mégse... még úgy is ég és föld lenne a Skate után, de azért nem kívánom )
Jó lett a plüssös kép.
Ami zavaró volt eddig az a gcam, de az nem gyári dolog. Néha szarakszik, nem látja konkrétan a kamerát és fekete a kép. Programon belül eltűnik a frissen készített kép és nem lehet megnyitni/megnézni (külön, gallériát megnyitva ott van). Illetve az zavar még benne, hogy hiába van az a beállításainál, hogy "teljes felbontás", a képek felbontásából ítélve nem 108mp-t használ. Tudom, hogy sokszor jobb lehet a 27, de ha már van nem lenne rossz valami beállítás hozzá vagy valami. Ugyan így a videónál se látok beállítási lehetőséget így hirtelen a felbontáshoz, csak FPS-állítást, ami előző alapján nem tudom a maxot hozza-e ki a telefonból. Na mindegy. Egyébként a készülékkel jelenleg nincs gondom szerencsére. -
yagami01
aktív tag
válasz novinyul #2905 üzenetére
Plusz gcamban van HDR, ha jól tudom alapból az nincs. Illetve éjszakainál van az az astromód, ezt álvánnyal majd kiszeretném próbálni. Néha jól jön, pl. amit észre vettem, hogy alapbeállításon gyárin néha kiég az ég, gcamban (HDR-el talán?) nem. De lehet van olyan gyári beállítás ahol ez elkerülhető. Pl.:
Pici képek, csak szemléltettem a dolgot. -
yagami01
aktív tag
válasz novinyul #2909 üzenetére
Lehet majd utána keresek a fotós topikban. Mindenesetre törölni nem törlöm, még próbálgatom meg egyébként sem baj, ha fenn van.
qnadam: Jé tényleg, vaksi vagyok. Akkor csak plusz beállítás van gcamban, az a javított HDR+. Na pl. hasonlókra gondoltam, hogy még ki kell tapasztalnom jobban. -
yagami01
aktív tag
Én is lőttem csillagos képet. Picibe berakom ide is, nagyobb kép alatta linkként lesz.
Ez gcammal készült. Éjszakai, astro mód. Egyből megtetszett ez a cucc. Gyárival nem tudtam ilyet összehozni... de lehet van sokkal jobb beállítás is, mint amiket próbáltam. Az is közre játszhat, hogy gyári kamerán max 5mp-et enged késleltetni, míg gcamban 10-et, így több időm volt befutni lekapcsolni a villanyt (meg ott ugye percekig gyűjti a fényt meg ilyenek), míg gyárinál lehet későn tudtam lekapcsolni. Nem tudom ez mennyit befolyásolt. Lőttem egyet 8ms/1600 ISO-val meg 16ms/3200-essel, utóbbi sikerült jobban, a fókuszt automatán hagytam mindkét esetben. (Nem nagyon értek hozzá még, csak előtte utána olvastam felületesen mit kell állítani csillagfotózáshoz.) Szóval gyárival (108mp) a jobb kép ez lett, a gcam szerintem sokkal jobb, több minden látszik:
[link] -
yagami01
aktív tag
válasz #72755712 #3032 üzenetére
(eh, nem válasz akart lenni)
Tetszik ez a Marsos háttér amit beállított, legalább nem kell hozzá hátteret keresnem. (ez mintha eddig nem lett volna, legalábbis én nem láttam) Olyan nagyon sok változást nem vettem észre, de eddig bejön. Kamera is kicsit más lett. A portréból pedig kivették a szépiát ha jól látom, ezt mondjuk én sajnálom.[ Szerkesztve ]
-
yagami01
aktív tag
válasz vadászcsiga #3037 üzenetére
Jaja. Én ezen az oldalon néztem és töltöttem: [link]
Kell hozzá valami Háttérképek alkalmazás a google-től, én azon keresztül tudtam működésre bírni. Ehhez is van link a cikkben. -
yagami01
aktív tag
válasz vadászcsiga #3039 üzenetére
Na ja. Ezt én sem értem. Amúgy van Szaturnuszos is, az is tölthető valahonnét biztos.
Azóta megfigyeltem, hogy a Föld oda zoomol ha minden igaz ahol épp vagy? Nálam Kárpát-medencére megy kb. A sziklás Föld-hátteren pedig a víz is fodrozódik, nagyon zsír. :) Azt gondoltam csak állókép ami mozog és ennyi (mondjuk így logikus az élő háttérkép elnevezés xd). -
yagami01
aktív tag
Ja, a lezárt/feloldott képet nekem is a marsos hátteren hagyta, de engem nem zavar, tetszik az a kép. Illetve ha csak Föld animációt néznél Mars nélkül, akkor a sima ujjlenyomat feloldás még a fekete képernyőt segít, akkor ugye a régi háttér nem jön elő. De szerintem megoldható annak a cseréje is. Pl. ha valahonnét lelehet szedni azt a képet, akkor berakod háttérnek és utána újból berakod az élőt, így meghagyja a régi hátteret a feloldott képernyőt, ami így a Föld lesz... vagy ha külön belehet állítani a feloldásiképet, akkor betenni oda. Külön a Földes képre nem kerestem rá, de eltudom képzelni, hogy valahol az is fenn van és talán azzal valahogy így megoldható.
-
yagami01
aktív tag
válasz vadászcsiga #3044 üzenetére
Köszi Nekem az annyira nem jön át, ezek a kőzetbolygók így jobban bejönnek első blikkre.
Egyszer valahogy a sziklás/folyós Föld háttér helyett a bolygó maradt ott, olyan nézetben mint a Mars háttér csak a másik oldalon és ugye Földdel, oszt forgott. Nem tudom hogy csináltam vagy csak bug volt-e, de az se nézett ki rosszul... -
yagami01
aktív tag
válasz vadászcsiga #3064 üzenetére
Áh, megvan hogy működik! Leteszteltem. Szóval nem lokáció függő sajnos, hanem háttérkép függő és elnéztem, szerintem nekem Adria tengerpart-Horváto. lesz inkább kb. Mert ugye a sziklás tengeres folyónak kinéző háttérképem van és hát az ott van a valóságban is ezek szerint, ezért oda közelít... A gleccser pedig valahova északra egy jeges részre (lehet Grönland nem tudom már), a "füves" cucc pedig valahova Dél-Kelet Ázsiába. Szóval a háttérképtől függ, hogy hova közelít és forog a bolygó, ahol a háttér a valóságban is található valószínűleg. Amúgy logikus is, hogy oda közelít, ha belegondolunk...
[ Szerkesztve ]
-
yagami01
aktív tag
válasz Chadisrai #3248 üzenetére
Nézzél róluk teszteket... pl. ezt a note 10-eset amihez írsz, meg a mi 10-eset is és egyből jobb képet kapsz. Pár oldalt vissza is olvashatsz a topikokban. Én ezt tenném. Amúgy a mi 10 szerintem jobb, nem véletlenül drágább, nézzél kamerás teszteket és vesd össze a kettőt, hogyha neked ez számít (nekem a mi 10 rémlik jobbnak, de majd eldöntöd Te hogy látod).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest