Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg azt müveli a telefonom, hogy 30-50% töltöttség között teljesen random elkezd melegedni a telefon és kb 1-1,5 ora alatt nullára leszopja az akksit úgy, hogy kikapcsolt képernyővel fekszik az asztalon. Az android rendszert hozza legmagasabb fogyasztonak ezekre az idöszakokra, de az sem magas igazából a korábbi tapasztalatokhoz képest ugyanaz. Tapasztalt már valaki hasonlot? Vajon ez akksi vagy szoftveres hiba?
Vajon az akksi kb másfél évesen még gariban cseréltethető? :D
-
Siriusb
veterán
válasz blizzrd #16001 üzenetére
Az utóbbi napokban több hozzászólásban olvastam, hogy a GMS meríti a telefonjukat. Mindjárt rákeresek.
Szerk.:
Nem tudom, hogy kell URL-t generálni, így csak bemásolom:
GMS/Play services drain bug fix/workaround
Download the Servicely app from play store, grant it root access
Go into the services tab (3rd from left on the bottom)
Search for this service:
.chimera.GmsIntentOperationService
Tap on it and disable it.
You can do the same with ADB shell (you will still need root):
pm disable com.google.android.gms/.chimera.GmsIntentOperationService
The issue will be gone, but it may have some consequences since we're disabling a GMS service. Let me know if it works for you![ Szerkesztve ]
-
blizzrd
aktív tag
válasz Siriusb #16005 üzenetére
Nálam sajnos elkezdődött, nemrég frissítettem, hátha az megoldja de tévedtem. Az akkumulátor meddig garis vajon? Lehet visszaküldöm, hogy random fél töltöttségről nullára merül 1-2 órán belül.
Az meg vicc, hogy mókolni kell a telefont ez miatt köszönöm azért hogy megnézted -
Mr Dini
addikt
válasz blizzrd #16006 üzenetére
Nekem is ilyen. Nem az akksi hibája a legtöbb esetben. Az io hatalmas, mert folyamatosan errorozik egy service és újraindul, meg írja a logot. Ha meg visszaküldöd nem gyári rendszerrel, ki fognak röhögni. Vagy nálad MIUI alatt is csinálja?
Nekem egyébként a parancs remekül megoldotta a problémát.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Obyboy
Topikgazda
Feleségem MiA1-esén szeretnék ROM-ot cserélni.Sajnos a MiA1 topic már nem túl aktív így tőletek kérnék segítséget.
A MiA1 Telegram csoportja alapján a RevolutionX (A12) és a PixelExperience (A12) a két legnagyobb felhasználói táborral rendelkező ROM és kb a CrDroid (A12) a harmadik. A RevolutionX, gyakrabban kap frissítéseket. Természetesen van rá LOS is de ehhez valamiért saját recovery kell ami fapadosabb mint a TWRP.
Ti melyiket ajánlanátok feltenni ha a stabilitás fontosabb mint a testreszabhatóság?"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
bexinho23
őstag
VoLTE aktiválva van, be is van kapcsolva a SIM kártyánal. Azonban nem jelenik meg a status bar-on az ikon. Ettől függetlenül aktív? Nem tudom kipróbálni, hogy hívás mellett leellenőrizzem, hogy a 4G, vagy még mindig az Edge áll rendelkezésre.
-
Obyboy
Topikgazda
válasz bexinho23 #16010 üzenetére
Nekem akkor tűnt el a VoLTE ikon mikor két SIM volt a telefonban. Ettől függetlenül működött. Csörgesd meg pl a szolgáltatód központi számát, ha a hivásnaplóban ott lesz mellette a HD vagy a VoLTE felirat akkor működik.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
zedcon
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam ezt a fórumot és számomra katasztrófálisan bonyolult egy sima rom felrakása a MI 9T-re. Korábban Samsung S9-em és S20FE-m volt ami utóbbit elvesztettem és vettem ezt a MI 9T.
A kérdésem mi a legegyszerűbb módja az Android 11-es (nem mókolt, nem custom) ROM feltelepítésének. Látom van Recovery ROM, Fasboot ROM, OTA Update.
Nade hogyan használjam és melyik a legegyszerűbb?
Innen letöltve
https://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/davinci/
Ezt tenném fel:
stableV12.1.1.0.RFJEUXM11.0Europe 2021-09-19Ez a jelenlegi verzió a telómon:
MIUI-verzió: MIUI Global 12.0.9 Stabil 12.0.9.0(QFJMIXM)
Android-verzió: 10 QKQ1.190825.002
Androidos biztonsági hibajavító csomag szintje: 2021-05-01Köszönöm előre is a linket a legegyszerűbb lépésekhez, mert magától nem frissül a telóm valamiért.
Üdv.
ZoliPontos vagyok mert mérnök, de van mikor eldobom az agyam. Lelkes Újonc vagyok 2003 (!) óta :)
-
Siriusb
veterán
válasz zedcon #16012 üzenetére
Szia!
Ha mindenáron MIUI vonalon akarsz maradni, akkor fastboot ROM-ot tudod felrakni a Mi Flash Tool-lal. Amennyiben nyitod a bootloader-t és felrakod az OrangeFox-ot, TWRP-t, más – nem gyári – recovery ROM-okat is tudsz telepíteni, melyek karban vannak tartva.
Célszerű telepítés előtt mindent lementeni, MI fiókból kilépni. A telefonhoz kellő USB drivereket is fel kell telepíteni, de ezt lehet a MiFlash Tool is felkinálja(?). Amikor csatlakoztatod a számítógéphez, annak fel kellene ismerni a telefont. A C meghajtón a gyökérkönyvtárban egy egyszerű nevű könyvtárba beteszed a fájlt (ne legyen a névben szóköz) és azt választod ki a MiFlash-ből.
Ennyit tudtam most előásni az emlékek ködöd mélységeiből.
Az xda-n biztos lelhető fel leírás a folyamatról 2-3 évvel ezelőttről.Szerk.:
No, xda-n egyből szembejött velem egy leírás: https://forum.xda-developers.com/t/guide-flash-official-xiaomi-firmwares-with-a-locked-bootloader-global-cn.3960059/
Úgy látszik, a MiFlash helyett már valami XiaomiTool v2 van.[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz Siriusb #16013 üzenetére
Itt azt írják, nyitott bootloader kell fastboot ROM-hoz is; az biztos, hogy nekem mindig nyitva volt. Furcsa, hogy a gyári programmal gyári ROM-ot nem lehet zárt bootloader-re telepíteni, de xiaomi-éknál semmi sem lehetetlen, meg annak az ellenkezője sem.
Hátha valakinek van naprakész információja és megmondja neked a tutit. -
crok
nagyúr
válasz Siriusb #16014 üzenetére
Nem annyira furcsa.. Ez ugy 4 eve biztosan igy van mar, nyitni kell (ami alapbol egyben format data) de utana visszazarhatod egybol, akar a MiFlash-bol meg a ROM install-al egyben bar en nem ajanlom (egyszer boot-oljon csak be rendesen, utan mindegy ha zarod). MiFlash-ben benne vannak mar a szukseges driver-ek is. Fiokokbol celszeru kilepni, igen, mert ugye nem kellene gond legyen ha utana ugyis ugyanazokkal lesz vissza (es nem szivat az FRP) de ugye Xiaomi egyutthato.. Mondjuk en inkabb a c.mi.com-ot ajanlom letoltesre, a hivatalos Fastboot how-to oldal [link] amugy is a MiFlash letoltesi linkkel kezdodik meg ugye teli csillaggal jeloli a nyitassal flash-eheto es ures csillaggal a nem nyitassal flash-elheto keszuleketet de egyetlen ilyen nincs mar a listaban. Meg lehet probalkozni nem hivatalos flash-elo programokkal (MiFlashPro, etc..) de azt is arra ajanlom ha mar nem akar menni a hivatalos ut mert mar beutott a s.*r..
-
Siriusb
veterán
Köszi a kiegészítést, mindig te sietsz a segítségünkre.
Nekem pár dolog biztos kimaradt, mert az első teendőm a bootloader nyitás volt, úgyhogy nem is foglalkoztatott olyan kérdés, mi van akkor, ha zárt a bootloader.
Arra emlékszem, hogy korábbi főverziót raktam vissza egyszer, és akkor bújtam a netet, no meg a fájlokat, hogy kiderítsem az a bizonyos védelem a mi készülékünknél is bevezetésre került-e, de szerencsére nem volt gond. -
inspiroyhome
senior tag
Sziasztok! Mi 9T keszulekem van, amit nagyon szeretek, de azert 2019 ota eltelt mar eleg sok ido.. Meg COVID sem volt amikor megvettem
A realme GT2 Neo-t neztem ki, mint kovetkezo delikvens. Tarhelyben, prociban, toltesben fejlodes, BT verzio is jobb, viszont nincs jack es kamera is kerult a kijelzobe. Szerintetek mi lenne egy erdemleges valtas Mi 9T-rol, ha a tarhely, kamera es akksi az ami fontos lenne? -
jUUh
addikt
válasz inspiroyhome #16017 üzenetére
Elég szubjektív kérdés, OFF is, szerintem ITT tudnának a legjobban segíteni.
Samsung Galaxy S23+
-
Jozsó
tag
válasz zedcon #16012 üzenetére
Lehet, hogy én túl egyszerűen gondolkodom, de ahogy nézem teljesen standard ROM van a telefonodon és arra egyszerűen a teljesen standard következő változatot akarod felrakni. Nagyon régen volt már, hogy én ilyen dolgokba energiát akartam fektetni, szóval én egyszerűen OTA frissítést csinálnék, és kész.
-
slayernick66
tag
sziasztok, MI9T telom van mar ket eve, lassan valtanek. van azonban egy olyan problemam vele a kezdetektol, amit egy reviewban sem emlitenek soha, es kivancsi lennek hogy nalatok hogy van.
kamera, akar gyari akar google camera. akarmikor nyitom meg, kell neki 1-2 sec, illetve a kepfeldolgozas is 1-3 sec hosszu mikozben sok mas telon pillanatszeruen vegbemegy.
nektek is ez a tapasztalat, es ez a normalis, vagy itt pl van/lenne kulonbseg a MI9T es PRO kozott? Itt a kepfeldogozo algoritmus lassu illetve annak processzalasa, nem?koszi!
-
helixP
nagyúr
válasz slayernick66 #16020 üzenetére
Szerintem a HDR képek összerakása tart ilyen "hosszú" ideig.
-
zsolt501
nagyúr
Én itt Szegeden cseréltettem az akkut Szeged, Zápor u. 4 a volt Cora most Auchan árúházban van egy telefonos bolt Euromobil & Tablet store a neve, az árat ne kérdezd nem emlékszem, de 10e alatt volt szereléssel együtt, a gyorstöltés probléma megoldódott, kábel hibám volt 2 kábellel sem indult el a gyorstöltés a 3. kábellel szépen ment, kicseréltem a kábelt és egyből jó lett.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Mr Dini
addikt
Én is most terveztem akku cserét. Kérdeztem egy pesti Xiaomi szervízt, azt mondták, hogy tavaly leállt a Xiaomi az eredeti akksi gyártással a készülékhez, szóval már csak utángyártottak vannak, amik eléggé a hit or miss kategóriába esnek (van amivel egy napot bír a telefon újonnnan). Telegramon kerestem pár embert, akik nemrég cseréltek akksit, mind a nihont ajánlotta. Kicsit tartózok az utángyártott akksitól, de rendeltem egyet, aztán ha megjön belerakom. Azt is mondták, hogy nem nehéz kicserélni, csak alkohol kell hozzá, meg nem szabad megsérteni a ragasztást.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
-
laci laci
addikt
Megszűnik a youtube vanced további fejlesztése.Így a hivatalos letöltési elèrèsek is pár nap múlva..
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
regener
veterán
-
kidnou
őstag
válasz kidnou #16033 üzenetére
Eddig a vancedet használtam, online hallgatásra az jött be a legjobban nekem, newpipe csak pár video letöltése miatt van meg. Mivel most hogy a vancednek hamarosan vége, keresem a legjobban kézre eső alternatívát. Sokan egekig magasztalják a tubemate t ezért próbáltam ki, de így kiesett a listából. Próbálgatom az általad is ajánlottakat, meglátjuk melyik lesz a befutó
Crok #16034 válaszára akartam reagálni
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz laci laci #16035 üzenetére
Ma délután 16órától élő Q&A a dologról itt: [link]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
-
margithid
veterán
Másnál nem dobálja el a wifit a telefon?
Nekem mostanában elég gyakran, újracsatlakozás segít, de bosszantó.. -
-
Siriusb
veterán
DerpFest-et használja valaki? Benyomások, vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Olive, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Garanciális
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
- iPhone 16 Pro Max 256GB Független Hibátlan/2025.10.25.Apple gar./p3790
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest