Új hozzászólás Aktív témák

  • pingwin92

    aktív tag

    válasz paolinho #4379 üzenetére

    Jó, csak az a baj, hogy egyelőre nem tudom, hogy van-e TWRP-m – már, ha egyáltalán jól értem, mi az; de nem vagyok róla meggyőződve.

    Úgyhogy most elkezdenék hangosan gondolkodni, aztán nyugodtan "szakítson félbe" bárki, ha hülyeséget írok, és javítson ki.

    Azt olvastam, a TWRP egy custom recovery, ami szép, grafikus interfésszel és érintésvezérléssel működik, és nem kell a hangerő gombokkal vacakolni.
    De mi az a recovery? Hát, ha pl. bugosan, vagy egyáltalán nem működik a telefon, innen (is) lehet factory resetelni, aztán reménykedni, hogy jó lesz, illetve szintén innen lehet újrarakni egy ROM-ot – feltéve hogy már beraktuk annak a .zip fájlját a teló gyökér könyvtárába.
    Akkor a recovery egyfajta bootloader (is)?
    Na, és bármilyen ROM-ot fel lehet innen rakni, vagy csak a hivatalosat, amit a gyártó az adott telefonra szán?
    A Xiaomi.eu, mennyire hivatalos? Mert oké, hogy közelebb áll a hivataloshoz, mint pl. egy LineageOS-hez, de attól még inkább vele egy kategória ebben a tekintetben. Ha jól értem.

    Ezek szerint le kéne cserélni a bootloadert egy Xiaomi.EU ROM felrakásához. Mondjuk egy jó kis TWRP-re...

    Na, mondjuk ez az előző bekezdés már lehet, hogy faszság, de ami megkavar, az a következő:
    Tradingshenzenen való vásárlásnál lehet választani, hogy milyen ROM-mal kéred a kínai verziós Xiaomi telódat (pl.): official Xiaomi China Firmware, official Xiaomi Global Firmware – ha egyáltalán létezik az adott telóhoz, de Mi 11 Próhoz pont nem, mert azt csak Kínában forgalmazták, tehát az nem játszik –, illetve van még Xiaomi.eu firmware.
    Az imént linkelt oldalon ezt nem részletezik, de a FAQ oldalon ezt írják:

    "What is the difference between Xiaomi.eu (TWRP / Fastboot) and Xiaomi Global Firmware?

    Basic differences are as follows:

    Xiaomi.EU (Fastboot) = Forum Custom Firmware, no OTA updates (manual), Saftynet Passed, Widevine Level 1, Multilanguage

    Xiaomi.EU (TWRP) = Forum Custom Firmware, OTA Updates, Saftynet Passed, Widevine Level 1, Multilanguage"

    Tehát van ilyen is, olyan is. Van fastbootos, meg TWRP-s Xiaomi.EU ROM. Ezt honnan tudja a vásárló, hogy neki milyen van?
    Az én esetem a Mi 11 Prómmal annyiban más, hogy én nem a tradingshenzenről vettem, csak hardveraprón, de nem én cseréltem rajta ROM-ot.
    És ami megkavar, az a félkövér rész.
    Meg, hogy egyelőre nem tudom, hogy ha csak rányomok a frissítésre a beállítások appban, akkor végigmegy-e hiba nélkül, vagy téglásítom. Még, ha nem is véglegesen, akkor is szeretek inkább előre körültekintően utánajárni dolgoknak, hogy utána kevesebb baszakodással tudjam megcsinálni, mint, hogy gépre dugva, fórumokat olvasva próbáljam kideríteni, hogy lehet életet lehelni a telefonba.

Új hozzászólás Aktív témák