Új hozzászólás Aktív témák

  • havri1

    félisten

    válasz Acef #2632 üzenetére

    Szóval én azért ezekre a dolgokra nem vennék mérget, még ha a hosszú távú tapasztalat nem is igazolt be sok dolgot.

    A program soha nem csinál semmit sem magától. Főleg SMS-t nem küld. Más nem férhet hozzá az üzenetekhez (sem mikrofon/kamerához), csak akinek engedélyezed. Ha valakinek ír, akkor azt csak az kapja meg, akit megcímzett.

    Ez azért sántít ebben a formában.
    Csak ebből a topicból 2-en jeleztük az elmúlt pár hónapban, hogy valami nem stimmel.
    Nekem konkrétan a következő volt: Egyik reggel csipog, hogy üzenetet kaptam. Nézem, bent vagyok egy 25 fős csoportba, ahol első ránézésre senkit sem ismertem.
    Ezt megelőzte az, hogy már jóval napokkal előtte észrevettem, mikor turkáltam a telefonban, hogy a viber mappában a contact ok képei között olyan képek is vannak, akiket soha az életben nem láttam, nem is ismerek, és a kapcsolataim között nem is szerepelnek! Ezt írtam is ide, senki nem reagált rá.
    És akkor jött a csoport. Egy srác hozta létre, ő posztolt elsőként, egy képet tett közzé, az volt az első üzenet.
    A kép alapján felismertem az egyik családtagját, aki történetesen a szomszédom, de a számát se neki, se semelyik családtagjának nem tudom, és ők se az enyémet!
    Ment a kérdések sokasága, miszerint kiderült, senki se ismer alapban senkit, kivéve 1-1 embert.
    Aztán beszéltem a szomszéddal, semmiről nem is tudott, telefonját megnézve nem is volt neki a csoport létrehozva, de a kép az ő telefonjáról származott. Azonnal törölte a vibert.
    Én a csoportból egyetlen embert ismertem telefonszámmal, és ez így volt az összes résztvevőnél. Tehát mindenki 1 embert ismert csak, és a program dobta össze a csoportot. Lehet vírus, és nem a viber..de akkor is, ezen keresztül ügyködött, tehát ha külső program, akkor is hozzáfért a viberhez.
    Tehát a telefonszámom már biztosan kikerült 24 emberhez, pontosabban 23-hoz..Meg egy privát kép az indítótól, akinek a viberében az egész nem is jelentkezett ugye.

    Másik eset pedig fórumtársé, akinek megjelent egy teljesen ismeretlen telefonszám a kapcsolatai között, és kiderült, nem ismerik egymást.

    Figyelembevéve azt, hogy a programot kik fejlesztik, kik a tulajdonosok, én azért nem lennék teljesen nyugodt :)
    Nyílván nem a magánember levelezésére kíváncsiak, de adatot biztosan gyűjtenek.
    Ha csak abból indulunk ki, hogy a program minden fontos infózoz elefe engedélyt kér, és az adatvédelmi beállításokban alapértelmezetten az adatok küldése ki van pipálva.

    Használom most én is, mert kénytelen vagyok, ha spórolni szeretnék, és jó dolog is, de céges telefonra, illetve h aolyan személyről van szó, akinek van féltenivalója, óva intek az ilyen jellegű programoktól.
    Nem látunk bele, nem tudjuk mit ügyköd a háttérben..

    Summasummarum, használható, vélhetően nem fognak kémkedni, stb, csak gondoltam leírom még1x a tapasztalataimat.

    [ Szerkesztve ]

    havri

Új hozzászólás Aktív témák