Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz pszichiater #1918 üzenetére

    Majdnem jó. :)

    A lényeg, hogy amikor késleltetést (más néven válaszidőt, teljesen helytelenül pinget) mérünk, akkor lényegében két állomás között a hálózaton töltött időt mérjük.

    Fontos megérteni, hogy a mért késleltetésnek csak egy kis része az amit az ADSL "okoz".

    Például pingeljük az index.hu -t és kijön, hogy 30ms. Ezt úgy kell értelmezni, hogy 15ms oda és 15ms vissza. Namost ha ezt az ETOM által berakott vonaldiag adatokkal együtt értelmezem, akkor azt látom, hogy a 30ms-os válaszidőből 8ms oda és 8ms vissza az ami az ADSL miatt van, tehát a teljes 30ms-ból még ilyen viszonylag magas ID mellett is csak 8+8=16ms az ami az ADSL miatt van. A többi a számítógépünk és az index szervere közötti további nyomvonalon keletkezik (gerinc hálózat, core hálózati elemek, útválasztók, peering szolgáltatók stb.).

    Nálam annó 16/2-es ID volt és 2/2ms-ot tett rá az ADSL a teljes késleltetésre, és 10-12ms volt az Index.hu-ra a késleltetésem. Látszik, hogy még itt is van 6-8ms a mért 10-12ms-ból amit NEM az ADSL okoz, tehát az ID-től nem kell félni. Én 50-60ms-os késleltetésnél sem hiszem el, hogy ezt akármilyen profi játékos "érzi", miközben a mért reakcióideje 100-200ms még a legjobbaknak is...

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák