Új hozzászólás Aktív témák

  • psl2003

    csendes tag

    válasz Márton #7123 üzenetére

    Az általad aggályosnak tartott értékek pl. READ ERROR RATE Seagate HDD-nél nem mérvadóak. Olvastam róla talán HDS oldalakon, de semmire sem mentem vele. Mérnököknek talán jelentenek valamit. De pl. WD lemezeknél már érdeles aggódni, ha a READ ERROR RATE akár csak 0-ról 1-re vált mert ott valós hibát számol. Ez igaz minden olyan lemezre aminél ez az érték alapon 0. Másoknál, mint pl. Seagate az első pillanattól kezdve növekszik és lehet, hogy néha még nullázódik is.

    Gyárilag dobozba épített külső 2,5-ös HDD-ket én sem ajánlanám média felhasználásra, mert nem egyet láttam tönkremenni kb. 3x 300 GB másolás esetén. De érdekes módon a nem gyárilag dobozoltakra ez nekem nem tűnik annyira érvényesnek, de azok sem arra vannak kitalálva. Persze átlag user hozzáállása: Hihihi hahaha jajdejó kicsi könnyű nem kell táp - csak nem videóra való. Hallottam már több tíz órányi anyag újra forgatásáról e miatt és még csak nem is amatőrök követték el a hibát. Csak akkor még nekik is újdonság volt a számítástechnika használata videovágáshoz.

    Ha volt adatátviteli hiba is, akkor sokszor csak annak a hatása jelenik meg gyanús szektorokként, de ha már van tartalék területre áthelyezett szektor is, akkor biztos az eszköz hiba.
    Ez akár már egy olvasási teljes felületteszttel is kideríthető, viszont jobb ha van írásteszt is, de ezt nem részletezném, HDS leírásban megtalálható melyik mire jó. Hoztam már vissza igy haldoklónak látszó lemezeket az életbe, de voltak menthetetlenek is. Ez mindig próba szerencse.

    Ha van jelezve adatátviteli hiba, akkor az jó eséllyel tényleg meg is történt, akármilyen jónak is tűnik a rendszer szemrevételezéssel.
    Szántalan lehetőség adódhat ilyen hibákra és nem csak az USB kábelek esetén.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák