Új hozzászólás Aktív témák

  • bozont

    veterán

    válasz apuc #13394 üzenetére

    Ha egy árban van akkor egyértelműen az SP. Ami az F6 mellett áll, egyedül a kijelző. Nem rossz az SP-é sem (kb olyan mint az L), de azért az IPS-nek szebb színei vannak.
    Viszont hardverben erősebb, 1,2GHz vs 1,7GHz (az L 1GHz, megegyező architektúra mellett), és a vga is jobb, bár azt nem tudom mennyivel. Ez csak abban az esetben érdekes, ha játszol is a telefonon.
    A nagyobb felbontás is jó dolog, a kijelzőméret azt neked kell tudnod meddig kényelmes. Én féltem a 4,6"-tól, a Galaxy Ace után, de nem vészes, még szebben is jól elfér.

    A wifi hatótávja tényleg gyenge picit az SP-nél, de lehet csak szoftveres probléma, találtam rá megoldást a neten csak egy értéket kell átírni és sokaknak segített. Majd lehet teszek még vele egy próbát a 4.3 előtt. Ugyanez a ram kezelés probléma, rosszul van beállítva a határérték mikor kezdje bezárogatni az alkalmazásokat, ez is könnyen javítható jelenleg is. Csak root kell hozzá.
    Viszont az utóbbi az javítva lesz a 4.3-ban, a wifi nem tudom, arról még nincs infó.

    És az SP-re biztos hogy jön a 4.4, ami megint sokat javít a ram használaton és sebességen.

    A többi extrát megint csak neked kell tudnod mennyire kell (MHL, Sony esetében DS3 támogatás, stb).

    Én összességében nagyon elégedett vagyok az SP-vel, nekem a ramkezelés probléma sem jött még nagyon elő, a legnagyobb bajom a wifi hatótáv, de ahogy írtam van rá valami megoldás. Na meg egy fokkal szebben is néz ki mint az F6, bár ez megint csak szubjektív.

    Mondjuk érdemes lehet még ránézni a Galaxy S4 Mini-re, ami hardverben elég jó az biztos, bár szoftverben nem tudom, annak utána kell érdeklődni. Mondjuk nekem eléggé izgatja a fantáziámat a Blackberry Z10 is, főleg hogy futnak rajta a az android alkalmazások is, csak az sajnos kiesett már a keretből.

    mod.:
    Nekem nem serceg a hangszóró, és a minősége sem rossz, arra nagyon jó amire kell, meghalljam hogy csörög. Zenét hallgatni, filmet nézni nem telefon hangszórón kell, arra teljességgel alkalmatlan bármelyik modellről is legyen szó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák