Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Van egy fogadasom hogy nincs gyereked... a masodik auto nem akkor kell, amikor ferj es feleseg mashova jar dolgozni, hanem amikor random idopontokban kell a gyereket vinni. Ja es egeszsegugyi okokbol nem tul szivesen bringaznek minden nap, foleg hogy melohelyem 16km (most me'g).
-
axioma
veterán
Igen, boven megtermeli a napelem a teton a ket villannyal ingazo autot es a teljes haztartast. Eppen folyamatban van az elmu fele a bovites es az arajanlatok bekerese: 10kW rendszerbol minden meg lesz oldva, eves nulla koruli vegszamlaval. Rendszer ara kb. 4M, MFB tamogatott 0% hitellel, 20% onerovel. A ket(!) autonk ara 6M, az egyik hibrid hogy videkre is lehessen menni. Ez egy fe'l lakas ara es teljesen zold a kozlekedeseunk. Ne felejtsd el, minel nagyobb napelemrendszerrol van szo, annal jobb a megterules, raadasul meg most is esnek az arak.
-
axioma
veterán
15,5 es 17 eves "gyerekek" Es ha nem a legkozelebbi suliba jar (giminel mar nem szokas), akkor bizony vannak kulon utak. Tomegkozlekedve sokszor ugyanaz nem ferne bele.
Terdszalagmutet volt, az akkori 4.5km-re levo munkahelyemre jartam addig bringaval, utana nem mertem, hidegben nem birnam, raadasul 46 leszek es nem vizszintes a terep... Nincs is most felkeszitett bicajom, sajnos. -
axioma
veterán
Peldaul szelektiv hulladek az nem szemet... idegesit is hogy kotelezove teszik nalunk nem 1 fo"s haztartasoknal a 120 literes kukat pedig az 50 se mindig telik meg (most pl. csak attol hogy a butor csomagolasaban levo hungarocell terfogatot novelt).
Egyebkent a gondolkodasmod szamit. Ha te igy csinalod, akkor minimum a gyerekeid, de en azt tapasztalom, hogy a kornyezeted ugy altalaban - legalabb a kozeledben - atveszi a mintat. Meg kerdez, es nem azt mondja hogy ugyse tudom biztosan, jobb ha nem csinalok semmit... szoval tessek csinalni! Ha raerek en a szoftverfejlesztoi oraberem mellett hulladekot valogatni (szobai szemetesek), meg akkor is elvinni a lidl-be az ures uvegeket ha kerulni kell kicsit miatta es lassan eszi meg az automata, akkor masnak is beleferhet.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Szerintem tok egyszeru a valasz. Sok kicsi sokra megy. Ma mar vehetsz az alapjan ertekpapir-csomagot, hogy melyik nem fektet csak zold cegekbe. Egy ember ezer dollarja nem szamit, de ha ez sikk, akkor mar meg fogjak erezni a szennyezo cegek, hogy dragabban jutnak penzugyi forrashoz... es sorolhatnam. At fog lendulni abba, hogy mar megeri zoldnek lenni es arra kolteni, nem pedig tobb jovedelmet adni a papirjaikra.
Ujrahasznositas: honnan veszed, hogy nem kell??? Meg a hungarocell is kellene, csak a gyujtes (szallitas inkabb) annyira draga, hogy egyelore van ami tenyleg szemetegetoben vegzi. De ha emiatt nem gyujtesz, akkor nem lesz akkora alapanyag-bazis, amire mar erdemes helyi feldolgozast epiteni. Btw a keriteslecunk is ujrahasznositott muanyagbol van... es meg csak nem is azert vettem meg elsosorban, mert zold ilyet felrakni, hanem mert 50 evre levan a gond a festegetessel, gombamentesitessel stb. a fem/fa megoldasokkal szemben. -
axioma
veterán
Hat engem pont a szolgaltato toketlensege sarkall most arra, hogy napelemrendszert telepittetsek. Amugy siman ellennek egy olyan tarifaval, ami a volgyidoszakban (nem a vezerelt kezdetekor, 18-tol!, hanem amikor tenyleg nincs mar szamottevo hasznalat, 23-05 kozott) tolthetnem olcsobban. Paks zsinoraramot csinal, es a vezereltre adott szabalyozas miatt - na fazzon a villanybojleres meg hotar kalyhas az esti aktiv idoszakban - ekkor kb. sehova nem tudjak tenni a felesleget. De nem, ilyen tarifa nincs, ha kifizetek 200e ft-ot akkor kaphatok olyan tarifat ami jelenleg 5Ft-tal olcsobb per kWh. Vezereltre NEM kothetem, csak arra lehetne, de hat meg ket autoval is heti 100kWh-vel is baromi lassan jonne ki a nullszaldo is, es addigra reg megszuntethetik...
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest