Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz dik #3436 üzenetére

    Képzeld el, hogy nincs.
    A nagyobb gyártók mind kiugrottak mögüle. Hol van már a Qualcomm 6ezres széria? A Verizon-féle BREW OS, aminek processzoraival frankó simatelók voltak?
    Nokia sem tervez már SoC-t.
    Ti-t teljesen kinyírták, mert hiába voltak a legjobbak, profitorientált a világ, és a Ti nem integrált, hanem mindenre fixfunkciós egységet gyártott, ami mondjuk nagyon sokáig energiatakarékos és jó megoldás volt, csak drága.
    Broadcomot se látok már szinte sehol, ők supportban borzalmasak voltak, de azért elismert és régi cég, lehet vele dolgozni.
    Philips NXP eltűnt a picsába, eladták (ST-Ericsson)*, elbaszták, szétverték, visszavették, megszűnt.
    Intel meg azt hiszem csak modemet gyártott.
    SE DBxxxx az Sony only.
    Sagem platformot meg felejtsük el, bár az F305 nem volt annyira fos.
    Motorola/Freescale sincs már.

    Ki gyártson? Nincs szükség innovációra. Már mindent kitaláltak ami a kategóriában létezhet, csúcspontja 2009-10 körül volt. Tehát maradt az MTK, akik ugyan sokat fejlődtek, de felhasználói élményben és tudásban még mindig nagyon elmaradtak, és a frissen alapított "hulladékgazdálkodó cég" a Spreadtrum. Nekik nincs tapasztalatuk túlságosan, és egy céljuk van mindössze, OLCSÓ OLCSÓ OLCSÓOLCSÓOLCSÓ és moduláris cuccot gyártsanak.
    MTK és Spreadtrum adja az oprendszert. Készen. Te csak a nyelvet meg a témát változtathatod. Míg a többi SoC gyártó az szabadabb kezet és több lehetőséget adott.
    Így van az, hogy míg a Samsung SWIFT elfut Philips és Broadcom terméken, a Nokia S40 meg amin éppen van, addig ezek a szarok csak a csájníz cuccot tekerik, ami le van fordítva.
    Ettől olyan buta egy Nokia 225.

    Anno mi feszegettük a határait a SonyE-vel a megnevezett rendszer nélküli telóknak, elég univerzális volt. Most meg egy minőségi, elegáns, megbízható, sokoldalú svájcibicskát várok el (Nokia 6303 például), nem egy megbízhatatlan, összetákolt alapfunkciókat éppenhogy ellátó szart. Még akkor se ha esetenként az is elég lenne.

    *
    Az NXP eladása az ST-Ericsson céget jelentette, akik az U8500-on kívül semmilyen termékkel nem tudtak kijönni, (csak annak a butításával, az U8420-szal), pedig tervezve volt. Abban is az akkor leggagyibb és legolcsóbb MALI-400 került. Szerencsére azóta ez már a nem is olyan fos kategória, mert van rosszabb is.Viszont a csőd, a teljesítetlen rendelések, és a techsupport teljes hiánya miatt egy teljes generációnyi Samsungot (S Advance, Ace2, S3 mini, Galaxy Xcover2) és Sonyt (P, U, Sola, Go) gyűlöl a világ. Az is csoda volt, hogy ki sikerült rá sírni a gyártói hármas kernelt és gyári 4.1.2-őt, mielőtt végleg lehúzták a rolót. De olyan is lett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák