Új hozzászólás Aktív témák

  • sgeza

    veterán

    válasz Probert75 #49737 üzenetére

    Ha magyar kártyád van, akkor XEH kóddal töltsd le a független romot, mert akkor egy olyan verziót teszel fel, amit kiadtak XEH-re (hiszen azzal kéred a letöltést). Ez esetben nyugodtan nyomhatsz SIM resetet, ha úgy jobban tetszik, biztosan fog otán frissíteni. De ahogy kolléga is mondja, teljesen felesleges FR-t nyomni. mert ha sima CSC-vel teszed fel a firmware-t, akkor úgyis tiszta lappal indulsz. Elegendő csak rányomni a SIM resetre a kérdéskor.

    Ha valamiért mégis olyan verzió kerülne fel, amiről nem kapsz frissítést, akkor sincs gond, nem kell semmi extrát tenni, mint leszedni a régiódnak megfelelő kóddal a független OXM romot, ekkor az az eset áll fent, amit fentebb írtam, hogy tuti olyan verziód lesz, amit kiadtak XEH kóddal. Ezt simán rátolod HOME_CSC_vel a jelenlegi rendszeredre FR nélkül, és mindenm oké lesz.

    Hátha nem világos még, én is megfogalmazom a saját szavaimmal, amit kolléga fentebb említett:
    türelmetlen vagy, és DBT kóddal letöltöd a független OXM romot (mivel jellemzően ezzel adják ki leghamarabb), ami ugye mindegyik CSC kódot tartalmazza (pl. XEH-et is). Ezzel önmagában nincs semmi gond, lesz egy független romod. Felteszed, kérdezi a SIM resetet, te meg igent nyomsz. beáll XEH-re. Telik múlik az idő, eltelik 1 hét, de valamiért ezt a verziót a XEH kóddal mégsem adják ki. Aztán telik tovább az idő, jön egy frissítés. Mindenki boldog, te meg vársz, hogy megkapd. Előbb jön a DTB, majd 1 hét múlva a XEH is. Te meg nem érted, hogy miért nem kapod a frissítést. Azért nem, mert az OTA frissítés mindig relatív, tehát a legutóbbi - az adott régió kódja szerint kiadott - verzióról frissít. Te viszont egy olyan verzión vagy, ahonnan nem frissít, mert az nem jött ki XEH kóddal. Ilyenkor letöltöd az aktuális legfrissebbet XEH kóddal, és felrakod odinnel HOME_CSC-vel, ennyi, az adataid maradnak.
    Az egyszerűség kedvéért: 1.0-t kiadták XEH-re, majd az 1.1-et nem. Az 1.2-t megint. DBT-re mindegyiket kiadták. Te akkor tetted fel a dbt kóddal letöltött verziót, amikor épp az 1.1-nél járt. SIM resettel beállt XEH-re (merthogy alapvetően ugyanaz az OXM független rom). Tehát van egy 1.1-es verziójú XEH romod. De az az 1.2-re csak az 1.0-ról fog frissíteni, mivel az volt az utolsó kiadott, a következő meg az 1.2.

    Így világos?

Új hozzászólás Aktív témák