Új hozzászólás Aktív témák

  • sgeza

    veterán

    válasz SharpSA #10069 üzenetére

    A Package Disabler egy alkalmazás, amellyel olyanok is tilthatók, amelyek egyébként az alkalmazások menüben nem. Ez ugyanazt a módszert használja, amit egyébként egy halandó felhasználó is megtehet ADB-n (Android Debug Bridge) keresztül, viszont utóbbihoz egy "átlag felhasználói szintnél" egy picit jobban kell konyítani, de legalábbis utánaolvasni a dolgok menetének! A PD program egyébként nem csak annak hasznos, aki nem érti az utóbbi metódust, hanem annak is, aki nem akar sokat gépelgetni, parancssorosan bajlódni a művelettel. Tehát például én is megvettem a PD Pro alkalmazást - noha meg tudnám csinálni ADB-n is -, mert így egyszerűbb, és egy átlátható felhasználói felületen kényelmesebb ezeket a műveleteket megoldani.
    Például a Helium Backup program által nyújtott backup lehetőség is egy sima ADB-n keresztül intézhető mentést végez, de sokkal kényelmesebben, egyszerűbben és gyorsabban végezhető el vele a művelet, mintha parancssorosan lekérdeznéd a telepített alkalmazásaid listáját, majd egyesével bepötyögnéd, hogy mit, hogyan akarsz menteni (adatok, apk, egyéb fájlok a tárhelyen, stb).
    Kb. olyan ez, mint a DOS-os parancssoros gépelés kontra Norton Commander. Tudod, hogy md könyvtárnév a könyvtár létrehozás, de, csak egyszerűbb F7-et nyomni... :D Bár ez nem nagy különbség, de talán érthető, mire akarok kilyukadni!

    Szóval az ADB-s művelet leírása itt egy kicsit hosszú lenne, ezért akit érdekel, annak javasolom, hogy olvasson utána, simán megérthető a netes leírásokból, hogy mit, miként! Csak szépen sorban, nem elkapkodva a dolgokat! ;)

Új hozzászólás Aktív témák