Új hozzászólás Aktív témák

  • gerner1

    Topikgazda

    válasz sztoly #29707 üzenetére

    Talán a legfontosabb lehet, hogy most ments el mindent, ami számodra fontos, illetve írd fel a jelszavakat. A telón, Smart Switch -csel készíthetsz mentést mindjárt microSD-re is, ha amúgy is instant van egy készülékben. Ez elég jól elmenti a belakott állapotot (kb ~92-95% -ot: app ikon és widget elrendezések, telepített appok -at visszarakja, stb), de 3rd party app -ok mentéseit, beállításait nem menti el (nem is nagyon van olyan app, amelyik root nélkül tudja a 100% -ot...). Ez utóbbiakat neked kell megoldanod. érdemes ellenőrizni, hogy a google fiókodba megtörtént-e a névjegyek szinkronizálása.

    Amint megvagy a mentéssel, a Beállítások →Fejlesztői beállítások →OEM-feloldás -t aktívra állítod.

    - Letöltöd a v3.12.3 -as Odin -t ez az ajánlott verzió (annak elelnére, hogy van újabb). Ennek használata itt olvasható.
    - Ajánlott Samsung Phone driver.
    - SamFirm (gyors Firmware letöltő használata).
    - Esetlegesen jelentkező "Párhuzamos futtatás" windows hibára töltsd le ezt, és még esetleg ezt (is) telepítsd.

    -SamFirm -mel letöltöd a legfrissebb XEH ROM -ot, ezekkel a beállításokkal:

    SM-G930F
    XEH
    ☑ Manual
    G930FXXS1DQHF ☑ Check CRC32 ☑ Decrypt automatically
    G930FXEH1DQG1
    G930FXXU1DQF2
    ☑ Binary nature

    majd Check Update, és miután lefutott a keresési szekvencia →Download. Miután ez megvan, kicsomagolod egy könyvtárba a tartalmát (5db file).

    -Elindítod az Odin -t, és szépen mindent betallózol a megfelelő helyekre. Az AP a lenagyobb méretű file, és ennek betallózását követően lehet olyan látszólagos hiba, hogy az Odin nem válaszol (akár 4-6 perc is). CSC -hez, az alap CSC -file -t tallózd be, ne a HOME_CSC -t (!!), így lesz egy automatikus FR -is. Az Options -ben pipáld ki a Phone Bootloader Update -t.

    -A telót ellenőrzöd, hogy az akku töltöttség legalább 50% legyen, majd teljesen kikapcsolod. Utána megnyomod, és nyomva tartod a Hang-LE + HOME + Bekapcs gombokat, amíg nem rezdül egyet a készülék. Ekkor elengeded, és megvárod, amíg beadja ezt, ahol a Continue -t választod (tehát hangerő-FEL →megnyom). Ez után -ha minden rendben- beadja a Download mode képernyőt. Ekkor csatlakoztatod a PC -hez, és Odin -ban Start.
    Az első boot idő picit hosszabb lehet, mint máskor, egy reboot esetén.

    Miután lefutott a flash, a teló újra indul, és leválaszthatod az USB -t. Ezzel, a készüléked aktív CSC -je XEH lesz, és ezt követően akkor fogsz frissítést kapni OTA-n, amikor a Samsung erre ad ki, és az OTA szerver a te készülékednek is kiosztja a letöltehtőséget. Amennyiben készítettél microSD -re, mentést a belakott állapotodról Smart Switch -csel, akkor azt visszarakhatod, a többit pedig, manuálisan, egyneként kell újra beállítanod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák