Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz direwolf #5996 üzenetére

    Több cikket is linkeltem ami egyértelműen leírja hogy natív gépi utasításokra fordítja át a bytekódot. A JVM Wikipedia oldalán is több bekezdés foglalkozik ezzel ("JIT compiler").

    Csomó ilyen cucc van, még ennél durvábbak is, pl. a Box86 az x86 kódot képes natív ARM kódra fordítani futásidőben, mintha az x86 lenne egyfajta bytekód. Így lehet Wine-al x86-os játékokat futtatni egy Raspberry-n értelmes tempóval, a host Linux natív library-jeivel. (A megfeleltethetőségnek vannak szintjei, pl. új Apple és Qualcomm ARM desktop prociknál az x86 utasítások nagyobb halmazának van ARM opkód szinoním alakja a spéci procijuk miatt, ezzel a trükkel kerülik el hogy licencelni kelljen az x86-os architektúrát az Intel-től.)

    Windows-on a Docker már nem kernel absztrakcióval megy btw, a WSL2 alatt egy vékony HyperV virtuális gép megy ami egy rendes Linux kernelt tartalmaz, és a Docker engine abban fut. És ez tényleg virtualizáció (egész pontosan hypervisor, tehát az is amennyire lehet natívan fut a procin kontextust váltva, egyébként nem lenne jó a teljesítménye).

    Uff.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák