Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz yodamastah #3051 üzenetére
Én is elégedett vagyok a Note 5-el és a hosszított 8-ast csak extra garanciával venném meg, mert az nem biztos, hogy sosem ejtem le/verik ki a kezemből, és akkor annak tuti kampeca..
Egyébként amíg nem csinálnak nem-hajlított Note-ot, addig mindig kérdéses lesz számomra annak használhatósága - akár csak netezésre is - mert én kifejezetten nem szeretem ha tartalom vagy vezérlőgomb a hajlításra esik. Így, azt hiszem, a köv. generációkkal is gondban leszek.
Bár, ha tovább nyújtják, a Note 12 már elmegy majd vonalzónak?!"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
zack
nagyúr
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Csarli85
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
A napokban váltottam Note 5-re. Nagyon elégedett vagyok vele. Az lenne a kérdésem, hogy a Note 8 s-pen hegyei belemennek-e ennek ceruzájába? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Illetve maga az s-pen mennyire bírja a strapát? Elég sokszor kiveszem egy nap, volt valakinek olyan, hogy elfáradt a vége a túl sok használat miatt és emiatt beragadt? Vásárlás előtt megnéztem egy-két darabot, és azok között volt olyan aminek nem lehetett kihúzni sajnos. :/[ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Ultra, Galaxy A14 5g
-
zack
nagyúr
válasz Csarli85 #3057 üzenetére
Teljesen más anyagból van a 2 hegy. Note 8-nak szilikonos, puhább anyag. Note 5-nek meg műanyag.
Szerintem évente max 2-3 hegy ha sokat használod. De minek veszed ki ennyire sűrűn?Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Kamikazeman
aktív tag
Az értesítési sávból a szoftverfrissítés ikonját nem lehet eltüntetni? Nem akarom frissíteni, de nézegetni sem az ikont. Ez most nekem nagyon ellenszenves, ha nem tudom eltüntetni. Utálom, ha rámerőltetnek valamit, amit nem akarok.
-
Csarli85
aktív tag
válasz Kamikazeman #3061 üzenetére
S6-nál nekem is feldobta a feissítést,engem is nagyon zavart. :/ Szerintem max akkor tűnik el ha letöltöd a csomagot de nen telepíted,de nem tudom.
Galaxy S21 Ultra, Galaxy A14 5g
-
Cyberpunk
félisten
Sziasztok! Kacérkodom a gondolattal, hogy vennék egy 5-öst. Eddig 8-ast akartam, de közben elkezdtem gondolkodni ezen is, mert hát nem kevés árkülönbség van köztük. Mindenképpen cerkás mobil kell, volt már Note-om, igaz a legelső generáció, annál azért még inkább kínlódás volt a ceruza a pontatlan érzékelés miatt. A 4 jó áron megy már használtan, de azt azért inkább már nem vennék, 3 GB RAM és avultabb hardver. Noha ebben sem új a technika már. Ez emennyire érződik kevésnek ma 2018 elején? Android 7-el hogy bánik az erőforrásaival? Játék az nem érdekel, nem szoktam játszani mobilon, így lényegében csak a nagyobb, de nem túl szimpatikus nyújtott képarányú kijelzővel, és a 6GB RAM-al (esetleg a fejlettebb ceruza) tudna újat mutatni a 8, meg kamera persze. Mint tudjuk üzemidő azon sem annyira top. Szóval a vonzóbb ár végett érdemes-e bele vágni ebbe? Ha nektek ma kéne ezt mérlegelni hogy döntenétek, nyilván az elfogultságot mellőzve?
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Atrasko
tag
Sziasztok!
Találkozott már valamelyikőtök ilyen szöveggel a wifi keresésekor:
"Kész a kapcsolódásra a hálózat minőségének javulása esetén."
Ez azért furcsa, mert egy Xiaomi Redmi Note 2-vel a szobának ugyanazon a pontján kb. 5 másodpercen belűl létrejön a stabil UPC Wi-Free kapcsolat, ugyanakkor a Samsung Galaxy Note 5 a vételi minőség javulására vár, holott látható az ikonból is, hogy bőségesen van térerő.
Ennyivel jobb a Xiaomi, vagy valamit még be kell állítani a Samsung Galaxy Note 5-nél?
Előre is köszi a segítséget. -
aero.
veterán
válasz Cyberpunk #3063 üzenetére
Ha kell a ceruza, akkor jó alternatíva, sokkal olcsóbb, mint egy 8. Sebességben még mindig megállja a helyét. Viszont egy akksicsere nem árt rajtuk már szvsz.
Én meguntam, 2 hete váltottam le egy Mi A1-gyel, amit egyáltalán nem bántam meg. A ceruzát alig használtam, igaz azon a pár alkalmon jól jött, de kicsit meguntam sok százezrekért telefont venni.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Hát ja ha a ceruza nem fontos, akkor azért bőven van jó alternatívája, és nem egy vagyonért.
Az akku meg na igen a legjobb lenne egy refrub darab. Amit látni aprón azok már nem érik meg 120 ezer áh hagyjuk...
[ Szerkesztve ]
-
trlala
aktív tag
válasz Cyberpunk #3063 üzenetére
Nekem tavaly április óta van.Újan vettem 135-ért. Egy csúcs win 10-est váltottam le vele. Abban az zavart, hogy jópár számomra fontos alkalmazás nem volt rá, meg nagyon melegedett.
A N5 jobb, bár a cerkát kevesebbet használom, mint előre gondoltam. A kijelző szuper. Az én használati szokásaim mellett, éjszakai kikapcsolással 2-3 napot bír. Minden akadásmentesen fut. Összességében elégedett vagyok vele. -
Zsolto
őstag
Két-három napot? Atyaég Nekem kora estére lemerül, szóval én délután már tölteni szoktam, főleg, ha fotózom is -- úgy vettem észre, hogy a kamera és a képek wifin át történő mentése nagyon szívja a kakaót. Nekem még készenlétben is merül 6-8%-ot óránként, nap közben pedig, bekapcsolt kijelzővel úgy merül, mint a nyeletlen balta. Lehet, hogy túl sok mindent használok rajta, és az akkuja sem túl acélos már.
[ Szerkesztve ]
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
-
MrCsiT
addikt
válasz Cyberpunk #3072 üzenetére
Ki lehet fogni Note 5-ből aprón szép állapotút 100e körül. Én kb. 1 éve vettem egyet, igaz, újonnan bolti garral.
Az aksi élethosszától én is tartok kicsit, mert elég aktívan használom multimédiára és játékokra.
Teljesen vállalható a sebessége szerintem.Én a - remélhetőleg sztereo hangszórós, mint a teStvérkéje - Note 9 spec.re és megjelenésre leszek kíváncsi.
A 8-as alakjával nem vagyok kibékülve, ugyanis egy Spen-es telónak amin tartalomfogyasztást szeretnék: akár olvasni neten, akár játszani, ott az, hogy a szöveg egy része vagy egy játékban a kontroll gombok a hajlításra essenek, az felettébb kényelmetlen lehet rossz esetben. (és elképzelhető, a 9-el sem leszek kibékülve, ugyanezért..)
Tudom, hogy a Note 8 képernyője messze van a Note 5-el kb. azonos hardverrel bíró S6 Edge+ telefontól, de amikor játékot próbáltam S6 Edge+ -on, az látványosan nem akart működni, el is adtam amiatt az Edge+ -t, pedig még ma is az egyik legjobb hardver a piacon szerintem.
Számomra az ideális egy nem-hajlított kijelzős új Note lenneSzóval, ha az aksi kérdést meg lehet valahogy oldani - én úgy tudom, iszonyat kevés helyen tudják cserélni, azaz konkrétan nincs aksi hozzá - akkor nagyon jó ár/érték arányú eszköz egy Note 5.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
Lemaradt: én azt tartanám megoldásnak, ha a böngészők és az egyéb appok mondjuk egy kvázi ablakban lennének futtathatók, ami méretében nem lógna rá a hajlított részekre. A hajlításokra meg mehetnének mondjuk a kis értesítő izékék, meg gyorsindító akármik illetve a most is eleve oda tervezett lehetőségek.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
fujifilm1
senior tag
-
Cyberpunk
félisten
Pont az akksi az egyik sarkalatos pontja ennek. És mivel hivatalosan nem forgalmazták nálunk ezért aztán nem is nagyon van cserére mód. Max ha az ember saját maga intézi el külföldről vásárolgatva az alkatrészt hozzá, de persze nem mindenki műszerész. Nekem a 4 is megfordult a fejemben, ott még nincs nem cserélhető akku sem, inkább a 3 GB RAM az, ami vissza húzza azt a készüléket ma, meg persze az elavult szoftver.
-
Zsolto
őstag
válasz Cyberpunk #3077 üzenetére
Nekem sajnos a N4-gyel a két év gari lejárta előtt elkezdődtek a bajok, alaplapcsere, rossz alkatrész, rosszul visszaragasztott kijelző... és sajnos a kijelzője kezdett fakulni/sárgulni is kicsit, szóval ma már biztosan nem lépnék vissza oda. Ha muszáj lesz, megoldom az akksicserét inkább.
Fujifilm1:
Köszi, én is gondoltam ezekre, csak olyan nehéz állandóan kapcsolgatni ezeket...
Vettem egy gyorstöltésre is alkalmas, 10e mAh-s Meizu külső akkut, az szükség esetén nagy könnyebbséget jelent.Én amúgy azt figyeltem meg, hogy a fotózás és azt követő wifis képfeltöltés során kezd langyosodni a teló, és olyankor látványosan meg is szívja az akkut. De tény, hogy nálam mindig "minden" be van kapcsolva, az NFC kivételével.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolto
őstag
válasz yodamastah #3079 üzenetére
És hol fogod beszereltetni?
-
yodamastah
őstag
Beszerelem én. De ha nem tudnám megoldani, kesernék itt prohardveren valakit aki ért hozzá. Ha ez sem menne, akkor bevinném egy normálisabbnak tűnő szervízbe és megkérném hogy szereljék be. Ha ez sem menne akkor van szervíz ahol megcsinálják mindenestül. Csak ez már 18ezer ft.
Mondjuk a 18e sem vészes költség. Teljesen jó teló még most is a note5, én is azért cserélek benne akkut, mert meg akarom tartani még legalább egy évig. Akku meg most kezdett el vacakolni. (2.5 éves a teló)
-
Cyberpunk
félisten
Ja a használt mindig rizikós. Főleg ha az 2-3 éves. Nem szoktam GSM boltból vásárolni, de mikor 1-2 éves készülékek vannak 120 ezer körül aprón, és az új GSM-es szintén ennyi, akkor azért elgondolkodom rajta. Persze értem én, hogy ritka, meg jó meg minden, de ennyiért szerintem sok egy használt darab, amiben ki tudja mennyire van leölve az akksi már. Innét meg már +70-80 és ott a 8 is. Mondjuk az több okból is jó lenne kihagyni, ezért kene egy régebbi.
-
addikt
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen telót!
Sajnos nincs benne magyar nyelv, a morelocale pedig csak félmegoldás, olyan személy használná, aki semmit nem tud angolul.
Hol tudok hozza letölteni olyan ROM-ot ami tartalmaz magyar nyelvet? Utána olvastam itt is, meg külföldi oldalon is, N920T verzió most valami kinti Telekomos ROM van rajta. ( Gondolom tőlük származik ).
Köszönöm!iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Zsolto
őstag
válasz Jeanne d'Arc #3083 üzenetére
Hallak, de sajnos nem tudok segíteni... Az enyém izraeli származású, de volt benne magyar nyelv.
-
addikt
-
OCTAMD
őstag
válasz Jeanne d'Arc #3083 üzenetére
Reméljük sokat nem adtál érte,mert ez nem erre a hálózatra készült
Magyar nem nagyon lesz az
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
bandeevw
tag
Jött ma egy 330 Mbyte-os frissítés, ráengedtem...most bootloop van
Van valakinek valami ötlete, mit tegyek...? (nem jártam még így)Előre is köszi...
-
-
bandeevw
tag
válasz Cyberpunk #3088 üzenetére
Jah, a típustól féltem is egy kicsit, mert csak a United Arab Emirates-ben voltam biztos, de abból is kétféle van
Szerencsére a recovery képernyőn látszik a jelenlegi típus is, úgyhogy azt töltöttem le (~3 Gb).
Viszont az ütő megállt bennem, mert nem ismerte fel a Win10 a telefont Download módban újraindítottam a számítógépet, telefont, mindent, USB port csere, kábel csere de semmi ott eléggé befostamKicsit később (mikor már többször is végig tudtam gondolni mennyire szerencsétlen vagyok h egy OTA hazavágja a telefonomat ) bedugtam asszony laptopjába a telefont (szintén Win10), az meg egyből felismerte úgyhogy sikerült feltenni amit letöltöttem, most már újra működik
A hab a tortán h ma jött meg az új akksi a telefonhoz, gondoltam is f@sza lesz - nem elég, hogy bedöglött a Nóta 5, mellé grátiszba ki is dobtam az ablakon 5 rugót egy akksiért egy meghalt telefonba
-
bandeevw
tag
válasz Depression #3096 üzenetére
Google-ben rákerestem, Berko-Tel GSM-nek (Keszthely) volt raktáron, onnan rendeltem (5570 Ft volt szállítással együtt).
Amúgy Haffner Kft-s (Budapest) zacskóban érkezett:
Gyáriként volt hirdetve, szerintem nem az:
Gépelési hiba, Secondary helyett Secpndary, tipikus kínai cuccra utaló jel...A cserét (hátlap és akksi) a Smart Clinicnél csinálták. A hátlapom pókhálós volt, az akksi meg max fél napot bírt. Akksijuk nem volt, csak hátlap, de belementek, hogy viszek én akksit és kicserélik azt is, kb. 1 óra munkadíj fejében (+5000 ft). A hátlap csere 15.000 Ft náluk.
Viszont baj van...nem elég, hogy szerintem nem gyári az akksi (amit kivettek a telefonból, igencsak másképp néz ki, mint amit vettem, holnap fotózom azt is), még a telefon bal alsó szekcióján, elöl ahol a futó alkalmazások érintőgomb van, igen látványos esztétikai hibát sikerült összehozniuk(holnap azt is fotózom), nagyon ki vagyok akadva!!!
Sajnos mielőtt nekiálltak, aláírtam a megrendelő papírt amiben le volt írva, hogy a Samu Note 5 összeszerelési technológiája miatt ez bennevan a pakliban...a papírt pedig én marha nem olvastam el, bár valszeg ha látom, akkor is aláírom, mert ilyen durva hibára azért nem gondolnék
Természetesen a hiba csak a kijelző komplett cseréjével orvosolható szerintük, úgyhogy most qrvajó a helyzet...eddig a hátlap volt ratyi (de az legalább nem látszott a tokban), most a hátlap makulátlan viszont a telefon eleje ocsmány lett és még van 1 nagy valószínűség szerint nem gyári akksim is, az ígért gyári helyett
Természetesen a dolgot nem hagyom annyiban, mert nagyon bosszantó még akkor is, ha leírták előtte!! (megnéztem legalább 10 youtube videót az akksi cseréről, nem is értem mi a franctól lett ilyen az eleje) egyenlőre adnak majd valami kedvezményes ajánlatot hétfőn emailben a kijelző cserére, oszt majd meglássuk. -
MrCsiT
addikt
válasz bandeevw #3097 üzenetére
Sajnálom a kálváriád.
Az általad említett cég is - nem eléggé -benne van a köztudatban, mint kerülendő.. épp az ilyen hibák miatt.
Talán HTC topicban olvastam, hogy M8-at valami 4x szereltek (OK, azt a típust mindenki szerint gázos szerelni, nadena.. ha egyszer hozzáértőknek hirdetik magukat, akkor azért ilyen ne legyen már?! ) ..és mindig más volt/lett rossz a telóban.."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Depression
veterán
Ilyen összeget nekem már nem ér meg ez a telefon, főleg, hogy nekem elől, a bal felső sarokban már egy kb. 5x40mm-es részen levált a festék (színes fólia) az üvegről.
Akkor inkább használom, amíg megy, és beszerzek valami kínai dual sim-eset ehelyett.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
bandeevw
tag
Az eredeti akksi tök másképp néz ki még a szigszalagozása is igényesebbnek tűnik:
A csatlakozó szalagkábel is jobb minőségűnek tűnik az eredetiben:
A hátlap szép lett végülis...
De az eleje és egyre nagyobb a hiba az elején, szerintem szép lassan át fog érni jobb oldalra is a hibaIlletve a két akksi súlya sem egyforma, az eredeti 44g, amit rendeltem 38g...tudom nem nagy különbség a 6g, de sztem akksik esetében pont a kispórolás jelét mutatja az a 15% súlykülönbség.
Mondanom sem kell, este 10 körül letettem 60%-on, reggelre 40% lett tudom, azt mondják idő kell hozzá, főleg új akksinál...hát úgy legyen...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest