Új hozzászólás Aktív témák

  • Silenzio

    addikt

    válasz gyuri81 #1407 üzenetére

    Őszinte leszek, nagy csalódás lett. Ugye azért vettem meg, mert a Xiaomi Note 10-ben is lévő kamera az esetében elégséges hardverrel és 10bit lehetőséggel párosul. Hát, a valóság árnyaltabb.

    A Samsung valószínűleg direkt erőteljes limitációkkal élt szoftvert tekintve. Azt tudtam, hogy a telét nem fogom tudni használni, az viszont meglepett, hogy

    - a mcpro24fps nem volt képes kikapcsolni a túlélesítést
    - a log módok itt is kamuk, egyedül a Sony-nál működnek, itt meg csak grayfilternek tűnnek
    - csak 32 tonemapping pontot támogat, ezt már a szoftver fejlesztője írta nekem
    - bugos, mint állat, magasabb ISO-n nem hogy ricegett, de összeomlott a telefon, 24 képkockából 16-ot eldobott - nem tudom miért bántja a magas ISO, de rossz volt nézni
    - jobban merült a 4500-as akkuja kamerázásnál, mint a Sony 3100-asa.
    - 100 megabitnél magasabb bitrátánál gyakran riceg, szaggat, a Sony Xperia 5 160-nál kezd bizonytalankodni

    Az a fura helyzet van, hogy ezt így még a Xiaomi is rommá veri a középkategóriás hardverével. Pusztán mert ott nincs túlélesítés, többet enged a szoftver. Zajmentesebb is lett sokkal a vele készült felvétel, amit szimplán nem is értek. Ugyanaz a kamera.

    Minden másban príma telefon, a leggyorsabb, legreszponzívabb eddig. Szuper. És a kamerái is prímák Mobilarenás mércével, tehát ha automatát akarsz. Csak nem nekem.

    Sajnos a tech világ fosadék irányba halad. A tonemapping és a HDR pont olyan dolgok, amik látványos videókat eredményeznek, viszont teljesen elveszik a kontrollt vagy egyenesen bugosak. A HDR-t pl. biztosan USA-ra írják, mert ha aktiválod, 50 Hz-en is villognak a lámpák. Bezzeg a 12 éves Canonom Blackmagicet megszégyenítő 14bit raw videót tud teljes manuális kontrollal. A konzumer kamerák fejlődése egy jó nagy bullshit, ha automata vagy bugos minden.

    A mcpro24fps fejlesztője azt írta, a legjobb jelenleg az, amim van. Olyan zajszűrést tudott írni rá, amit Davinci Resolve-ban sem tudott reprodukálni. Még ő is meglepődött. Még az Xperia 5 II is gyengébb, mint az első. Úgyhogy jó lesz nekem egy sima Note 10, az emberi méret. És persze marad a Sony.

    Úgy néz ki, egyelőre i11 Pro Max + KP csere lesz, így legalább meglesem, hol tart az iOS. De ezt a mc-izét nem tudja überelni semmi, akármilyen béna neve van. Már Michael Tobin vlogger is róla zeng ódákat.

    [ Szerkesztve ]

    https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

Új hozzászólás Aktív témák